Foto: Kam fotografer

Foto: Kam fotografer

Jeg elsker at læse blogs, hver dag tjekker jeg ind på Feedly for lige at se, hvilke blogs der er blevet opdateret. Det er efterhånden blevet almindeligt på de amerikanske blogs at have mere fokus på glutenfri, laktosefri og veganerretter – det er altså ikke kun snickers cupcakes, key lime pie eller cheesecakes. I Danmark er det heller ikke kun kernesund familie der undgår gluten, laktose og sukker, det er blevet mere almindeligt at prøve at undgå disse madgrupper. Jeg har desværre ikke rygrad nok til at leve efter dogmer, og jeg tror også, at trends bliver afløst af andre trends og at man generelt skal prøve ikke at leve sit liv alt for ideologisk i sort og hvidt.

Når det så er sagt, synes jeg at det er super sjovt at lave kager med benspænd, at give mig selv nogle forhindringer og se, om der stadig kan komme super lækre kager ud af det. Den idé var MAD og venner heldigvis også med på, så over den næste tid kommer der til at være laktose – gluten og sukkerfri opskrifter i MAD og venner. I denne måned er det laktosefri det gælder og der er blandt opskriften på de lækreste lakridsmarmorerede skumfiduser, så tjek det ud.

Disse chokoladecookies er glutenfri, laktosefri og hvis man ikke medregner det fedt der er i chokoladen, er de også næsten fedtfri. De lyder lidt småkedelige, men de er fantastiske og sindssygt nemme – alle ingredienserne skal bare røres sammen, æggehviderne skal ikke engang piskes.

Brug disse cookies smuldret over is eller spis dem som de er, og eksperimenter eventuelt med at tilsætte kokos, nødder eller hvid chokolade.

Ps. brug kun prima ingredienser, der er så få ingredienser i cookies, så det kan smages hvis du bruger dårlige produkter.

God bagelyst,
Kh. Sarah

Chokoladecookies ca. 12.

380 g flormelis
100 g god usødet kakao
½ tsk. salt
140 g hakket mørk chokolade ca. 70%
4 æggehvider

  1. Forvarm ovnen til 160 grader.
  2. Rør alle ingredienserne sammen (æggehviderne skal ikke piskes)
  3. Sæt klatter af dejen på en bageplade beklædt med bagepapir med et par cm mellemrum.
  4. Bag 25 minutter og lad cookies afkøle inden de spises.
Emner:
 

13 svar til Verdens nemmeste chokoladecookies

  1. Stine siger:

    Hej Sarah. Lactose og gluten er jo faktisk ikke usundt for langt de fleste mennesker. Der findes nogle få procent som er lactose og gluten allergikere, og de skal holde sig fra det. Det er så anstrengende at det lige pludselig er blevet “farligt” at spise kost med lactose og gluten; især når det ikke har noget på sig for langt langt det fleste. Sukker er ikke sundt – men hvis man ikke spiser det i store mængder, så går det nok. Kager er pr. definition sødt og fedt bagværk. Og hånden på hjertet, det smager bedst når det er fedt og sødt :-)

  2. sarah siger:

    Hej Stine, jeg forholder mig ikke til hvorvidt gluten og laktose er farlige, for mig handler det om at imødekomme nogle tendenser i tiden og stadig lave kager, hvor du aldrig ville tænke, at der manglede noget. Jeg har set det som en udfordring at lave kager der f.ex. var gluten – og laktosefri men som ikke var for speltagtige. Med disse cookies ville du aldrig tænke over at der manglede noget, og så er missionen lykkedes efter min mening. Kh. Sarah.

  3. Anne Birgitte siger:

    Kan man lave disse 3 dage før de egentlig skal bruges (tidsmangel!!)

  4. sarah siger:

    Hej Anne Birgitte. De holder OK fordi der ikke er mel i, men 3 dage er for lang tid synes jeg. Jeg ville anbefale, at du lavede en anden kage og frøs den ned i stedet for. Og til frysning egner disse sig ikke så godt. Kh. Sarah.

  5. Katarina siger:

    Bager du med varmluft? :)

  6. sarah siger:

    Hej Katarina, ja det gør jeg, kh. Sarah

  7. Kristina siger:

    Hej Sarah. Tak for en fantastisk blog med alt for mange dejlige opskrifter. Nu har jeg ved flere lejligheder lavet disse cookies, og de er hit hver gang og har henvist flere til din side, da de bare måtte have opskriften. Og det er dejligt, at man kan lave noget hurtigt og lækkert til sine glutenfrie veninder.

  8. sarah siger:

    Hej Kristina, tusind tak, det er jeg glad for at høre

  9. Anne siger:

    Super med glutenfri cookies – DEM vil jeg prøve til min mand der har cøliaki – dvs glutenallergi diagnosticeret af en læge ;-)
    Og ja – glutenfri kager ER sværere at bage da glutenfrit mel er noget tørt stads der mangler glutenproteinet.
    Så du må GERNE eksperimentere mere Sarah :-) :-)

  10. sarah siger:

    Hej Anne, der er faktisk en del glutenfri kager på sitet, og der kommer helt sikkert flere i fremtiden : ). Kh. Sarah.

  11. Lone siger:

    Hej Sarah, ca. hvor mange cookies får du af denne portion? /Lone

  12. Lone siger:

    Tjah efter nærlæsning stod det jo allerede! Glæder mig til at smage :-)

  13. [...] Opskriften er fundet hos sarahskager.dk – se originalopskriften her [...]

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2013 - Sarahs Kager