Jeg har aldrig gået op i Valentines day, har heller aldrig fået en eneste gave på dagen. Det er ikke fordi, at jeg ikke kan lide at få blomster – det behøver bare ikke være på d. 14. februar. Men da sarahskager jo primært er dedikeret til amerikanske kager, så er det lidt svært at overse Valentines day, og desuden, havde jeg vist nok også lovet at poste en cupcakeopskrift fordi det blev meget tydeligt, hvor populære mine cupcakesopskrifter var, da jeg lavede en top 10 over de mest populære opskrifter i 2011.
Disse brownie cupcakes er virkelig, virkelig gode, de er saftige og seje præcis som brownies skal være, opskriften er bare lige i øjet, og så er den tilmed nem. Jeg valgte at pynte kagerne med chokoladeganache og tørrede rosenblade, men det er op til din egen fantasi hvordan du vil gøre det og hvor mange sukkerhjerter eller andet gejl du vil fyre på. Du kan også lave en frosting som denne eller denne, men jeg synes personligt, at det bliver for meget og for kvalmt fordi brownien er så fyldig i sig selv.
Som I kan se på billedet, har jeg denne gang brugt fedtafvisende papirsforme, de holder farven efter bagningen og bliver ikke gennemsigtige eller endnu værre, smitter af. De fungerede perfekt og jeg kan kun anbefale dem. Jeg fik dem af Annette fra annettesfavoritter.dk, der spurgte om jeg var interesseret i at afprøve dem og lige præcis de fedtafvisende papirsforme var jeg faktisk interesseret i, de er ikke så lette at få fat i i Danmark, men nu kan du altså få dem hos Anette.
God bagelyst,
Sarah

Opskrift på 10 brownie cupcakes
220 g mørk chokolade
110 g smør
200 g sukker
1/2 tsk. salt
3 store æg
65 g. mel
30 g god usødet kakao

Chokoladeganache
80 g mørk chokolade
0,8 dl fløde

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 170 grader varmuft.
  2. Beklæd en metalmuffinsform med papirsforme.
  3. Smelt chokolade og smør over et vandbad.
  4. Fjern skålen fra varmen og pisk sukkeret og æggene i chokoladeblandingen. Vend derefter mel og kakao i blandingen – pisk ikke for meget og kun alt alt er blandet sammen.
  5. Fyld hver form 3/4 op med browniedejen og bag kagerne i 30 – 35 minutter, mine fik 32 minutter.
  6. Til chokoladeganache varmes fløden i en gryde og hældes over chokoladen
  7. som derved smelter – der røres til en ensartet konsistens.
  8. Når kagerne er afkølet fordeles ganachen med en ske og kagerne pyntes, du kan også dyppe dem i ganachen.

 

 

39 svar til Valentines Day Brownie Cupcakes

  1. Linda siger:

    Yummi – de ser fantastisk gode ud. Dem må jeg da bare prøve.

  2. Trine siger:

    Kære Sarah, Størkner ganachen på et tidspunkt, så man fk kunne tage dem med og overraske sin Valentine uden at skulle tænke over at ganachen er “flydende”
    Happy Valentines Sarah, og tak for alle dine dejlige opskrifter :)

  3. Carina siger:

    Ej hvor ser de bare lækre ud :-) De skal helt sikkert prøves.

    Jeg har tilladt mig, at dele artiklen (og din blog) med mine venner på facebook.Synes din blog fortjener endnu flere læsere :-)

  4. sarah siger:

    Hej Carina,
    Tusind tak og god weekend,
    Mvh. Sarah

  5. sarah siger:

    Hej Trine,
    Ja den størkner, jeg var bare for utålmodig og kunne ikke vente med at tage billedet,
    Mvh. Sarah

  6. Maria siger:

    Elsker din blog! Super lækre opskrifter du har :D Nu til et dumt spørgsmål.. Kan man spise de der tørede roseblomster? :P

  7. sarah siger:

    Hej Maria,
    Ja du kan godt spise blomsterne, men jeg syntes ikke de smagte særligt godt. Jeg vil faktisk anbefale at du finder noget andet pynt,
    Mvh. Sarah

  8. Anette siger:

    Jeg får halsbrand af bare at se på billedet :D
    Men de ser super lækre ud!

    Og genialt med papiret, det er så træls når man køber smukke muffin-papirsforme som man så slet ikke kan se når man bager mørke muffins.

  9. louise siger:

    Hvad hvis man ikke har varmluft? :(
    de ser bare for lækre ud!

  10. sarah siger:

    Hej Louise,
    Så skal de nok bare have lidt længere tid, du kan sagtens stadig bage dem,
    Mvh, Sarah

  11. iben siger:

    Hej Sarah
    Hvis man bager disse kager en dag i forvejen, skal de så opbevares i køleskab pga. Fløden?
    Tak for en masse skønne opskrifter, som bruges flittigt :-)
    -Iben

  12. Marie siger:

    Uh, de ser lækre ud! Glæder mig til at lave dem!

  13. sarah siger:

    Hej Iben,
    Jeg ville nok anbefale at du opbevarer dem i stuetemperatur og laver glasuren samme dag de skal serveres,
    Mvh. Sarah

  14. Anne siger:

    Hej Sarah,
    Jeg har lagt mærke til, at du skriver, at man skal putte papirformene i en metalform. Har du nogen erfaring med, om resultater bliver det samme, hvis man bruger en silikoneform til at sætte dem i?
    Elsker din blog. A

  15. sarah siger:

    Hej Anne,
    Du kan også bruge silikoneforme,
    God bagelyst,
    Mvh. Sarah

  16. Pernille siger:

    Disse kager er geniale -mums!!!

  17. Julie K siger:

    Mh lækkert! Har nu besluttet mig for at servere dem til min klasse næste uge. De bliver godt nok forkælede :)

    .. men, tror du man kan undvære piskemaskinen?

  18. sarah siger:

    Hej Julie,
    Det er bedst med en elpisker!. Men hvis du ikke har en, må du prøve at piske massen med et piskeris,
    Mvh. Sarah

  19. shorouk siger:

    Hej sarah, de her kager var så fantastiske, alle mine gæster var vildt imponeret hehe, så det bliver ikke sidste gang jeg laver dem. Tusind tak for alle se dejlige kager :)

    hilsen shorouk

  20. maria siger:

    Hej Sarah

    Jeg skal bage de her cupcakes, men kunne godt tænke mig en rigtig frosting med smag af et eller andet … har overvejet citron, kokos eller hvid chokolade…, Har du nogle gode forslag?

    mvh Maria

    p.s. tusind tak for en hel fantastisk side!

  21. sarah siger:

    Hej Maria,
    Du kan sagtens putte frosting på, men det bliver en heavy sag, det var derfor jeg bare puttede en ganache på. Jeg er personligt vild med kokos og chokolade kombien, men igen, jeg er i tvivl om det bliver for kvalmt,
    Mvh. Sarah

  22. Freja siger:

    Hej Sarah
    Jeg har tænkt mig at bage disse kager til min roommate når hun kommer hjem fra Ukraine men…. hun er mælkeallergiker! Har før bare skiftet smør ud med flydende plantemargerine eller olie, tror du jeg kan gøre det samme her? Eller har du andre forslag?

    Mvh Freja

    … og i øvrigt vil jeg godt lige sige stort tak for nogle fantastiske opskrifter! Laver altid en nye kage her fra når jeg mødes med veninderne og med lige stor succes hver gang! :)

  23. sarah siger:

    Hej Freja,
    Jeg tror jeg ville skifte smørret ud med olie, men hvor meget har jeg desværre ikke noget bud på. Du kan evt. også bruge opskriften på perfekte brownies http://www.sarahskager.dk/perfekte-brownies/ og prøve at bage dem som cupcakes eller blot bage dem som brownies, det er nemlig en brownie bagt med olie,
    Mvh. Sarah

  24. Johanne siger:

    HALLØJ- kan disse muffins bages i en almindelig bradepandeform som brownies i stedet for cupcakes? Evt. med nogle nødder som fyld?

    Skal nemlig lave til 40 mennesker i morgen, men mistede modet til muffins efter at jeg har blandet smør og chokolade sammen :-)

  25. sarah siger:

    Hej Johanne,
    Er lige hjemvendt fra ferie, så jeg nåede ikke at svare på dit spørgsmål. Jeg håber at du fandt en god løsning,
    Mvh. Sarah

  26. Sara siger:

    Hej Sarah

    Tror du de kan fryses?

    Mvh Sara

  27. sarah siger:

    Hej Sara,
    Det tror jeg godt de kan uden toppingen,
    Mvh. Sarah

  28. Maria siger:

    Hej Sarah!
    jeg har ogsa moedt din blog gennem BageLIV som jeg fik tilsendt af min mor da jeg bor i Spanien…er ved at kigge gennem alle dine fantastiske kager for at vaelge hvilken en jeg skal starte med, bliver enten nogle cookies eller Valentines Cupcakes mmm
    Tusind tak for dine super ideer og Kager :0)

    Maria

  29. sarah siger:

    Hej Maria,
    No problemo!
    Kh. Sarah

  30. Dina siger:

    Hej! Lækker opskrift!
    Tror du man kan bage dem i en gas oven?? :-)

  31. sarah siger:

    Hej Dina,
    Det ved jeg ikke, det må komme an på en prøve,
    Kh. Sarah

  32. henriette siger:

    Hej sarah
    De brownies cupcakes er geniale, min familie elsker dem og de holder sig bløde og lækre længe:-)
    Vh henriette

  33. Maria siger:

    Hej Sarah..

    Hvad skal kakao procenten i chokoladen være??

    Hilsen Maria

  34. sarah siger:

    Hej Maria. Det er egentlig lidt op til fig selv, men jeg vil anbefale mellem 64 og 70% kh. Sarah

  35. Louise siger:

    Hej Sarah… Nu har jeg lige sat 10 cupcakes ind i ovnen. Men efter ti minutter hæver de helt vildt og fylder over formen. Så nu er de meget grimme. Hvordan kan det være? Jeg fulgte din opskrift fra punkt til prikke.

    Mvh Louise

  36. sarah siger:

    Hej Louise. Et lyder som om du har puttet for meget dej i formen, du sjæl vide, at de synker en del sammen efter de er taget ud af ovnen, kh. Sarah

  37. Louise siger:

    Ja… Det var det jeg kom til at tænke på bagefter. Der var bare så meget dej til ti cupcakes. :) Men de smager dejligt! :D

  38. Barbara siger:

    Hej Sarah! Har du nogensinde lavet den som en hel kage?

  39. sarah siger:

    Hej Barbara, nej det har jeg ikke prøvet, men tror sagtens at det kan fungere, hvis du prøver dig lidt frem

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2013 - Sarahs Kager