Efter jeg havde spist en af disse Woopie Pies, fik jeg en pludselig trang til at ligge ned og drikke en masse vand – mængden af sukker og Valrhona kakao var for voldsom og jeg fik det lidt smådårligt. I retrospektiv, havde jeg nok lavet kagerne alt, alt for store, de skulle måske have været 1/3 af størrelsen, så ville oplevelsen  have været mere behagelig. Når det så er sagt, smagte de rigtig godt, de skulle måske have haft 2 minutter mindre i ovnen, for de var lidt på den tørre side, men havde de fået det, ville de have været perfekte.

Man kan faktisk ikke se på billedet, at frostingen er lyserød, tænkte jeg ville lave en opskrift til Valentines Day, men det falder lidt til jorden, da frostingen bare ser hvid ud, jeg skulle nok have kommet lidt mere hindbærsaft i den. Opskriften er lidt mere kompliceret end de opskrifter der ellers ligger på sarahskager.dk, men den kræver ingen svære teknikker, der er blot mange elementer i opskriften.

Opskriften stammer fra Baked som jeg før har omtalt her, og hvis opskrift på brownies er et stort hit på sarahskager.dk, selv hos Michel Michaud (se den søde kommentar fra Pauline Michaud d. 6/7 2012). Min veninde var i New York i efteråret, og jeg sendte hende ud på en mission for at finde Baked og tage nogle billeder, hun tog imod min udfordring, og hun sendte mig nogle fantastisk lækre billeder fra bageriet som jeg nu vil dele med jer. Tænk at være i New York uden børn og have tid til at gå og besøge lækre bagerier…. jeg drømmer, lillesøster har sovet ALT for dårligt i nat, så jeg kunne godt bruge lidt tid alene, nøj hvor ville jeg bare sove i flyveren.

Min veninde tog også billeder fra bageriet Butter Lane, men dem må I vente med at se til næste gang, hvor jeg bringer Butter Lanes opskrift på banan cupcakes med lille tvist.

Glædelig Valentines Day den 14. februar, her i huset regner jeg ikke med, at der sker noget som helst, helt ligesom sidste år. Se opskriften efter alle de dejlige billeder

God bagelyst,

Sarah

ps. hvis du er i tvivl om vandbadet, så se her

10-12 store  – eller 15-17 små Woopie Pies

450 g. mel
1/4 tsk. salt
1 1/4 tsk. bagepulver
1 1/4 tsk. natron
100 g. usødet god kakao
1 dl. Mælk
440 g brun farin
2 dl. Smagsneutral olie f.ex. Vindrue – eller solsikkeolie
1 stort æg
1 tsk. vaniljepulver
1 dl. Kærnemælk

Frosting:
5 pasteuriserede æggehvider
300 g. sukker
450 g. blødt smør
1/4 tsk. salt
Kornene fra en vaniljestang
100 g. frosne hindbær

Fremgangsmåde:

 1. Forvarm ovnen til 180 grader på varmluft
 2. Bland mel, salt, bagepulver, kakao og natron sammen i en skål.
 3. Pisk brun farin og olie sammen – pisk i et par minutter. Tilføj mælk, æg og kærnemælk og pisk.
 4. Vend  de våde ingredienser med de tørre ingredienser til en sammenhængende masse.
 5. Form kugler af dejen og pres dem let flade på 2 bagepapirsbeklædte bageplader.
 6. Jeg bagte mine Woopie Pies i 10 minutter og de var store, hvis du laver dem små, prøv med 5 minutter. 8-10 minutter for store og 4-5 minutter for små. Toppen begynder at krakelere når kagerne er færdige.
 7. Lad kagerne køle fuldstændigt  på en rist mens du laver frostingen.
 8. Rør æggehvider sammen med sukkeret i en skål der kan bruges til et vandbad.
 9. Fyld vand i en gryde og bring det i kog, vandet må ikke bulderkoge. Sæt skålen over det simrende vand, bunden af skålen må ikke røre gryden.
 10. Sukkeret skal smelte fuldstændigt og blandingen bliver mælket hvid – det tager ca. 3 minutter.
 11. Når sukkeret er smeltet, hældes blandingen over i en anden skål og piskes i ca. 5 minutter. Det kan med fordel gøres i en røremaskine.
 12. Pisk de bløde smørtern i den kolde æggeblanding – det er vigtigt at æggeblandingen er kold når smørret kommes i, ellers smelter smørret. Hvis det ligner at blandingen begynder at skille, så bliv blot ved med at piske og hav god tålmodighed, pisk ca. 5 minutter.
 13. Kog hindbærrene og pres dem gennem en sigte så du får hindbærsaft.
 14. Tilføj salt, vaniljekorn og ca. 2-3 spsk. hindbærsaft til æggehviderne og pisk.
 15. Læg kagerne sammen to og to med hindbærfrostingen i mellem, jeg brugte en sprøjtepose med en rund tyl til at fylde dem med.
Tagged with:
 

6 Responses to Valentine Whoopie Pies med hindbær marshmallow frosting

 1. Camilla siger:

  Første gang jeg lavede Whoopie pies, lavede jeg dem også i den størrelse de skulle have i følge opskriften – men lige siden har jeg lavet dem som mini whoopie pies, da det er en meget mere passende størrelse.

 2. Amalie siger:

  De ser helt vildt gode ud, dem skal jeg helt sikkert prøve at lave! Ps. Hvis det kan hjælpe skal jeg heller ikke forvente mig nogen erkendtlighed på Valentines day;)
  /Amalie

 3. Mette siger:

  Marshmallow hindbærfrosting – genial opfindelse! TAK!

 4. Hej Sarah,
  Bliver frostingen så stabil, at den vil kunne bruges til at sprøjte på cupcakes?
  Jeg tænker den minder om den hindbærfrosting a la italiensk marengs, du bruger på dine minimarcipanmuffins? Jeg har lavet den et utal af gange, men jeg synes, det virker tilfældigt, om jeg lykkes med det, eller om det skiller, når jeg kommer bær i. Har du et godt fif?

  Bedste hilsner fra Louise

 5. sarah siger:

  Hej Louise
  Undskyld mit sene svar. Jeg ved desværre ikke hvorfor den skiller når du putter bær i, jeg har også haft nogle problemer med den, men hvis den begynder at skille skal du bare blive ved med at piske så samler den sig ofte igen. Og husk, at ingen af ingredienserne må have den mindste antydning af varme når de blandes sammen. Håber det hjalp, eller må du google det på engelsk, der er sikkert nogen der har lagt en tutorial ud ☺🎂. Kh. Sarah.

 6. sarah siger:

  Hej igen Louise, ja, jeg mener at frostingen blev stabil nok til at sprøjte på cupcakes. Kh. Sarah.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2013 - Sarahs Kager