Dette er ikke en hvilken som helst kage. Dette er en kage så lækker, vild og anderledes, at jeg har fået den store ære at gæsteblogge hos Sarahs kager. Det siger jo ikke så lidt. Det var en veninde der i sin tid viste mig et billede af kagen på nettet. Billedet printede sig ind i min hukommelse, og efter nogle år blev det endelig tid til at lave og ikke mindst smage Sydstatskagen. Efter at have serveret den for folk et par gange med lige stor succes, dristede jeg mig til at tage den med til et selskab, hvor Sarah også skulle medbringe kager. Måske lidt intimiderende, men jeg turde godt med Sydstatskagen. Og igen tog den kegler.
Denne kage er fed, beskidt og lækker og fuldstændig håbløs, hvis du prøver at tabe dig eller bare gerne vil holde vægten. Til gengæld gør den dig lykkelig – imens du spiser det ene stykke. Det er nemlig ikke mange der magter at spise to stykker eller flere. Tag det som en udfordring.

Opskrift på 1 sydstatskage

10-15 digestive kiks
150 g smeltet smør.
300g hvide skumfiduser
1 dl mælk
1/2 tsk kanel
350 g mørk chokolade
4 dl piskefløde pisket til skum
1/2 dl espressokaffe
3 tsk romessens (dette har jeg udeladt hver gang, da jeg ikke bryder mig om det)

  1. Smelt 150 g smør og smuldr kiksene heri, blandingen lægges i en papirforet springform .
  2. Smelt skumfiduserne i mælken sammen med kanel og køl blandingen af.
  3. Smelt chokoladen over vandbad, lad køle af.
  4. Bland chokoladen, espressokaffen (og romessensen) i skumfidusmassen og vend flødeskummet heri. Rør grundigt inden du hælder det hele over kiksebunden.
  5. Lad kagen hvile i køleskabet nogle timer, og den er klar til servering. NB! Den skal ikke bages!

Tagged with:
 

87 Responses to Sydstatskagen

  1. Kim siger:

    Hej Sarah

    Nam nam, det ser da for lækkert ud! :-)
    Har du en e-mail-adresse man kan kontakte dig på ?

  2. Rebecca siger:

    OMG – Den må jeg bare prøve at lave !!

  3. Susanne siger:

    Hejsa
    Har smagt en fantastisk kage da jeg var i USA red velvet cake…. er det noget i kan fremtrylle en dansk opskrift på ?
    Knus

  4. Lotte Florette siger:

    Den ser virkelig god ud. Har du nogle tips til hvad man kan skifte kaffe i opskrifter ud med? Efterhånden er der en del lækre kage opskrifter hvor der skal kaffe/espresso i..

  5. sarah siger:

    Hej Susanne,
    Alle er vilde med red velvet, men jeg er altså ikke helt solgt på at der skal rød farve i dejen – så den står ikke nr. 1 på min bageliste. Men du kan sagtens selv oversætte de amerikanske opskrifter, det er ikke svært,
    Mvh. Sarah

  6. sarah siger:

    Hej Lotte,
    Nej desværre, det er svært at finde et alternativ til kaffe – du må bare udelade det hvis du ikke kan lide eller tåle det,
    Mvh. Sarah

  7. Helene siger:

    Hvis man udelader kaffe, må kagen da mangle noget i forhold til konsistens? Jeg spørger da jeg heller ikke er tosset med kaffe, men hellere vil putte det i kagen, end den ikke kan stivne rigtigt

  8. sarah siger:

    Hej Helene,
    Nej kaffen er kun smagsgiver, der sker ikke noget med konsistensen,
    Mvh. Sarah

  9. Anja siger:

    Hej Sarah,
    Jeg har tildelt dig en blog award! Se mere her spipas.wordpress.com/2011/08/30/blog-award/ om hvad det går ud på. Håber du vil være med i legen :-)

    kh
    Anja

  10. Louise siger:

    Åh gud hvor ser den god ud! Den må jeg prøve og forhåbentlig bliver den en del af min samling… Flot side du har, håber du vil besøge min en dag :) inde på sukkerhjerte.dk Hilsen Louise

  11. Kristina V. Pedersen siger:

    Hej Sarah.

    Jeg vil gerne sende dig en invitation til vores netværk hos http://www.madmedier.dk – men der er ikke en kontaktmail på din blog?

    Hvis det har din interesse, så kontakt mig gerne.

    :)

    /Kristina

  12. maria siger:

    Hejsa lige en lille kommentar til Susanne…der findes en opskrift på red velvet cupcakes i den danske udgave af The hummingbird bakery( kan købes i føtex og bilka)…. Og den er dælme go :)

  13. Katrine siger:

    Kan kagen mon fryses???

  14. Amalie siger:

    Har lige sat den i køleskabet og venter spændt! :D
    Men hvor mange timer sådan cirka?

  15. sarah siger:

    Hej Katrine,
    Det ved jeg desværre ikke, men jeg ville ikke satse på den, tror den ville kolapse,
    Mvh. Sarah

  16. sarah siger:

    Hej Amalie,
    Jeg ved det desværre ikke da jeg ikke selv har lavet opskriften, men jeg vil tro at den er god efter et par timer,
    Mvh. Sarah

  17. Amalie siger:

    Min kage var klar efter ca. 3 timer :-)
    Og man kan overhoved ikke smage kaffen, så den kan man roligt putte i.

    Den smager fantastisk, MEN 7 digestivekiks var overhoved ikke nok for mig. Var nød til at bruge ca. 12-13 styks.. og der kunne sagtens komme flere i efter min smag.

    Men ellers FANTASTISK kage!!

  18. sarah siger:

    Hej Amalie,
    Tusind tak for din kommentar om dine erfaringer med kagen, jeg kan egentlig godt se at 7 kiks ikke er meget, tror jeg ændrer det.
    Mvh. Sarah

  19. Anita siger:

    Hvor mange dage tror du den holder sig på køl?? Ser ellers super-lækker ud og skal helt klart prøves :)

  20. Stefan siger:

    Årh den ser lækker ud!!!!
    Den skal SÅ meget laves!!! :D

  21. sarah siger:

    Hej Anita,
    Det ved jeg desværre ikke, det er jo ikke mig der har lavet opskriften. Men jeg ville tro at den kunne holde sig et par dage,
    Mvh. Sarah

  22. Nanna siger:

    Hej,

    Jeg skal helt sikkert prøve og lave denne kage!! :)

    Vil høre hvor stor formen skal være??

    MVH
    Nanna

  23. sarah siger:

    Hej Nanna,
    Det skal være en almindelig springforms størrelse,
    Mvh. Sarah

  24. Malene siger:

    Hejsa du skal nok også justere mængden på smeltet smør, til kiksene, nu du har justeret mængden på dem.
    Jeg lavede den igår, den er god men ret hæftig, man spiser ikke mere end et stykke.

  25. sarah siger:

    Hej Malene,
    Jeg ændrer det til 100 g. Jeg har jo ikke selv lavet opskriften, så hvad var din erfaring, er 100 g. nok?
    Mvh. Sarah

  26. Lea siger:

    Jeg lavede den her i formiddags og nu står den og stivner i køleskabet. Jeg lavede bunden med 100 g smør, men syns det virkede som lige i underkanten i forhold til de digestive bunde, jeg tidligere har lavet, men skal nok skrive tilbage om den er fæstnet, når jeg skal bruge den i aften.
    Har lavet mange af dine opskrifter og er en stor fan af specielt din gulerodskage, den bliver bare perfekt hver gang :)

  27. Kia siger:

    Har du en mail jeg kan kontakte dig på, Sarah?

  28. sarah siger:

    Hej Lea,
    Du må meget gerne skrive, jeg har jo som sagt ikke lavet kagen selv, tusind tak!
    Mvh. Sarah

  29. Malene siger:

    Hej Sarah
    Jeg vil også sige at 100 gram er lige i underkanten, det blev ihvertfald ikke en fast bund jeg fik. Så måske 150 gram smør.

  30. sarah siger:

    Hej Malene, Tusind tak for svar!
    Mvh. Sarah

  31. Lea siger:

    Kagen var en stor succes kan jeg hilse og sige :)
    Bunden var dog i mine øjne for tør, så vil også anbefale 50 g mere smør. Jeg brugte mørk chokolade på 54%, tror jeg ville bruge en højere kakao procent, hvis jeg skulle lave den en anden gang, da jeg syntes den blev et nummer for sød.

  32. Gossip siger:

    Den ser rigtig lækker ud! Tak for tippet.

  33. Aniita siger:

    Kagen blev rigtig god – og mægtig, så tager kun ét stykke! Men helt enig i at der er for lidt bund i forhold til resten af kagen. For mig var det mere optimalt med flere kiks + mere smør og så ca. halv højde på kagen.

    mvh Anita

    villbjorn.blogspot.com

  34. Charlotte Vitting thomsen siger:

    Har nu lavet kagen og hold op hvor er den god….
    Og ja man kan ikke spise mere end et stykke, ja lige bortset fra min veninde som klemte fire stykker ned….:-)

  35. sarah siger:

    Hej Charlotte,
    4 stykker – det må jeg nok sige, håber hun er ok :)
    Mvh. Sarah

  36. Helene siger:

    På det første billede ser man noget hvidt – hvad er det? Lavede den igår med min veninde, og vi snakkede om, om det kunne være skumfiduserne – men de skal jo smelte!!! Vores blev brun hele vejen igennem. Men en god opskrift på en kage, man helt sikkert ikke kan spise mere end et stykke af

  37. sarah siger:

    Hej Helene,
    Jeg tror bare at det er bagepapiret du kan se, for der var ingen rester af skumfiduser i kagen jeg smagte,
    Mvh. Sarah

  38. Julie siger:

    Hej Sarah. Hvor mange personer er der mon til?

  39. sarah siger:

    Hej Julie,
    Ca. 10-12 personer,
    Mvh. Sarah

  40. Alcor siger:

    Forsøger mig frem i morgen, takker for opskriften:) men er det nødvendigt med de marshmallows?

  41. sarah siger:

    Hej Alcor,
    Ja, det er meget nødvendigt med marshmallows,
    Mvh. Sarah

  42. Karen siger:

    Der står under ingredienser 150 g smør og i selve opskriften 50 g… Halvtreds lyder af for lidt eller?

  43. sarah siger:

    Hej Karen,
    Tak – jeg retter fejlen som kommer sig af, at jeg har rettet i opskriften efter nogle kommentarer fra læsere der havde lavet kagen og ikke mente det var tilstrækkeligt med smør. Du kan med fordel læse deres erfaringer i kommentartråden,
    Mvh. Sarah

  44. Laila siger:

    Så har jeg lavet og smagt kagen – og sikken en kage! Super let at lave, brugte en time sammen med min datter på 5 år, rigtig køkkenhygge. Og hos os var det også klart en et styks kage, næsten konfekt agtig – mums :-p
    tak for endnu en spændende opskrift…

  45. Mathias Jensen siger:

    Min hemmelighed til Chokoladekager er at jeg river lidt frisk citronskal ned i dejen.. det giver en virkelig drilsk smag og leger flot med smagsløgne..

    Mvh

    Mathias

  46. huller i hukommelsen siger:

    […] chokolade, så lavede jeg den her sindssyge lade-kage til drengenes fødselsdag i lørdags. Og jeg kan bekræfte at man kun spiser ét stykke. Men hold […]

  47. Chokoladekage Opskrift siger:

    Super lækker opskrift – mange tak! Den skal HELT sikkert prøves :-)

  48. Amalie siger:

    Hej Sarah. :)
    Hvor længe kan denne kage holde sig i køleskab eller fryser?
    Mvh. Amalie

  49. sarah siger:

    Hej Amalie,
    Jeg ville ikke anbefale at fryse denne kage, tror den vil kunne holde sig i køleskabet i et par dage,
    Mvh. Sarah

  50. amalie siger:

    Dette er en helt fantastisk kage, lavede den til nytårsaften og den blev et stort hit. Til oplysning kunne den sagtens holde sig 3 dage efterfølgende i køleskabet!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2013 - Sarahs Kager