Dette er ikke en hvilken som helst kage. Dette er en kage så lækker, vild og anderledes, at jeg har fået den store ære at gæsteblogge hos Sarahs kager. Det siger jo ikke så lidt. Det var en veninde der i sin tid viste mig et billede af kagen på nettet. Billedet printede sig ind i min hukommelse, og efter nogle år blev det endelig tid til at lave og ikke mindst smage Sydstatskagen. Efter at have serveret den for folk et par gange med lige stor succes, dristede jeg mig til at tage den med til et selskab, hvor Sarah også skulle medbringe kager. Måske lidt intimiderende, men jeg turde godt med Sydstatskagen. Og igen tog den kegler.
Denne kage er fed, beskidt og lækker og fuldstændig håbløs, hvis du prøver at tabe dig eller bare gerne vil holde vægten. Til gengæld gør den dig lykkelig – imens du spiser det ene stykke. Det er nemlig ikke mange der magter at spise to stykker eller flere. Tag det som en udfordring.

Opskrift på 1 sydstatskage

10-15 digestive kiks
150 g smeltet smør.
300g hvide skumfiduser
1 dl mælk
1/2 tsk kanel
350 g mørk chokolade
4 dl piskefløde pisket til skum
1/2 dl espressokaffe
3 tsk romessens (dette har jeg udeladt hver gang, da jeg ikke bryder mig om det)

  1. Smelt 150 g smør og smuldr kiksene heri, blandingen lægges i en papirforet springform .
  2. Smelt skumfiduserne i mælken sammen med kanel og køl blandingen af.
  3. Smelt chokoladen over vandbad, lad køle af.
  4. Bland chokoladen, espressokaffen (og romessensen) i skumfidusmassen og vend flødeskummet heri. Rør grundigt inden du hælder det hele over kiksebunden.
  5. Lad kagen hvile i køleskabet nogle timer, og den er klar til servering. NB! Den skal ikke bages!

Emner:
 

87 svar til Sydstatskagen

  1. Laura siger:

    Hej sarah.
    skal man lune mælken? , for ellers kan jeg ikke se hvordan smukfiduserne vil kunne smelte?? :)

  2. sarah siger:

    Hej Laura,
    Mælk og skumfiduser skal op i en gryde og varmes,
    Mvh. Sarah

  3. hanin siger:

    hei sarah,
    SKAL der skumfiduser i kagen eller kan det udelades?
    :)

  4. sarah siger:

    Hej Hanin,
    Ja de skal i kagen, ellers fungerer den ikke,
    Mvh. Sarah

  5. Mathilde siger:

    Smager den meget af kaffe? Hvis ja, kan det så udelades?

  6. sarah siger:

    Hej Mathilde,
    Nej den smager ikke meget af kaffe synes jeg, kaffen giver bare en dybde til chokoladen. Men hvis du slet ikke kan lide kaffe kan du bare udelade den,
    Mvh. Sarah

  7. Sara siger:

    Hej Sarah

    Har prøvet denne kage før, og den er LÆKKER. Men hvordan har du gjort for at få den ud på et fad uden af ødelægge bunden? Eller har du lavet den blive på bagepapiret? Har nemlig et super flot kagefad jeg gerne vil have den ud på.

    Hilsen Sara

  8. sarah siger:

    Hej Sara,
    Læg bagepapir i bunden, så får du den nemmere af,
    Mvh. Sarah

  9. Mette siger:

    Hej Sarah

    kan den laves dagen før den skal bruges?

  10. sarah siger:

    Hej Mette,
    Ja det kan du godt,
    Kh. Sarah

  11. mette siger:

    Jeg har prøvet denne den er kanon! :) Sarah ville man kunne erstatte den mørke chokolade med hvid og vende noget revet citron eller nogle bær i kagen?
    Vh Mette

  12. sarah siger:

    Hej Mette,
    Det lyder super lækkert, tror godt du kan erstatte den mørke chokolade med hvid, men jeg ville ikke komme bær i kagedejen, ved ikke hvordan det kommer til at fungere med den ekstra væske som bærerne udskiller. Men du kunne jo komme bærerne på toppen som pynt,
    Kh. Sarah

  13. Lea siger:

    Hej..
    meget lækker kage, har dog et spørgsmål, har du prøvet at fryse kagen??
    Mvh Lea

  14. sarah siger:

    Hej Lea,
    Det har jeg ikke prøvet. men tror ikke det vil fungere,
    KH. Sarah

  15. Lise siger:

    Kaffen er det pulveret eller færdiglavet kaffe?

  16. sarah siger:

    Hej Lise,
    Det er færdiglavet kaffe,
    Kh. Sarah

  17. caroline siger:

    hey sarah. hvor stærk skal espressokaffen være?

  18. sarah siger:

    Hej Caroline,
    Lav den stærk,
    KH. Sarah

  19. caroline siger:

    oki doki. tusind tak :)

  20. Tim75 siger:

    Hej Sarah.
    Hvor mange personer er den opskrift til? På forhånd tak.

  21. sarah siger:

    Hej Tim, jeg ville mene at den var til 6-7 sultne personer, kh. Sarah.

  22. Tim75 siger:

    Tak for det hurtige svar, jeg vil lave den til nytårsaften og severe den med vanilleis og mango coulis med chili. Tror du så ik der er kage nok til 9 personer i den opskrift ? Venlig hilsen Tim

  23. Sofie siger:

    Så er den i køleskabet, glæder mig til at se udfaldet!
    Man kan sagtens komme bær i, dog skal der evt udlades kaffe (så der er plads til bærvæsken). Det har jeg i hvert fald kunnet med cheesecake :)

  24. sarah siger:

    Hej Tim, jo det vil jeg tro, det er jo også en tung sag, så man kan ikke spise så meget af den, godt nytår :) kh. Sarah

  25. Marisha siger:

    Tak for en fantastisk opskrift! -Den vildeste kage jeg længe har smagt! Og så var den nem at lave:)

  26. sarah siger:

    Hej Marisha,
    det var dejligt at høre, selv tak!
    Kh. Sarah

  27. Camilla siger:

    Hej Sarah.
    Er det en alm 24cm springform ? Eller hva str ?
    Mvh Camilla

  28. sarah siger:

    Hej Camilla, ja sådan en er fin. God bagelyst. Kh. Sarah.

  29. Maria siger:

    Hvor længe kan den holde sig på køl?

  30. sarah siger:

    Hej Maria. Max 3 dage. Kh. Sarah.

  31. pernille siger:

    Er 2 timer nok på køl?

  32. sarah siger:

    Hej Pernille. 2 timer på køl er ok. Kh. Sarah.

  33. Sila siger:

    Kan jeg godt bruge kakao eller en anden kaffe istedet for espresso? :)

  34. sarah siger:

    Hej Sila, ja, det tror jeg godt du kan. God bagelyst, kh. Sarah.

  35. Freya siger:

    Det er en virkelig god kage jeg har prøvet at lave den men første gang gik det hele fra hinanden

  36. Stine siger:

    Hej Sarah!

    Har netop lavet denne kage til i morgen, ville bare lige høre, om du synes, at den bare skal serveres som den er? Eller har du forslag til servering?

    Vh Stine

  37. sarah siger:

    Hej Stine, du kan måske servere den med frugt eller is, eller begge dele

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2013 - Sarahs Kager