Foto: Kam fotografer

Foto: Kam fotografer

Fra første gang jeg så Meringue Girls Cookbook vidste jeg, at jeg ville prøve kræfter med de små stribede marengs. Det er faktisk slet ikke svært at lave disse marengs, hvis bare man husker nogle små fifs; skålen skal være helt ren inden man starter med at piske – den mindste smule fedt kan gøre marengsen umulig at piske stiv, pisk marengsen så stiv, at den ikke falder ud af skålen, hvis du vender den på hovedet. Og endelig, vil jeg anbefale dig, at købe en ordentlig konditorpensel, det er det nemmeste værktøj at arbejde med. Kyssene kan spises som de er eller bruges som pynt på en kage – det ser helt vildt fint ud.meringue-girls-cookbook-126499l1

I dag har været den første rigtige forårsdag og jeg har faktisk kunne ligge på altanen og nyde solen uden at blive det mindste kold – skønt. Vi har et træ lige udenfor vores altan og jeg glæder mig sådan til det springer ud, så bliver det lidt skovstemning lige midt i Frederiksbergs hjerte. Jeg kommer til at leve hele sommeren på den altan, jeg glæder mig til at dele billeder fra altanen med jer på Instagram @sarahskager.

Hav en dejlig forårsaften og god bagelyst,
Sarah

Stribede marengskys (ca. 25 – 30 stk.)

4 æggehvider
270 g sukker
Lyserød pastafarve
Grøn pastafarve
Blå pastafarve

Endvidere:
1 rund eller riflet tyl
1 Sprøjtepose
1 pensel

  1. Varm ovnen til 200 grader.
  2. Pisk æggehviderne meget stive i en helt ren skål. Pisk sukkeret i marengsmassen en skefuld ad gangen til den bliver skinnede og tyk.
  3. Sæt tyllen i sprøjteposen og brug en pensel til at male striber på indersiden af sprøjteposen med lyserød pastafarve.
  4. Fyld 1/3 af marengsmassen i sprøjteposen og lav små kys på en bageplade beklædt med bagepapir. Vask sprøjteposen og gentag med de andre farver.
  5. Skru ovnen ned på 100 grader og bag kyssene i 30 – 40 minutter.
  6. Når kyssene let kan løftes af bagepapiret er de færdige. Lad kyssene køle inden de spises.
Emner:
 

4 svar til Stribede marengs

  1. mette marie bendt siger:

    Hej sarah!
    er det mulighed for at få en funktion så man kan dele det på pinterest?
    Udover ville jeg høre om hvad forskellen er på pastafarve er og så frugtfarve… :)

    Hilsen
    Mette Marie Bendt

  2. sarah siger:

    Hej Mette Marie, pastafarve er lidt tykkere og i denne forbindelse, lettere at arbejde med :). Du må meget gerne dele på pinterest, jeg skal lave nogle updates på sitet og så er et pinterest ikon også en del af planen. Kh. Sarah.

  3. Mai siger:

    Hej Sarah
    Jeg vil rigtig godt lave dem her i god tid, men hvordan skal jeg opbevare dem?

  4. sarah siger:

    Hej Mai, du skal opbevare dem i en lufttæt beholder og Max et par dage, god fornøjelse. Kh. Sarah.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2013 - Sarahs Kager