havregryns-cookies1

Jeg har bagt disse cookies rigtig mange gange – de bliver seje og skønne og man bliver virkelig mæt af en enkelt cookie, på grund af den store mængde havregryn i opskriften. Jeg har tit lavet de her cookies inden jeg har skullet ud og rejse, fordi de fungerer rigtig godt som en mættende snack på rejsen. Originalt er der også dadler i opskriften, hvis man er i dadelhumør, skal der bare tilsættes 300 g hakkede dadler i dejen. Det er en ret stor portion, jeg brugte 2 bageplader ved bagningen. Jeg kan godt lide seje og bløde cookies, hvis man vil have dem sprøde, skal de blot bages i 25 minutter frem for 20 minutter.

Opskrift på 24 store havregryns cookies
225 g smør
150 g sukker
150 g brun farin
225 g mel
1 tsk. natron
1 tsk. vaniljesukker
½ tsk. salt
1 tsk. kanel
2 æg
240 g havregryn
125 g hakkede valnødder

Forvarm ovnen til 180 grader.
Rør smør, brun farin og almindeligt sukker med en elmikser i 5 minutter til det bliver lyst og cremet.
Rør mel, natron, vanilje, salt, kanel og æg i dejen – stadig med elmikseren.
Vend havregryn og valnødder i dejen.
Sæt en stor spiseskefuld dej på bagepapir på bagepladen og tryk den flad – cookies skal være ca. 9 cm i diameter – de flyder næsten ikke ud.
Bag cookies i 20 minutter til de er gyldne.

havregryns-cookies2

Emner:
 

31 svar til Store cookies med havregryn

  1. Mette siger:

    Hej Sarah

    Er det nødvendigt med nødder i opskriften?

    Mvh Mette (-:

  2. sarah siger:

    Nej, dem kan du bare udelade!
    Mvh. Sarah

  3. kristina siger:

    Hej Sarah.
    Ledte efter cookies med havregryn og fandt din opskrift. Mit blodsukker påvirkes negativt af for meget sukker, og derfor vil jeg spørge dig: kan jeg udelade farin? Og hvor meget af sukkeret kan opskriften tåle at der skæres væk?

    Glæder mig til at gå på opdagelse i dit kageunivers.
    VH Kristina

  4. kristina siger:

    ps. jeg forestiller mig at putte hakkede nødder/mandler i + formentlig de hakkede dadler.

  5. sarah siger:

    Hej Kristina,
    Prøv at skære halvdelen af sukkeret væk og tilsæt dadler i stedet for. Bare et bud, har ikke prøvet det.
    Rigtig god bagelyst,
    Mvh. Sarah

  6. Joy siger:

    Elsker dem!! Lavede dem med hvidt sukker istedet for farin da jeg var løbet tør. Lækre cookies og de blev godt sprøde på varmluft efter kun 15min. Måske var det det hvide sukker…

    Har planer om en ny portion med halvt så meget sukker, tænker at give dem farin og udelade det hvide. Håber det blir godt :)

    Tak fordi du deler, Sarah.

    Vh Joy.

  7. sarah siger:

    Hej Joy,
    Farin gør dem mere seje, og det hvide sukker gør dem mere sprøde. Skriv endelig om dine erfaringer med at cutte ned på sukkermængden.
    Mvh. Sarah

  8. Joy siger:

    Hey!

    Så har jeg prøvet at lave dem med halvt så meget sukker. Udelod alt det hvide sukker og doblede vaniliesukker og kanel.

    Synes faktisk ret godt om resultatet, de er stadig søde og sprøde, min mand ku overhovedet ikke smage forskel, men det siger vist mere om ham ;o) De hittede dog.

    Vh. Joy

  9. sarah siger:

    Hej Joy,
    Tak for feedback :)
    Mvh. Sarah

  10. nina charlotte siger:

    Hej Sarah,
    jeg har lige bagt de her cookies og nøj hvor er de lækre!! Glæder mig til min kæreste kommer hjem så han også kan få glæde af dem (hvis der stadig er flere tilbage når han kommer) :D
    Ej, jeg vil bare sige at dette er den tredje af dine opskrifter jeg bruger, og mine kager er altid blevet vellykket. Din side er én jeg bliver ved med at vende tilbage til, så jeg vil bare sige tusind tak fordi du bruger din tid på at dele alle dine lækre opskrifter med os andre :)

  11. Marlene siger:

    Disse cookies er simpelthen fantastiske.
    Jeg undlod nødderne, da jeg ikke havde dem hjemme, men fulgte ellers opskriften. De skal helt sikkert laves igen.

    Jeg har lige smidt to plader “dobbelte chokolade cookies” i ovnen. Glæder mig til at smage dem!

  12. Marlene siger:

    Og de smagte så også fantastisk kan jeg lige tilføje :-)

  13. Rose siger:

    Rigtig god opskrift!
    Anden gang jeg bagte dem fjernede jeg det hvide sukker, nøjedes med lidt over halvdelen af smøret, nøjedes med ca, 2/3 af melet og tilføjede 140 g banan. Det blev rigtig godt! De skulle til gengæld ikke bage helt så længe :)

  14. Bjørns havrecookies | Grydeklar siger:

    [...] faldt på havrecookies. Jeg lod mig inspirere af en havrecookieopskrift på Sarahs Kager, da jeg før har fulgt hendes opskrifter med succes og resultatet blev også rigtig godt! Jeg [...]

  15. Maja Højgaard siger:

    Her af min fortolkning af din opskrift :-)

    http://www.grydeklar.dk/2011/05/bj%C3%B8rns-havrecookies/

  16. Michelle Boel Helligsøe siger:

    Har netop bagt disse skønne småkager.. brugte dog pekannødder. Vil muligvis bruge en smule mindre kanel, da den er meget gennemtrængende.
    Tak for nogle skønne opskrifter.

  17. Sofie siger:

    Jeg har lige bagt de her cookies og de er virkelig nemme og lækre, selvom jeg ofte har opfattet havregryns-kager som lidt kedelige. Det er de her bestemt ikke! Jeg havde næsten ikke mere havregryn, så jeg brugte dem jeg havde, og resten erstattede jeg med ret grov müsli (indeholdende en del blandet tørret frugt) og det fungerede godt!

  18. Emma siger:

    MUMS. Elsker den her opskrift, de er mega lækre og nemme at lave. Opvasken er lille, jeg har ikke noget dårligt om den her cookie.

    Erstattede natron med bagepulver, da vi var løbet tør og puttede 200 g. havregryn i istedet for 240 g.
    Bagte dem i 22 min ved 180 grader i varmluft ovn.
    Mange tak for opskriften :)

  19. Amalie siger:

    Rigtig lækker opskrift, som sædvanelig skuffer du mig aldrig Sarah :-)

  20. Katja siger:

    Jeg har bagt disse med 150 g groft hakkede mandler i stedet for valnødder og tilføjede 150 g mørk chokolade, også groft hakket.

    De blev super gode og jeg blev rigtig populær herhjemme (:

  21. Johanne siger:

    Så har jeg prøvet at lave de her cookies. Og dejen er himmelsk (selvom man ikke rigtig kan finde farin uden for danmark) men i en gas ovn gik det helt galt :(
    Glæder mig til at prøve dem når jeg kommer hjem engang

  22. sarah siger:

    Hej Johanne,
    Ved ikke hvor du befinder dig i verden, men brown sugar er næsten det samme som brun farin,
    Mvh. Sarah

  23. [...] faldt over disse hos [...]

  24. Kristian Jacobsen siger:

    Vil småkagerne tage skade af at man smelter smørret før man blander det op med bru farin og sukker?

  25. sarah siger:

    Hej Kristian, har ikke prøvet det, men tror det er ok :). Held og lykke med det. Kh. Sarah.

  26. Ellen siger:

    Wau. Bruger dem som glutenfri. Med havregryn og glutenfri mel. Mums

  27. Charlotte siger:

    Hvor mange dage inden vil jeg kunne lave dem? Så de stadig holder sig gode :-)

  28. sarah siger:

    Hej Charlotte, jeg er bange for, at du skal lave dem dagen før. Kh. Sarah.

  29. Ellen siger:

    Mums. Jeg laver dem nødderfri og glutenfri. Det smager bare så godt. Jeg sætter ekstra æg i og bruger bare lidt natron eller potaske, potaske gør dem mere sprød.

  30. Ellen siger:

    Mine holder sig op til en uge. De siger småkager holder længere tid. Ved I hvor lang holdbarhed de har?

  31. Store havregrynskager var nemme at lave og gjorde lykke. Jeg undlod brug af farin og smør, men brugte bagemargarine. Jeg vil høre om nogen har prøvet at bruge planteolie som fedtstof? og hvordan blev resultatet?
    Mange hilsener
    Inge-Lise

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2013 - Sarahs Kager