Foto: Peter Kam

Foto: Peter Kam

Da Mad og Venner kontaktede mig og spurgte, om jeg ville lave 7 opskrifter til bladet, var jeg ikke i tvivl om hvad jeg skulle svare. Det er sådan en dejlig oplevelse at se mine kager blive stylet og fotograferet professionelt. Mad og Venners idé, var at lave en artikel om amerikanske kager – så jeg skulle lave opskrifter på klassiske amerikanske kager som cupcakes, muffins, popcakes, woopie pies, brownies og cookies.

Det var sådan en sjov og hyggelig opgave at gå i gang med at planlægge hvilke kager der skulle i bladet. Jeg besluttede mig hurtigt for, at lave en overdådig cupcake, en virkelig amerikansk sag. Og er der noget mere amerikansk end en snickers cupcake, en chokoladebund dækket med peanut butter frosting og pyntet med karamelsauce og snickers. Og tænk sig, min snickers cupcake endte på forsiden – mor er stolt.

Jeg har altid haft et lidt problematisk forhold til peanut butter, jeg ved godt, at der er mange der elsker det, men jeg har altid været lidt i tvivl om hvordan jeg skulle bruge det. Men jeg må sige, at denne peanut butter frosting er vildt lækker, jo jo, den er ikke ligefrem slankende, men hvis man ikke bruger for meget på sine cupcakes, er den altså ret syndig – salt og sød på samme tid.

I dag får du opskriften på min snickers cupcake, de 6 resterende opskrifter, kan du få, ved at købe Mad og Venner, hvor man i øvrigt også, i denne måned, får opskrifter til thanksgiving, græskaropskrifter og lækre varme drikke.

God bagelyst,
Kh. Sarah

12 Snickers Cupcakes
100 g mel
20 g usødet kakao
140 g sukker
1 ½ tsk. bagepulver
lidt salt
40 g blødt smør
1,2 dl letmælk
1 æg
1 tsk. vaniljesukker
50 g hakket mørk chokolade 70%

Peanutbutter frosting
60 g meget blødt smør
70 g peanutbutter
1 tsk vaniljesukker
200 g flormelis
1 spsk mælk

Karamel sauce
150 g sukker
½ dl vand
1 dl. Fløde
40 g smør

Pynt
snickers
Usaltede peanuts

  1. Forvarm ovnen til 170 grader.
  2. Pisk smør, mel, sukker, kakao, bagepulver og salt med en elmikser, til alle ingredienser er blandet sammen.
  3. Pisk mælk, æg og vaniljesukker sammen i en anden skål og bland de to skåles indhold sammen. Pisk til en glat konsistens opnås. Vend den hakkede chokolade i dejen.
  4. Put papirsforme i en metalmuffinsform og fyld formene 2/3 op til kanten. Bag 20 – 25 minutter og lad cupcakes afkøle fuldstændigt.
  5. Til frostingen piskes alle ingredienserne sammen, hvis frostingen er for flydende tilsættes mere flormelis.
  6. Lav karamellen ved at varme sukker og vand i en tykbundet gryde over medium varme. Rør i sukkeret til det opløses. Stop med at røre i blandingen når den koger, og lad den boble til den bliver gylden brun og karamelfarvet. Tilsæt smørret og pisk. Fjern gryden fra varmen. Efter 3 sekunder hældes fløden i blandingen, fløden får blandingen til at boble meget voldsomt, men pisk til karamellen får en ensartet konsistens.
  7. Dekorer kagerne med peanutbutter frostingen og pynt med stykker af snickers, usaltede peanuts og dryp med karamelsaucen.
Emner:
 

9 svar til Snickers cupcakes

  1. Mirka siger:

    Hvor er de fine :0) Tror at min far vil elske dem, så vil bage den næste gang han kommer forbi….
    Tak for en dejlig hjemmeside…

  2. A + K = ♥ siger:

    Åh, hvor ser det bare lækkert ud!

    - Anne

  3. Hvor ser de lækre ud – ligefør man er “nødsaget” til at købe snikcers bare for at prøve opskriften :-)

  4. Kamilla siger:

    Lækre opskrifter…er nødtil at bage…uden anledning :0)
    Er denne opskrift til miniforme el alm.

  5. sarah siger:

    Hej Kamilla, det er til almindelig str. Kh. Sarah.

  6. Michael Skov siger:

    Hej Sarah.
    Hvor er de fantastiske de kager.
    Jeg lavede dem og blev nødt til at experimentere lidt. Så jeg bagte en snickers kage. Lavede 2 gange dej.
    Kom 1. del i og spredte så en gang jordnødder og mørk chocolade og hældte 2. gang dej oven på.
    bagte kagen og kom karamelsovsen oven på og gav den lige 10 min til. Pakkede det hele ind i en gang frosting og lavede en stor peanut af fondant. Den bliver serveret i aften for familien.
    Tak for din hjemmeside der altid kan inspirere mig.
    MVH
    Michael

  7. sarah siger:

    Hej Michael, tak for din kommentar det lyder virkelig lækkert. Er sikker på at din familie blev så glade, kh. Sarah.

  8. Linda siger:

    Hej Sarah!
    Jeg har netop disse cupcakes i ovnen lige nu :-)
    Når de er helt afkølet kommer jeg frosting på, men hvornår skal jeg komme karamelsaucen på? Det kan jeg ikke helt gennemskue ;-) Er saucen ikke meget varm at hælde over frostingen, hvis det er lige efter denne er lavet, at jeg skal komme det på? Smelter frostingen så ikke? :-o
    Takker for svar på forhånd :-)
    Mange hilsner Linda

  9. sarah siger:

    Hej Linda, karamellen skal først på når den er afkølet og først lige inden servering. Kh. Sarah.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2013 - Sarahs Kager