hindbærchokokage1Min søn er blevet 4 år, og da jeg spurgte ham, hvilken kage han gerne ville have med i børnehavne, sagde han prompte, at det skulle være en Ninjagokage. Jeg er altså ikke specielt god til sådan noget pynte fondant halløj, sarahskager.dk handler jo stort set om det modsatte; kager man hurtigt kan smide sammen, og som stadig smager fantastisk. Kager, man ikke skal være uddannet konditor for at lave.

Jeg tog dog udfordringen op, googlede Ninjagokage og fandt derved frem til den model jeg troede ville blive den største succes; en firkantet kagebund der bliver dækket af et lag fondant og pyntet med en Ninjagofigur. Specialkøbmanden på Gammel Kongevej hjalp mig med gode råd, forme og fondant og derefter var det bare at lege med det spiselige modellervoks – og det var faktisk ret sjovt, synes fondanten er ret ulækker, men jeg hyggede mig godt nok med at forme Ninjagoen. hindbærchokokage4Kagen under Ninjagomanden fandt jeg i min Hummingbird Bakery bog, den kan man altid regne med, opskrifterne fungerer bare altid for mig. Jeg lavede nogle justeringer og syntes, at resultatet blev rigtig godt, men det hænger nok sammen med, at der ikke bliver sparret på kalorierne i opskriften. Kagen kan varieres i det uendelige, så brug opskriften som en basisopskrift og lad dine favorit kageingredienser være stjernerne i din kagen.

Dette er en stor portion, der vil være nok til en springform og nogle muffins ved siden af, eller en form på ca. 24×34 cm.

God bagelyst,
Sarahhindbærchokokage2

Opskrift på 1 kage med chokolade og hindbær
350 g. blødt smør
350 g. sukker
6 æg
1 tsk. vaniljesukker
450 g. mel
2 1/2 spsk. bagepulver
2,8 dl. Creme fraiche
250 g hindbær friske eller frosne
150 g hakket chokolade

 1. Forvarm ovnen til 170 grader.
 2. Pisk det bløde smør med sukkeret og tilføj et æg af gangen
 3. Bland mel, vaniljesukker, bagepulver
 4. Pisk smørblandingen og melblandingen sammen
 5. Rør creme fraichen i dejen og vend hindbær og chokolade i dejen
 6. Beklæd en form med bagepapir og hæld dejen i formen
 7. Bag kagen i den forvarmede ovn, bagetiden vil afhænge meget af, hvilken form du vælger. Jeg bagte min i en springform og den fik ca. 50 minutter. Hvis du bager den i en større form, skal den måske have 35-40 minutter, tjek ofte til kagen – når den er fast, er den færdig.
Tagged with:
 

36 Responses to Saftig kage med chokolade og hindbær

 1. Elsker navnet “Ninjago”! Det er jo genialt.
  Og ville ønske at jeg kunne sætte tænderne i den kage lige nu – haps.

 2. Pia siger:

  WOW Sarah, det er du skisme da god til – den er blevet flot…. Opskriften ser også lækker ud.. Hilsen Pia – ivrig læser, som blot ville ønske der var mere tid til at prøve flere af dine opskrifter ;-)

 3. sarah siger:

  Hej Pia,
  Tak for din søde kommentar,
  Kh. Sarah

 4. Stine siger:

  Hej Sarah.

  Lækker kage – jeg lavede den i går og den blev super god. Dog kom jeg kun 2½ tsk og ikke 2½ spsk bagepulver i, måske er det en tastefejl?

  Mange hilsner Stine

 5. sarah siger:

  Hej Stine,
  I den originale opskrift står der 2 1/2 spsk, men det bliver åbenbart også fint med tsk. i stedet for. Jeg syntes også at det var lidt meget,
  KH. Sarah

 6. Gitte siger:

  Hej Sarah

  Hvor mange procenter er creme fraichen på, som du bruger??
  Kagen lyder virkelig lækker, så den skal prøves :-)
  Hilsen Gitte.

 7. sarah siger:

  Hej Gitte,
  Jeg mener jeg brugte 9%, men du kan selvfølgelig også bruge 18%
  Kh. Sarah

 8. Stine K siger:

  Hej. Den ser dejlig ud.
  I forhold til hindbær… Hvis de er frosne bliver det så ikke slatten? De skalpel drænes først… Har du lidt vejledning til brug af frosne bær?
  Vh Stine

 9. sarah siger:

  Hej Stine,
  Jeg kom bare de frosne bør direkte i dejen, det kan være det ikke er den relementerede måde at gøre det på, måske du skulle google det også :)
  Kh. Sarah

 10. Stine Kloppenborg siger:

  Hej igen:)
  Hvad tænker du om at bruge jordbær/blåbær?
  Har rester af det i fryseren jeg gerne vil af med:)
  Vh Stine

 11. sarah siger:

  Hej Stine,
  Det kan du sagtens, men jeg ville skære jordbærerne i mindre stykker,
  Kh. Sarah

 12. nadia siger:

  Hej, nu har jeg fundet forbi din side med skønne opskrifter som jeg MÅ prøve. Mht. den her opskrift, hvor mange muffins fik du så ved siden af kagen i springformen? Bare lige så jeg ved hvad jeg skal regne med når jeg vil springe ud i at prøve denne opskrift indenfor de kommende dage :)

 13. Stine K siger:

  Det vil jeg så prøve, men jordbørne er også frosne:)
  Tak. Du får lige en tilbage melding på det:)
  Vh Stine

 14. sarah siger:

  Hej Stine,
  Det ser jeg frem til,
  Kh. Sarah

 15. sarah siger:

  Hej Nadia,
  Jeg ved det desværre ikke helt præcis, for jeg bagte en stor kage og en springform, men jeg vil tro at du får 3 -4 stykker. Meld endelig tilbage med resultatet hvis du har tid og lyst,
  Kh. Sarah

 16. nadia siger:

  Mhmmm… Den smager jo bare super godt! Vi fik lige listet lidt kagebagning på programmet da vi alligevel skulle bage boller, og nu har vi lige prøvesmagt en muffin til dessert. Jeg fik 6 muffins ved siden af en fin rund springform. Dejlig opskrift!

 17. sarah siger:

  Hej nadia. Tusind tak for feedback, glad for at opskriften fungerede for dig, Kh. Sarah.

 18. Stine K siger:

  Øv, den blev bar slet ikke god;( Jeg bagte den i springform i 50 min, mere end du anbefaler, og den var stadig dej agtig i midten…. Øv Øv. Skulle ellers have haft den med på arbejde som fødseldags kage. Nu blvier det bageren;( :)
  Forstår ikke helt hvad der er gået galt? de frosne bær måske?
  Vh Stine

 19. Stine K siger:

  Måske der var for meget dej i formen? ser lige Nadias svar… jeg brugte en alm springform.

 20. sarah siger:

  Hej Stine. Du skulle bare have bagt den noget mere, så tror jeg at den ville have været fin, eller lavet muffins ved siden af. Ked af at projektet gik i vasken. Kh. Sarah.

 21. Birgitte siger:

  Har du prøvet at fryse den?

 22. sarah siger:

  Hej Birgitte, det har jeg og det gik fint :) kh. Sarah.

 23. Bettina siger:

  Hej Sarah,

  Ja, kagen ser super flot og smagsfuld ud. Hvor mange personer vil du gætte på, at der er til i denne opskrift?

  Hilsen Bettina

 24. sarah siger:

  Hej Bettina, jeg vil gætte på at der er til 10 der er meget dej, så brug en stor form eller brug en springform og nu nogle muffins ved siden af. Kh. Sarah

 25. Kia siger:

  Jeg er spændt på at se resultatet, for aldrig har jeg da arbejdet med en dej der var SÅ umedgørlig – som meget tyk klistret havregrød… Min stakkels røremaskine måtte give fortabt :( Håber dog at den smager godt :)

 26. sarah siger:

  Hej Kia,
  Jeg synes det lyder meget mærkeligt, jeg har lige lavet kagen igen, og jeg havde ikke samme problem. Mon du kan have rørt den for meget – i for lang tid? Håber den smager godt.
  Kh. Sarah

 27. Christina siger:

  Har lavet den sin kage, super lækker kage. Hvis jeg
  Nu kun laver muffins hvor langtid tror du de skal have i ovnen? Kh Christina

 28. sarah siger:

  Hej Christina, prøv med 15-20 min, når de er faste er de færdige. Kh. Sarah

 29. Louise Mølbæk siger:

  Hej Sarah.
  Lige en tilbagemelding fra mig. Jeg bager tit med dejlig inspiration fra dine opskrifter og nu måtte det være tid at give mig til kende:-)
  Gik i gang uden at tjekke mit basislager… så chokoladen blev Toms Ekstra m/Orange, creme fraiche blev til en blanding sammen med alm. mælk og koldskål og halvdelen af melet blev hvid hvede.
  Resultat: 14 alm. store og 12 meget store muffins og de er blevet så skønne! Nu køler de af inden jeg tænker, at en chokolade/nougat frosting kunne gøre dem endnu syndigere;-)
  Rigtig god weekend fra Louise

 30. sarah siger:

  Hej Louise, tak for en god og positiv tilbagemelding. Lyder lækkert med frosting 👍. Kh. Sarah.

 31. camilla siger:

  denne kage opfylder jo præcis min datters ønske for fødselsdagskag til på lørdag. Overvejer dog om man kan purere hindbærrene så kagen bliver “lyserød”. Men bliver den mon så for “våd”, har du nogen ide om det?
  Tak for en dejlig blog

 32. sarah siger:

  Hej Camilla. Er bange for at den ikke bliver rigtig lyserød med hindbær, har ingen erfaringer med det, desværre. Kh. Sarah

 33. Mette Kristensen siger:

  Hej
  Jeg har lige bagt den i dag og mums, den er lækker. Dog har vi en masse til overs, som jeg har frosset ned. Tænker at bruge resten af kagen til min datters tre års fødselsdag om 14 dage og så pynte den med en syrlig vaniliecreme lavet af piskefløde, cremefraiche og vanilie. Ovenpå kommer der ligeledes bær og en form for afslutning rundt om kagen. Tror du den nævnte creme vil være god til denne kage eller har du andre gode ideer?

 34. sarah siger:

  Hej Mette, det tror jeg bestemt, det lyder rigtig lækkert! Kh. Sarah.

 35. Maria siger:

  Hej Sarah.

  Skal hindbærrene skæres eller putter du dem bare i hele?

 36. sarah siger:

  Hej Maria. Hindbærerne skal bare hele i. Kh. Sarah.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2013 - Sarahs Kager