glutenfrigulerod7Jeg gider ikke spise ”sunde” kager hvis smagen og konsistensen ikke sidder lige i skabet – så hellere undvære. En glutenfri kage er lykkedes for mig når man ikke tænker på, at den er glutenfri når man spiser den. Netop sådan, synes jeg denne gulerodskage er – jeg savner ingenting, kagen er super saftig og smager af nødder, kokos og krydderier, perfekt til efteråret.glutenfrigulerod6For en månedstid siden sagde jeg ja til en kasse med lækre nye varer fra Urtekram, og da jeg samtidig erhvervede mig det nyeste issue af Donna Hay magazine, der havde en meget inspirerende feature om glutenfri kager, vidste jeg, at jeg ville bage Donna Hays gulerodskage uden mel, og jeg skal helt sikkert også bage hende mokka marengskage snart!glutenfrigulerod5Denne kage er super lækker, men man skal nok være lidt af en nøddeelsker for at kunne lide den, for en stor procentdel af kagen er nødder. Jeg elsker nødder så jeg syntes den smagte pragtfuldt. Og den er selvfølgelig super nem! Jeg lavede halv portion af opskriften, hvis du laver hele portionen, kan du regne med at kagen bliver dobbelt så høj som min på billedet.glutenfrigulerod4Endelig skal jeg huske at sige, mange tak for jeres kommentarer til give away’en, jeg fik en masse idéer til hurtig og sund mad, og er meget glad for, at så mange har villet deltage. Jeg ville ønske jeg havde præmier til alle.
Den heldige vinder af Mad til 2 dage blev Charlotte Ralund – jeg skriver en mail til dig.
Hav en dejlig tirsdag til alle mine fantastiske læsere.
God bagelyst,
Sarahglutenfrigulerod3

1 stk. gulerodskage i en springform

5 æg
265 g brun farin
1 tsk. vaniljesukker
1,2 dl. solsikkeolie
440 g. mandelmel
2 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt ingefær
En knivspids muskat
1 tsk. bagepulver
400 g. revne gulerødder
75 g. kokosmel

Frosting
250 g. philadelphia
55 g. flormelis
1 spsk. citronsaft

Fremgangsmåde

 1. Forvarm ovnen til 160 grader på varmluft.
 2. Beklæd bunden af en springform med bagepapir og smør sidderne godt med smør.
 3. Pisk æg, sukker og vanilje med en elpisker til blandingen er tredoblet i størrelse.
 4. I en anden skål blandes olie, mandelmel, kanel, ingefær, muskat, bagepulver, gulerødder, kokos godt sammen.
 5. Fold de to skåles indhold sammen.
 6. Bag kagen i 1 time – 1 time og 15 minutter.
 7. Lad kagen køle fuldstændigt inden den sættes i køleskabet 1 time.
 8. Til frostingen piskes philadelphia med flormelis i et par minutter og citronsaften piskes i.
 9. Når kagen har hvilet i køleskabet, smøres frostingen på.

 

glutenfrigulerod2

Tagged with:
 

23 Responses to Saftig gulerodskage uden mel + vinderen af Mad til 2 dage

 1. Elsa Berg siger:

  Hey Sarah
  Den ser rigtig god ud og nogle gode billeder du har tager :)
  Køber du mandelmelet eller har du fintmalet nogle mandler?

 2. sarah siger:

  Hej Elsa,
  Jeg havde 2 poser mandelmel og så kværnede jeg nogle hasselnødder for resten af pengene :). Mandelmel er jo ret dyrt, så jeg vil anbefale dig at lave det selv af fintmalede smuttede mandler,
  Kh. Sarah

 3. Pia Prehn siger:

  Hej! Lige et spørgsmål: Jeg kan se, at gulerodskagen er “emne-mærket” “valnødder” – og du skriver, at der er mange nødder i den…..men der er da ingen valnødder i opskriften, vel? :-)

 4. sarah siger:

  Hej Pia,
  Super godt set :). Jeg puttede selv hakkede valnødder i dejen, men tænkte at det ville blive for nøddeagtigt og besluttede mig for at undlade dem fra opskriften, men så er jeg alligevel kommet til at tagge opskriften med valnødder. Du kan sagtens komme dem i, og du kan sagtens lade være – det er op til dig.

 5. Karina Lærke Sørensen siger:

  Hej! Jeg vil lige sige, at jeg lige har lave din opskrift – bare paleo-venlig med honning (ca. 150 g i stedet for 265 g brun farin) og det var en kæmpe success! Super lækker og svampet, tak!

 6. sarah siger:

  Hej Karina, det lyder super godt, tak for din kommentar :). Kh. Sarah

 7. Anne siger:

  Hej Sarah

  Jeg vil prøve mig ad med din gulerodskage i den kommende weekend, og vil derfor høre om der et alternativ til mandelmel? – som du selv siger, så er det en dyr fornøjelse. Jeg har noget boghvedemel liggende, kan det bruges?

  Mange hilsner

  Anne

  p.s. har efterhånden lavet dine Amerikanske cookies rigtigt mange gange til familie og venner, og hver gang får jeg at vide, at det er de bedste vedkommende har smagt ;)

 8. sarah siger:

  Hej Anne,
  Jeg har aldrig prøvet at arbejde med boghvedemel, så jeg tør ikke sige om det er ok, men jeg tror da at det vil gå fint. Alternativt kan du lave din egen mandelmel ved at kværne mandlerne selv i en nøddehakker eller en vasket kaffekværn, det samme kan du i øvrigt gøre med hasselnødder,
  Kh. Sarah

 9. Peter Nielsen siger:

  Hej
  Superlækker kage, blød og saftig
  Vil lige vide sådan ca hvor længe den kan holde sig
  Ved stuetemperatur

  Hilsen
  Peter Nielsen

 10. sarah siger:

  Hej Peter, den ville ca. Kunne holde sig 2 dage, men hvis du putter frosting på skal den i køleskabet. Kh. Sarah

 11. Betina Hansen siger:

  Øv øv, man skal altså ikke bruge fedtreduceret mandelmel….

 12. Linda siger:

  Hej Sarah
  Jeg er stor fan af din side, og får hver gang ros når jeg bager efter dine opskrifter. Men æren ligger jo hos dig:-)
  Jeg er blevet lidt fanget af din glutenfri kage her, og tænkte på om den ikke ville kunnelaves som muffins med samme frosting på? Har du prøvet det?

 13. Linda siger:

  Hej Sarah
  Jeg er stor fan af din side, og får hver gang ros når jeg bager efter dine opskrifter. Men æren ligger jo hos dig:-)
  Jeg er blevet lidt fanget af din glutenfri kage her, og tænkte på om den ikke ville kunnelaves som muffins med samme frosting på? Har du prøvet det?
  I så fald hvad tænker du bagetiden skal være?

 14. sarah siger:

  Hej Linda, 1000 tak for din søde kommentar, jeg har ikke prøvet at bage dem som muffins men jeg synes da du skal give det et forsøg. Ville give dem mellem 15 og 20 minutter alt efter hvor meget du hælder i formene. God fornøjelse :)

 15. Linda siger:

  Hej Sarah
  Jeg har nu bagt muffins af dem og de bliver rigtig gode. Jeg lavede selv mandelmel da jeg havde mandler ligge de så dem smuttede jeg og tørrede i ovnen inden jeg malede det til lidt grov mel i en blender. Hvis du bager muffins skal de fyldes helt op i formen og så have 30 min i ovnen. Så pyntes de med frosting når de er afkølet Ungerne er vilde med dem.
  Mvh Linda

 16. sarah siger:

  Hej Linda, tusind tak for din tilbagemelding!! Dejligt at høre, det lyder rigtig lækkert. Kh. Sarah.

 17. Sine siger:

  Hej :-)

  Jeg har lavet denne før med stor successen. Dog syntes jeg, at den smagte meget af kokos. Kan jeg halvere kokosmel og erstatte med tilsvarende mængde mandelmel eller hvad vil du anbefale?

  Mvh Sine

 18. sarah siger:

  Hej Sine. Jeg har desværre ingen erfaringer med det, men synes bestemt det lyder som noget der ville fungere, du kunne også prøve med en anden type glutenfrit mel. Held og lykke med det og god sommer. Kh. Sarah.

 19. Lene mortensen siger:

  Den er virkelig lækker..

 20. Lene mortensen siger:

  Kan vel sagtens fryses?

 21. sarah siger:

  Hej Lene, er faktisk lidt i tvivl, men kan sagtens være at det fungerer, meld endelig tilbage med dine erfaringer. Kh. Sarah

 22. Sandra siger:

  Du har et billede af en pose kokosmel…er det kommet i kagen?Du snakker om nødder i introen, men de er ikke med i opskriften? Jeg er forvirret..vil gerne have de to ting med, men ved ikke i hvilke mængder

 23. sarah siger:

  Hej Sandra, de nødder jeg taler om i teksten er mandlerne i mandelmeler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2013 - Sarahs Kager