Red Velvet cupcakes med rødbede
Da jeg stod op i morges, besluttede jeg mig for at lave Red Velvet cupcakes, jeg er gået 3 dage over termin og har de sidste dage ikke rigtig foretaget mig noget andet, end at vente på et tegn på fødslen, men der kommer ingen tegn – lillepigen viser ingen tegn på at ville ud. Jeg burde i princippet ikke være overrasket, for hendes bror viste heller ingen tegn på at ville ud, før en uge over termin. Derfor besluttede jeg mig i dag for, ikke at tænke mere på den fødsel, og i stedet bage og blogge, for det har jeg savnet.
Jeg har aldrig forstået hypen omkring sydstatsklassikeren Red Velvet cupcakes, er det ikke bare en rød lidt syrlig cupcakes med flødeostfrosting? Men så smagte jeg fornylig en Red Velvet og jeg kunne egentlig godt se at den var ret lækker, og derfor kastede jeg mig ud i at lave disse cupcakes. Dog har jeg altid haft et problem med den røde frugtfarve der bruges i dejen, det synes jeg altså er lidt ulækkert, så derfor er min version med revet rødbede, og det kan godt være, at farven ikke bliver så postkasserød som den ville være blevet, hvis jeg havde brugt syntetisk farve, men tilgengæld giver rødbederne en svag smuk lyserød farve og tilføjer en god saftig konsistens til kagerne. Disse cupcakes smager en lille anelse af rødbede, tror ikke jeg ville tænke over det, hvis jeg ikke vidste det, men hvis man hader smagen af rødbede, må man lave kagerne med syntetisk farve, tilføj da en anelse ekstra olie og 1/2 tsk. rød farve til dejen.
God bagelyst,
Sarah
12 Red Velvet cupcakes
160 g mel
1 1/2 spsk. usødet kakao
1/2 tsk. salt
150 g. sukker
1 dl. olie
1 æg
1 dl. kærnemælk
65 – 70 g. fintrevet rødbede
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
1 tsk. hvidvinseddike
Flødeostfrosting
100 g. blødt smør
170 g. blød philadelphia flødeost
250 g. flormelis
lidt vanilje
En smule limesaft
Papirsforme
Metalmuffinsform
- Forvarm ovnen til 170 grader på varmluft og placer papirformene i en metalmuffinsform.
- Bland mel, kakao, salt og vaniljesukker i en skål.
- I en anden skål piskes olie, sukker og æg med en elpisker.
- Vend de fintrevne rødbeder i olieblandingen.
- Bland melblandingen sammen med olieblandingen og tilføj kærnemælken.
- Bland eddike og bagepulver sammen i en lille kop – det skummer op. Blandingen piskes i dejen.
- Fyld dejen 3/4 op i papirsformene og bag dem 20 – 25 minutter i den forvarmede ovn.
- Lad cupcakes køle fuldstændig.
- Til frostingen piskes alle ingredienserne sammen og kagerne dekoreres.
15 Responses to Red Velvet cupcakes med rødbede
Skriv et svar Annuller svar
Emner
amerikansk ananas banan bananmuffin blondie blåbær brownie cheesecake chokolade citron cookie cupcake dessert fedtfattig flødeskum frosting give away glasur glutenfri gulerod hasselnød havregryn hindbær hvid chokolade is jordbær jul kaffe kanel kanelsnegl karamel kokos krydderier mandel marcipan marengs mint muffin oreo peanuts pecannødder rabarber skumfidus valnød æbleSeneste kommentarer
- Sine S til Citroncupcakes med blåbærfrosting
- opskrift p tærter – RDQD til Nemme P-tærter
- Lene Jensen til Rabarber Crumb kage
- Karen Nielsen til Rabarber Crumb kage
- lotte til Rabarber Crumb kage
Tusind tak! Jeg tror, at dine Red Velvet cupcakes bliver den kage, som jeg skal bage til næste strikkeaften med de strikse damer. :-) Man skal jo forny sig en gang i mellem. ;-)
De ser lækre ud! Kan man smage rødbeden, eller er det kun for farvens skyld? :-)
Hej Mathilde,
Man kan meget svagt smage rødbeden,
Mvh. Sarah
Hej Sarah. Tak for god inspiration- håber datteren er kommet godt ud-;)) hvor meget kærnemælk skal der i? Mvh Ghita
Hej Ghita,
Mange tak for din kommentar, jeg har jo helt glemt at skrive på hvor meget kærnemælk der skal i dejen, det får jeg straks rettet – der skal 1 dl. i. Datteren venter vi stadig på,
Mvh. Sarah
Hvor ser de bare super lækre ud – og god idé med rødbede! Jeg har selv overvejet om man bare kunne tage en opskrift på gulerodsmuffins og skifte gulerod ud med rødbede :) Det bliver jeg nødt til at prøve en dag…:)
Et lille tip: Jeg plejer at koge rødbederne, og så bruge dem i dejen i most form. Jeg syntes at grøntsagssmagen bliver mindre tydelig på den måde, og kagen bliver dejligt fugtig. Den farve det tilføjer, bliver også mere jævn.
Hej Sarah. Har fundet så mange opskrifter der skal prøves, tak for al inspirationen! :) vil lige spørge, om en metalform er strengt nødvendigt, eller om jeg kan bruge en form af silicone? Mvh Karina
Hej Karina,
Nej det er fint med en silikoneform :)
Mvh. Sarah
Hej Sarah
Jeg ville gerne lave en red velvet kage,til en kage konkurrence. Så jeg tænkte på om man kunne bruge dejen som lagkagebunde istedet for at lave muffins. Hvis man kan hvor stor portion skal jeg lave og hvor længe skal den have i ovnen mvh. Lea :)
Hej Lea,
Det tror jeg ikke at jeg vil anbefale, og specielt ikke til en kagekonkurrence. Måske kunne du bruge denne:
http://greencilantro.blogspot.dk/2012/02/donna-hays-our-ultimate-chocolate-layer.html
Mvh. Sarah
Hej Sarah, vi bagte kagen, og den blev en stor succes. Du kan se den her http://www.cinnamonlilly.blogspot.com :)
Ps. Vi vandt kagekonkurrencen ;) men ellers tak for tippet og en fed hjemmeside!
Hilsen Lea
Hej Lea,
Hvor flot at du vandt! Tillykke,
Mvh. Sarah
Hej Sarah.
Er det muligt at lade vær med at putte rødbede i ?
Mvh. cupcake elskeren
Hej Cupcake elsker,
Undskyld mit sene svar, har været på ferie i en uge :)
Du kunne jo ersattte rødbeden med revet æble og rød frugtfarve, har ikke prøvet det, men du kunne jo give it a shot.
Kh. Sarah