Jeg vidste allerede at denne kage ville blive fantastisk da den var i ovnen, for den duftede helt fortryllende af rabarber, smør og karamelliserede havregryn. Jeg har haft en pakke øko rabarber liggende i mit køleskab i et par dage, og de kaldte på mig i dag  – jeg er pt. jobsøgende her efter min barsel, så det var rart at bage lidt, få lidt luft fra ansøgningerne og lave noget håndgribeligt.

Det var egentlig min idé at lave rabarbertrifli, men i dag var jeg mere i kagehumør, og det er meget lang tid siden jeg sidst har lavet en rigtig kage, den sidste var denne i november. Så i dag blev det ikke til trifli, men til en absurd lækker kage med det skønneste knas på toppen. Jeg troede at denne rabarberkage med mandler og appelsin var kongen af alle rabarberkager, men rabarber crumb kagen kommer meget tæt på og den er  mindst lige så saftigt som rabarber/mandel/appelsinkagen.Toppingen til denne kage er så lækker og jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke smagte på den inde den blev bagt, smør, havregryn og brun farin er en sprængfarlig cocktail for mig. Du kan sagtens erstatte halvdelen af rabarberne med jordbær – nu hvor det snart er jordbærsæson, du kan for den sags skyld også bruge en anden type frugt.
God bagelyst,
Sarah

Ps. Hvis i mangler inspiration til steder at bo i Toscana til sommer, tjek dette sted.

1 Rabarberkage i en form ca. 22×22 cm.

Topping
85 g. blødt smør
85 g. havregryn
110 g. brun farin
1/4 tsk. salt

Kage
290 g. rabarber skåret i 1 cm. stykker
1 spsk. brun farin
130 g. mel
110 g. blødt smør
1/2 tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
210 g. sukker
2 æg
1 tsk. vaniljesukker

  1. Forvarm ovnen til 175 grader på varmluft.
  2. Til toppingen blandes det bløde smør med havregryn, brun farin og salt med fingrene, blandingen stilles på køl.
  3. Vend rabarberstykkerne med 30 g. mel og brun farin i en skål.
  4. Pisk det bløde smør med sukker og tilsæt derefter de to æg, et af gangen.
  5. Bland de resterende 100 g. mel, bagepulver og salt sammen og vend melblandingen i smørblandingen.
  6. Beklæd en form med bagepapir og hæld dejen i formen, pres rabarberstykkerne ned i dejen og sæt klatter af toppingen ovenpå rabarberne.
  7. Bag kagen i 45 minutter og lad den køle inden den spises evt. med creme fraiche.
Emner:
 

64 svar til Rabarber Crumb kage

  1. Ditte siger:

    Hej Sarah. Lavede denne kage med en stak rabarber jeg fik af min mor – mums hvor var den bare super lækker! Dejligt snasket og med den sprøde toppi g. Tusi d tak for opskriften

  2. Lotte siger:

    AH – du er en skat. Jeg har lavet trifli nok, så skal holde en pause. Fandt så en opskrift på rabarber-møder-mazarin-muffins, men har glemt hvor – og har så rabarber liggender derhjemme som jeg ikke ved hvad jeg skal bruge til. Nu ved jeg det…glæder mig allerede.
    PS: hva’ søger du job som?

  3. sarah siger:

    Hej Lotte,
    Jeg er kunsthistoriker og jeg søger job i det felt :)… men søger egentlig ret bredt.
    Kh. Sarah

  4. Trine siger:

    Hej Sarah
    Afprøvede din opskrift her for et par dage siden, og den smagte fantastisk. Det bliver helt sikkert en af sommerens kagehit herhjemme:0)
    Kh Trine

  5. Hej Sarah
    Dén glæder jeg mig helt vildt til at bage i weekenden, for jeg har det luksusproblem at jeg er ved at drukne i rabarber ;-)
    Kh Bettina

  6. Marie siger:

    Hej Sarah,

    Kagen er vildt lækker!
    Har du mulighed for at skrive de oprindelige mål på opskriften, til os der har amerikanske ‘cups’ liggende?

    Kh, Marie

  7. sarah siger:

    Hej Marie,
    Det bliver desværre lidt svært, opskriften er sammenstrikket af forskellige opskrifter.
    Kh. Sarah

  8. Louise siger:

    Hvor stor er formen?

  9. sarah siger:

    Hej Louise,
    Ca. 22×22 cm.
    Kh. Sarah

  10. Louise siger:

    Tak :) skal bage den i aften!

  11. Trine K siger:

    SÅ LÆKKER!!!!

    Mange tak for en opskrift, som virkelig altid kan findes frem igen og igen.

    Min søsters kæreste (som er mega kritisk og meget kageglad) mente, det var noget nær den bedste skærekage, han til d.d. havde smagt.
    Det er virkelig stor ros fra ham af.

  12. Tine siger:

    Mums..!
    Det var ordene fra gæsterne til aften..
    Tusind tak for den formidable opskrift. Brugte både jordbær og rabarber, og det var simpelthen så lækkert og passede perfekt som afslutning på en sommerdag rundt om bålet.

    God sommer.

  13. sarah siger:

    Hej Tine,
    Det er jeg super glad for at høre, jeg var også selv på toppen over den opskrift. Tak for feedback,
    Kh. Sarah

  14. sarah siger:

    Hej Trine,
    Tusind tak for feedback. Jeg er så glad for at opskriften fungerede for dig og at den blev en succes,
    Kh. Sarah

  15. Laura siger:

    Hvor længe kan kagen holde sig?

  16. sarah siger:

    Hej Laura,
    Den kan holde sig max 2 dage i en lufttæt beholder,
    Kh. Sarah

  17. Louise siger:

    Endnu en perfekt kage er fundet på din blog, Sarah – TAK! Her finder man aldrig en opskrift på en tør kage (og gudskelov for det!) Har efterhånden anbefalet din blog til mange venner, efter de har smagt en af dine kreationer.
    Opskriften skal uden tvivl tages frem igen, evt. allerede til efteråret, hvor jeg tror de danske æbler og lidt kanel vil passe perfekt sammen med karamelsmagen fra toppingen.

    Fortsat god sommer :)

  18. sarah siger:

    Hej Louise,
    Lyder som en god efterårsidé, jeg synes også at kagen er en af de bedste!
    Kh. Sarah

  19. Heidi siger:

    Jeg skal til familieweekend her om snart og der er der bagekonkurrence. Tror jeg vil prøve lykken med denne kage :-)

  20. sarah siger:

    Hej Heidi,
    Jeg håber virkelig at du vinder, meld endelig tilbage,
    Kh. Sarah

  21. Susanne Lind Gronenberg siger:

    Hej Sharah
    Jeg vil høre om du har nogle gode opskrifter på lagkagebunde.det skal helst være 3 bunde der bages separat.

    Dine kager ser skønne ud. Jeg glæder mig til at bage nogle af dem.

  22. sarah siger:

    Hej Susanne,
    Jeg har desværre ikke haft så meget held med lagkager, de lagkager jeg har bagt, har jeg brugt Fr. Jensens opskrift til bundene. Katrine Klinken har skrevet en god bog om lagkager,
    Kh. Sarah

  23. Marie Frandsen siger:

    Hej Sarah!
    Den ser virkelig lækker ud! Jeg synes det er svært finde rabarber på denne tid af året. Ved du evt. hvor man kan købe det eller har du et forslag til en anden ingrediens, der kan erstatte rabarber? :)

    Mvh.

    Marie

  24. sarah siger:

    Hej Marie. Jeg mener faktisk at jeg har set frosne rabarber i Irma. Ellers kan du bruge stort set alle andre slags frugt vil jeg tro. Æbler og pærer vil være super, men jeg tror også du kan bruge bær, eller tropiske frugter. Skriv gerne ind med dine erfaringer :). Kh Sarah.

  25. Maria Naur siger:

    Hej Sarah,
    Tusind tak for den skønne rabarberkage. Jeg bagte den i forgårs af de første rabarber i haven, og må allerede idag igang med den igen! Tak i det hele taget for en super blog, trods mange kogebøger i skabet, så bruger jeg tit dine opskrifter.
    God påske
    Mvh.
    Maria

  26. sarah siger:

    Hej Maria. Tak for de pæne ord, glad for at du kan bruge opskrifterne 🙌

  27. Maria siger:

    Hej Sarah :) super hjemmeside du har med fantastiske opskrifter !
    Angående denne , hvis man bruger frosne frugter/bær , vil du så anbefale at de bliver optøet først og så vendes i mel og farin? Eller vil man kunne komme dem frosne i og så undlade at vende dem i farin og mel?

    På forhånd tak for svar.

    Vh Maria

  28. sarah siger:

    Hej Maria, jeg kommer dem altid frosne i, men hvis du vil være på sikre side, kan du altid vende dem i mel, så ikke al frugten falder til bunden. Har ikke hørt om det med farinen ☺. Kh. Sarah.

  29. Anita siger:

    Hej Sahra. Tak for en meget lækker opskrift. Jeg bagte den i sidste uge men brugte kompotten fra rabarbergrød og lagde det i lag skiftevis med dejen. Mums jeg havde den med hos svigermor som nu har spurgt om jeg vil bage den der gode kage til hende. Den kage kan vist nemt blive vanedannende

  30. sarah siger:

    Hej Anita, lyder super lækkert! Kh. Sarah.

  31. Trine siger:

    Fantastisk kage, som jeg allerede har bagt flere gange. Elsker bare den havregrynstopping…mums!!

  32. sarah siger:

    Hej Trine, godt at høre ☺. Kh. Sarah.

  33. Louise siger:

    Hej,
    Er der nogle som har erfaringer med at fryse kagen??

    Hilsen Louise

  34. sarah siger:

    Hej Louise, jeg ved det desværre ikke. Men tror godt det kan lade sig gøre ☺. Kh. Sarah.

  35. Kirsten Mikkelsen siger:

    Hej Sarah
    Jeg vil bage kanen, dvs skal nok bage flere, og tage den med til personalemøde på mit arbejde. Hvor mange personer tror du opskriften rækker til?
    Hilsen Kirsten

  36. sarah siger:

    Hej Kirsten, der er til ca 16 personer, jeg håber dine kollegaer bliver glade. Kh. Sarah.

  37. Susanne Ellegaard siger:

    Hej Sahra. Elsker rabarber, så denne kage lyder til lige at være noget for mig. Jeg vil bage den aftenen i forvejen og tage den med til 25 kolleger dagen efter, vil X opskriften med 3 og regner med den fylder en stor bradepande ud. Mener du ikke godt den kan bages dagen før og så være lige så god? Mange tak for nogle gode opskrifter. Venlig hilsen Susanne

  38. sarah siger:

    Hej Susanne, jo det kan godt godt. Håber dine kollegaer bliver glade : ) kh. Sarah

  39. Mette Heesche-Andersen siger:

    Hej Sahra nu er det tredje gang jeg bager denne rababerkage , hold da helt fast hvor er den lækker , og det er jo nu det buldner med rabarber.
    Hils fam. Kh Mette

  40. sarah siger:

    Hej Mette, tusind tak!! Kh. Sarah

  41. Niels siger:

    Hej Sarah
    Jeg skulle lige finde anvendelse for mine rabarber, og så faldt jeg over din opskrift.
    Den er dæl’me go’
    Kan virkelig anbefales.
    Venlig hilsen Niels

  42. Lene Busch siger:

    DET er bare den BEDSTE rabarberkage jeg nogensinde har bagt – og spist. Tusind tak Sarah :-)

  43. Louise siger:

    Hej. Jeg vil om følgende:
    Kan andet end hvedemel bruges – hvilket ?
    Skal bage til ca 30 pers som dessert. Skal opskriften ganges med 2 ell 3 ? For at fylde en bradepande ud ?
    Skal den står i køleskab eller er et køligt rum okay ?
    Har du smagt den med vanilieis istedet for creme fraish ?
    Mvh

  44. sarah siger:

    Hej Louise, har desværre ikke prøvet med en anden type mel. Hvis du ganger opskriften med 3 er der i hvert fald nok, ved dog ikke om den vil fylde en bradepande ud. Den skal bare stå i et køligt rum pakket ind så der ikke kommer luft ind. Is fungerer fint til den vil jeg tro. Kh. Sarah.

  45. Britta siger:

    Hej Sarah.
    Ville bare lige sige, at det er en supergod kage, jeg har bagt den en del gange og har brugt æbler om efteråret. Har brugt den som dessert en del gange og serveret soft ice til, bare godt.

  46. Amalie siger:

    Hej Sarah
    Kan man evt smække kagen sammen og bagefter sætte den på køl inden den bages?
    Super lækker opskrift btw. glæder mig til at prøve den :D

  47. sarah siger:

    Hej Amalie, hvor længe tænker du at den skal stå i køleskabet? Kh. Sarah

  48. Vicki siger:

    uhmmm…det ser godt ud! Tror du at kagen kan bages som muffins? Hvis ja, har du nogen gode råd til hvor længe de mon skal have i ovnen?

  49. sarah siger:

    Hej Vicki, det tror jeg faktisk ville fungere godt. Prøv med ca. 15 – 20 min i ovnen

  50. KML siger:

    Hejsa.
    - hvor mange pers. er der ca. til?
    - kan man ikke smøre fadet i stedet for at bruge bagepapir?
    Glæder mig til at prøve opskriften på søndag

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2013 - Sarahs Kager