Rabarber Crumb kage
Jeg vidste allerede at denne kage ville blive fantastisk da den var i ovnen, for den duftede helt fortryllende af rabarber, smør og karamelliserede havregryn. Jeg har haft en pakke øko rabarber liggende i mit køleskab i et par dage, og de kaldte på mig i dag – jeg er pt. jobsøgende her efter min barsel, så det var rart at bage lidt, få lidt luft fra ansøgningerne og lave noget håndgribeligt.
Det var egentlig min idé at lave rabarbertrifli, men i dag var jeg mere i kagehumør, og det er meget lang tid siden jeg sidst har lavet en rigtig kage, den sidste var denne i november. Så i dag blev det ikke til trifli, men til en absurd lækker kage med det skønneste knas på toppen. Jeg troede at denne rabarberkage med mandler og appelsin var kongen af alle rabarberkager, men rabarber crumb kagen kommer meget tæt på og den er mindst lige så saftigt som rabarber/mandel/appelsinkagen.Toppingen til denne kage er så lækker og jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke smagte på den inde den blev bagt, smør, havregryn og brun farin er en sprængfarlig cocktail for mig. Du kan sagtens erstatte halvdelen af rabarberne med jordbær – nu hvor det snart er jordbærsæson, du kan for den sags skyld også bruge en anden type frugt.
God bagelyst,
Sarah
Ps. Hvis i mangler inspiration til steder at bo i Toscana til sommer, tjek dette sted.
1 Rabarberkage i en form ca. 22×22 cm.
Topping
85 g. blødt smør
85 g. havregryn
110 g. brun farin
1/4 tsk. salt
Kage
290 g. rabarber skåret i 1 cm. stykker
1 spsk. brun farin
130 g. mel
110 g. blødt smør
1/2 tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
210 g. sukker
2 æg
1 tsk. vaniljesukker
- Forvarm ovnen til 175 grader på varmluft.
- Til toppingen blandes det bløde smør med havregryn, brun farin og salt med fingrene, blandingen stilles på køl.
- Vend rabarberstykkerne med 30 g. mel og brun farin i en skål.
- Pisk det bløde smør med sukker og tilsæt derefter de to æg, et af gangen.
- Bland de resterende 100 g. mel, bagepulver og salt sammen og vend melblandingen i smørblandingen.
- Beklæd en form med bagepapir og hæld dejen i formen, pres rabarberstykkerne ned i dejen og sæt klatter af toppingen ovenpå rabarberne.
- Bag kagen i 45 minutter og lad den køle inden den spises evt. med creme fraiche.
Emner
amerikansk ananas banan bananmuffin blondie blåbær brownie cheesecake chokolade citron cookie cupcake dessert fedtfattig flødeskum frosting give away glasur glutenfri gulerod hasselnød havregryn hindbær hvid chokolade is jordbær jul kaffe kanel kanelsnegl karamel kokos krydderier mandel marcipan marengs mint muffin oreo peanuts pecannødder rabarber skumfidus valnød æbleSeneste kommentarer
- Sine S til Citroncupcakes med blåbærfrosting
- opskrift p tærter – RDQD til Nemme P-tærter
- Lene Jensen til Rabarber Crumb kage
- Karen Nielsen til Rabarber Crumb kage
- lotte til Rabarber Crumb kage
Hej, der er ca til 6 – 8 personer i den portion, hvis du laver den i en firkantet form der måler 22×22 cm. Du kan sikkert godt smøre formen men du er bare helt sikker på at det ikke sidder fast med bagepapir. God bagelyst. Kh. Sarah.
Tak for hurtigt svar….!;-)
Denne kage smager bare MUMS!!
Kan man lave den i en glutenfri udgave – dvs skifte melet ud med fx mandelmel eller rismel eller noget andet glutenfrit mel?
Hej Anne, det har jeg desværre ikke prøvet, så du må prøve dig frem
Kan man mon lave den dagen i forvejen? Eller skal den helst spises samme dag?
Hej Pernille, kagen kan sagtens spises dagen efter, men den smager bedst samme dag den er bagt : ). Kh. Sarah
Kære Sarah.
Glæder mig til at lave denne kage til min fars runde dag på Onsdag, jeg skal lige høre bruger du en springform, eller er en anden form bedre at bruge..
Håber du snart finder job, jeg er selv ledig, så kende følelsen..
Kh Mads.
Hej Mads, jeg brugte en firkantet form 22×22 cm. Du kan sikkert godt bruge en springform, men kan være at det ændrer lidt på Bagetiden så tjek til kagen løbende
Hej.
Dette er ultimativt Min yndlingskage! elsker rabarber bagværk:-) TAK
Kan jeg bage med frosne raBarber? Vægten bliver jo halveret uden al væden i rabarberne, og skal jeg i så fald justere mængden?
Hej Lone, tusind tak
Hej.
Jeg har lavet denne kage før, og den er SÅ god! Jeg tænkte på (ligesom Lone), om du har erfaring med at lave den med frosne rabarber, da det ikke lige er i sæson nu? Eller kan du anbefale andre frugter at komme i udover jordbær?
Hilsen Maja
Hej Maja, tror du kan bruge mange andre frugter som æbler og pærer eller andre frugter. Har ingen erfaring med at bruge frosne frugter, men tror det vil være fungere fint. Kh. Sarah.
Hej. Ser lækker ud. Kan den fryses? Vh Tina
Hej Sarah.
Sikke fine billeder, og hvor lyder den bare lækker! Jeg står og skal holde fødselsdag hvor der skal være et tøsekagebord, hvortil jeg regner med at denne kage vil være perfekt! Jeg ville dog gerne lave dem i muffins forme, men tror du overhovedet af det er muligt?
KH
Karoline
Verdens bedste crumble.
Jeg har bagt den mange gange
Hejsa.
Tak for en fantastisk opskrift. Kagen er allerede bagt flere gange.
Jeg oplever dog at kagen hæver op ca halvvejs inde i bagetiden og dækker den lækre crumble, der nu bliver indbagt. Hvad gør jeg mon forkert?
Kagen smager dog supergodt alligevel.
Kan man bruge rabarber fra fryseren?
Hvis jeg bruger frosne rababer hvor meget skal vægten lyde på k.h.Lene