Perfekte brownies
Jeg brugte en weekend på at finde den perfekte opskrift på brownies, sådan en opskrift jeg altid ville vende tilbage til, når jeg skulle bage brownies. Jeg bagte og bagte, og endte med denne opskrift. Det er efter min mening, den bedste browniesopskrift og resultatet bliver perfekt. Disse brownies bliver knasende udenpå fordi de er bagt med olie, og så bliver de seje indeni og smelter næsten på tungen på grund af den store mængde chokolade i dejen. Fordi brownies er bagt med olie, holder de sig rigtig godt, de kan godt holde sig en til to dage.
Jeg plejer at bage en stor portion så jeg kan fryse brownies ned, på den måde kan jeg altid lige tage et stykke op, hvis jeg er lækkersulten eller hvis der kommer gæster.
Opskrift på ca. 16 brownies
150 g. mørk chokolade 70 %
1,2 dl smagsneutral olie evt. vindruekerneolie eller solsikkeolie
215 g rørsukker
2 æg
1 tsk. vaniljesukker
65 g. mel
½ tsk. bagepulver
½ tsk. fint salt
4 spsk. usødet kakaopulver
75 g hakkede valnødder
40 g hakket mælkechokolade
En form ca. 22 x 22 cm
Forvarm ovnen til 180 grader.
Smør eller beklæd formen med bagepapir.
Smelt den mørke chokolade over et vandbad i en varmefast skål.
Rør olie, sukker, æg og vaniljesukker sammen med en elmikser.
Hæld den smeltede chokolade i, og rør til en jævn masse.
Sigt mel, bagepulver, salt og kakaopulver i en anden skål og vend det i chokoladeblandingen.
Rør nødder og flødechokolade i dejen og hæld dejen i formen – dejen er ret fast.
Bag brownies i 30 – 35 min.
Afkøl kagen i formen inden den skæres i firkanter.
Emner
amerikansk ananas banan bananmuffin blondie blåbær brownie cheesecake chokolade citron cookie cupcake dessert fedtfattig flødeskum frosting give away glasur glutenfri gulerod hasselnød havregryn hindbær hvid chokolade is jordbær jul kaffe kanel kanelsnegl karamel kokos krydderier mandel marcipan marengs mint muffin oreo peanuts pecannødder rabarber skumfidus valnød æbleSeneste kommentarer
- Sine S til Citroncupcakes med blåbærfrosting
- opskrift p tærter – RDQD til Nemme P-tærter
- Lene Jensen til Rabarber Crumb kage
- Karen Nielsen til Rabarber Crumb kage
- lotte til Rabarber Crumb kage
Hej Sarah Hvor længe tror du de skal have og hvor mange grader hvis man laver kagen som cupcakes?
Hej Mette,
Det ved jeg desværre ikke, men du kunne j tage udgangspunkt i mine browniecupcakes som er på sitet,
Mvh. Sarah
Hej Sarah
En rigtig god opskrift.
Tak for den:-)
Mange hilsner
Marie
Mmm, har lige kommet dem i ovnen og jeg glæder mig SÅ meget til at smage dem.
Synes dog, at formen hurtigt blev for stor, så jeg dog en der er lidt mindre og så bliver der i hvert fald ikke til 16 :p
hvor mange stykker kommer der ud af den… kan det passe til 10 pers.?
Hej Laura,
Det kommer an på hvilken form du bruger, men i min form fik jeg ca. 16 brownies,
Mvh. Sarah
Har du et godt föreslag til hvad man kan servere dem med?
Hej Mette,
Måske is og noget frugt, det er jo helt klassisk,
Mvh. Sarah
Hej, hvor nødvendigt er kakaoen? Kan ekstra chokolade bruges?
Hej Sarah
Kan man godt bruge almindelig sukker istedet for rørsukker?
Hej Signe,
Ja det kan du godt,
Mvh. Sarah
Hej Lærke,
Jeg er lidt i tvivl om hvordan det vil fungere, det er trods alt 4 spsk. kakao, det er jo ret meget, ved ikke om dejen bliver for flydende,
Mvh. Sarah
Kan den fryses?? :)
Tak for endnu en god opskrift :)
Malene
Hej Lene,
Ja det kan de godt,
Mvh. Sarah
Er lidt i tvivl om hvordan jeg skal forstå oliemængden. Er det 1/2 dl? eller 1,5 DL? ;)
Fantastisk kage!! bagte den i går, brugte dog ikke mælkechokolade da jeg er allergisk.. men man kan sagtens bruge den mørke også..
Hej.
Har nogen prøvet at bage dem – i så fald… hvad satte i ovnen på? :)
Jeg er også i tvivl i forhold til mængden er olie. Er det 1,2 eller 1 1/2 dl, der skal bruges?
Nogen der kan hjælpe? Hvad menes der med 1,2 dl smagsneutral olie. 1 dl og 1/5 dl eller?
Hej Lene,’
Undskyld mit sene svar, jeg har været på ferie i en uge. Jeg mener 1 dl og lidt mere. Håber ikke det er for sent, og at hvis du lavede kagen, at det blev vellykket.
KH. Sarah
Jeg har lige bagt disse brownies. Da kagen kom ud af ovnen var den rigtig fin, men efter 5 min klaskede den sammen… hvad har jeg gjort forkert? :-/
Hej Jannie,
Det ved jeg desværre ikke,
Kh. Sarah
Hej Sarah
Vil lige sige at overskriften – Perfekte Brownies – burde ændres til VERDENS BEDSTE BROWNIES – har bagt efter din opskrift flere gange, og ALLE er vilde med den, jeg må altid skynde mig at putte resterne (hvis der er nogen) i fryseren, ellers kan jeg slet ikke lade være med at gå og spise kagen :-) Tusind tak fordi du deler denne opskrift med os
Hej Bente,
Dejligt at du kan bruge opskriften,
Kh. Sarah
Har lige taget endnu en portion ud af ovnen. Har lavet dem flere gange, fordi de er så nemme :-) jeg vil helst ha dem med smør, men familien elsker dem simpelthen sådan her. Jeg bruger dog rapsolie, for det har en smule smørsmag. Men jeg får nemt 16 ud af portionen.
Er virkelig skuffet, kagens smag er ikke god, konsistens forholdet og overforbruget af sukker får den til at smage… Ikke i overens stemmende med en god brownie… Er ret skuffet, lavede dobbelt portion.. Konsistensen er helt forkert.. Ikke svampede som brownie bør, fulgte opskriften nøje
Øv øv øv
Helt klart en god opskrift til alle aldre.
I mangel på ingredienser lavede jeg dogkagerne med alm. sukker i stedet for rørsukker, mandler som nødder og hvid chokolade i stedet for mælkechokolade. I øvrigt brugte jeg også lidt af den hvide chokolade til at supplere den mørke, da jeg ikke havde nok – og det fungerede alt sammen helt fint!
En VILDT god brownie! Det er en perfekt kombi med den meget mørke chokolade, lidt vanille og chokoladestykker. Perfekt, præcis som brownie skal være!
Har bagt uden nødder fordi den skulle bruges i skolen hvor vi har en nøddeallergiker. Men den blev perfekt alligevel – bestemt ikke sidste gang jeg benytter mig af denne skønne opskrift!
– Mvh. Cathrine
Hej Cathrine,
Tak for din kommentar :)
KH- Sarah
Hej.
Hvad gør den mælke chokoladen? er det at hvis man kun bruger mørk at den bliver for bitter? er nemlig ikke vild med mælke chokolade….:)
Vh Stine
Hej Stine,
Ja, det kan du sagtens,
Kh. Sarah
Det er søndag og det regner udenfor…..behøver man en bedre grund til at bage denne brownie for 3. gang? Glæder mig allerede til æggeuret bipper!
Mvh Janne.
Hej Janne, hvor hyggeligt. Kh. Sarah
Booyah. Jeg har ligeledes en kæmpe passion for det amerikanske køkken og sidste weekends tømmermænd blev kureret med Brookies. Well, men efter at have set denne opskrift er jeg faktisk lidt i tvivl om jeg egentligt er en fudgy eller chewy type-of-guy – jeg tror jeg hælder mod chewy. Anyhow, hvordan vil du beskrive chewyness’en i denne brownie – lidt som et mere klæ studenterbrød…? Ydermere, tror du man kan henholdsvis toaste valnødderne, eller ligefrem skifte dem ud med hasselnødder?
Hej Lllspitteren,
Du skifter bare nødder ud som det passer dig. Jeg vil beskrive deres chewyness som at de er lidt seje, mere seje end klæg, ikke helt som studenterbrød :)
Kh. Sarah
Tak for svaret og jeg tror egentligt godt jeg følge din seje-vs-klæg(er det sådan man staver det?)-forklaring.
Well men her er endnu et spørgsmål. Som alle andre er jeg på jagt efter chocolate-chip-cookién – har prøvet en håndfuld efterhånden og har mere eller mindre en go-to. Meeen, selvom jeg synes den er awesome, så er den på ingen måde som 7/11-elevens, Subways eller andre store-bought. Har du nogen forslag? Oh og når det kommer til cookies foretrækket jeg ligeledes chewy fremfor crunchy…
Hej Illspitteren,
Jeg er også altid på jagt efter den bedste cc cookie, den bedste jeg er kommet frem til endnu er denne:http://www.sarahskager.dk/amerikanske-cookies-med-chokoladestykker/
KH. Sarah
Har ikke prøvet at bage brownies før. Vil gerne prøve at bage dem i små muffinforme. Har noget prøvet det?? Hvor længe skal de have?? Hvor kan man købe små muffinforme???
Yvonne
Hej Yvonne,
Du kan evt prøve denne opskrift: http://www.sarahskager.dk/valentines-day-brownie-cupcakes/
Du skal bruge almindelige papirsforme og en metalmuffinsform, for at kagen den holder sin facon.
Kh. Sarah
Hej Sarah,
Hvis jeg vil lave dobbelt portion – hvor meget længere skal de så have i ovnen? :-) Godt nytår! KH Shanice
Hej Shanice, det er svært at svare på, for det afhænger af den form du bruger, hvis formen også er dobbelt så bred, og kagen er lige så tyk som min, skal den ikke have mere, men hvis det er en mindre form og kagen “ligger dobbelt” skal den ca. have dobbelt så lang tid som angivet i opskriften. Tjek til den ofte, og tag den ud når den er lige nøjagtig bagt, godt nytår, kh. Sarah
Hej Sarah.
Jeg skal lave kagen i aften, men jeg vil lige sikre mig, at de 180 grader er alm. ovn?
Hej Louise,
Jeg brugte varmluft :)
God bagelyst,
Kh. Sarah
Har lige forsøgt at bage disse til aften, men det er bare en hård sten, og er bestemt ikke nybegynder i bagekunsten…
rigtig øv.
Hej Lisa, jeg tror at du har givet den for lang tid i ovnen. Med denne brownie skal man tjekke den efter 15-20 min og det kommer meget an på hvilken ovn man har. Prøv at tjek den tidligere næste gang, kh. Sarah
[…] blåbær Jeg stod for desserten, som heldigvis også var vellykket. Opskriften har jeg lånt fra Sarah’s Kager, og er helt klart min favorit. Ellers var jeg nødsaget et smut forbi bageren – og det […]
Hej,
Har lige bagt dine brownies – og de er bare så lækre!
Nu har jeg frosset en del ned. Når jeg tør dem op, bør jeg så give dem en tur i ovnen, inden jeg serverer dem, eller bliver de så for tørre?
Mange hilsner
Mia
Hej Mia. Jeg er glad for, at du kunne bruge opskriften. Jeg ville to dem op i stuetemperatur og så bare lige give dem 10 minutter til sidst lige inden de skal serveres. Kh. Sarah
Har lige lavet en doppelt portion af denne vanvittigt syndige, forførende og lækre kage. Jeg kom små chunks af nougat i dejen og det blev den bestemt ikke dårligere af, skal bare bage en 5 min. Længere. Stort kompliment til en skøn kage.