Foto: Kam fotografer

Foto: Kam fotografer

Jeg brugte en weekend på at finde den perfekte opskrift på brownies, sådan en opskrift jeg altid ville vende tilbage til, når jeg skulle bage brownies. Jeg bagte og bagte, og endte med denne opskrift. Det er efter min mening, den bedste browniesopskrift og resultatet bliver perfekt. Disse brownies bliver knasende udenpå fordi de er bagt med olie, og så bliver de seje indeni og smelter næsten på tungen på grund af den store mængde chokolade i dejen. Fordi brownies er bagt med olie, holder de sig rigtig godt, de kan godt holde sig en til to dage.
Jeg plejer at bage en stor portion så jeg kan fryse brownies ned, på den måde kan jeg altid lige tage et stykke op, hvis jeg er lækkersulten eller hvis der kommer gæster.

Opskrift på ca. 16 brownies
150 g. mørk chokolade 70 %
1,2 dl smagsneutral olie evt. vindruekerneolie eller solsikkeolie
215 g rørsukker
2 æg
1 tsk. vaniljesukker
65 g. mel
½ tsk. bagepulver
½ tsk. fint salt
4 spsk. usødet kakaopulver
75 g hakkede valnødder
40 g hakket mælkechokolade
En form ca. 22 x 22 cm

Forvarm ovnen til 180 grader.

Smør eller beklæd formen med bagepapir.
Smelt den mørke chokolade over et vandbad i en varmefast skål.
Rør olie, sukker, æg og vaniljesukker sammen med en elmikser.
Hæld den smeltede chokolade i, og rør til en jævn masse.
Sigt mel, bagepulver, salt og kakaopulver i en anden skål og vend det i chokoladeblandingen.
Rør nødder og flødechokolade i dejen og hæld dejen i formen – dejen er ret fast.
Bag brownies i 30 – 35 min.
Afkøl kagen i formen inden den skæres i firkanter.

Emner:
 

157 svar til Perfekte brownies

  1. sarah siger:

    Hej Janni. Tusind tak! Kh. Sarah.

  2. Janne J. siger:

    Det her er blevet min go-to brownie! Den slår aldrig fejl, og folk beder altid om opskriften, når de har smagt den.

    Kan klart anbefales! Den er så rig på chokolade, at man bliver helt glad indeni.

  3. sarah siger:

    Tak Janne, jeg har det på samme måde : )

  4. Thomas siger:

    Waoooooow sparker … Den sad det er en super Brownies
    Og så med lidt hjemmelavet is det er lykke

  5. [...] egen ned, så jeg har den sammen med de andre opskrifter. Den tager udgangspunkt i opskriften fra Sarahskager. Jeg kan godt lide at bage med olie, som hun ofte gør. Det er den lidt mere amerianske stil. Jeg [...]

  6. Gitte siger:

    Hej
    Tror du man kan bruge mandelmel istedet for alm. Hvedemel?
    Mvh
    Gitte

  7. sarah siger:

    Hej Gitte, har ikke prøvet det, så ved det desværre ikke. Det må komme an på et forsøg

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2013 - Sarahs Kager