Ja, du ser rigtigt, en ny opskrift på sarahskager!. Jeg har virkelig været inde i en dårlig bagestime, der begyndte med karamelcupcaken, derefter fulgte en mislykket cheesecake der blev for bagt og fik en meget mærkelig konsistens. Efter de to mislykkede forsøg, besluttede jeg mig for at lave nogle ”sikre” julemuffins, men da jeg kunne ikke finde min fantastiske muffinsbog, fandt jeg en opskrift på nettet, som bare slet ikke fungerede – i øvrigt er muffinsbogen lokaliseret nu.

I går besluttede jeg mig så for, at lave en pecan pie, en opskrift som jeg har prøvet før – og som jeg ved bliver god – og jeg ELSKER pecannødder (hvis du ikke kan lide – eller få fat i pecannødder, brug da endelig en anden type nød eller en blanding). Mit bageuheld er dog stadig ikke helt ovre, for jeg æltede mørdejen for meget, og dermed blev den meget hård efter kagen var bagt. Hvis I har en favoritopskrift på mørdej, bruger i selvfølgelig bare den. Jeg tilføjede en tsk.. kaffe, en tsk. kanel og 40 g. chokolade til karamelmassen, og gjorde dermed tærten til en chokolade/kaffe/kanel pecan pie – men jeg kan faktisk bedre lide den klassiske model, med karamel. Hvis du elsker chokoladekarameller, tror jeg du vil elske denne kage, men næste gang laver jeg den bare direkte efter opskriften uden eksperimenterende ingredienser.
Alt i alt, er mit bageuheld ikke helt ovre, selvom det trods alt går en del bedre. Jeg har her til morgen fundet en fantastisk let mini cheesecakeopskrift, meget nem og helt uden vandbad og problemer… satser ihvertfald på at mit bageuheld er ovre her i det nye år.
God bagelyst,
Sarah

Opskrift på pecan pie i 1 rund form med løs bund og en diameter på 25 cm

Tærtedej:
275 g hvedemel
165 g smør
100 g flormelis
1-2 spsk. koldt vand

Fyld:
120 g honning
2 spsk. sirup
200 g. brun farin
2 dl piskefløde
200 g. pecannødder
110 g. smør
(40 g mørk chokolade)
(1 tsk. kanel)
(1 tsk. nescafé)

  1. Forvarm ovnen til 190 grader.
  2. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det sammen med melet og flormelissen. Saml dejen hurtigt med 1-2 spsk. koldt vand. Læg dejen i køleskabet  minimum en time.
  3. Rul dejen ud i 3 mm. tykkelse mellem 2 stykker bagepapir, tag det ene stykke bagepapir af, og læg dejen i den smurte form med bagepapiret opad og pil bagepapiret af. Tryk kanterne til og skær evt. overskydende dej af.
  4. Bag tærtebunden i ca. 8 minutter, til den har fået lidt farve
  5. Kog honning, sirup, farin, smør og fløde sammen i en gryde. Skru ned for varmen og lad massen småkoge i 10 minutter.
  6. Rør nødderne i den varme blanding og hæld massen i tærtedejsbunden
  7. Bag kagen i 25 minutter.
  8. Lad tærten køle inden den skæres ud – smager i øvrigt fortræffeligt med vaniljeis.

Emner:
 

31 svar til Pecan Pie

  1. Anja siger:

    Nomnomnomnomnom!

    Er bare SÅ vild med dit site! Og æææælsker pecannødder! :D

  2. Scarlett siger:

    Ser virkelig lækkert ud. Tror du har læst mine tanker – jeg har haft lyst til at lave en pecan pie i lang tid!!! ;)

  3. Boegeskov siger:

    NEJ, en flot blog du har her. Den vil jeg godt nok følge !
    Så lige dine oero cupcakes, de er rigtig sjove. De bliver tilføjet min lange liste af to doo
    God søndag !
    :-)
    Boegeskov/ det lile koekken

  4. Anne Louise siger:

    hej sara – nu ved jeg jo selvfølgelig ikke om du har afprøvet begge, men vil du anbefale flødeost- eller smøricing

  5. James Hansen siger:

    Det er ikke retfærdigt. Det er næsten midnat, og nu må jeg blot se When Harry meat Sally. Jeg er vild med, hvordan Billy Chrystal siger “Pecan pie”.

  6. sarah siger:

    Hej Anne Louise,
    Jeg er ikke helt sikker på at jeg forstår, mener du frosting eller icing til denne kage? I så fald, vil jeg ikke anbefale nogen af delene, tror det ville blive alt for meget sukker.
    Mvh. Sarah

  7. sarah siger:

    Hej James,
    Det er den sjoveste kommentar jeg til dato har fået på sitet – tak!
    Den film må jeg næsten gense for at se hvordan Billy Chrystal siger Pecan Pie,
    Mvh. Sarah

  8. Stine siger:

    Så er der noget at rode sig i ud: http://www.coolstuff.dk/Gigantisk-Muffinform :)
    Ej, tænkte bare jeg lige ville tippe videre, det kunne jo være du havde lyst til at prøve :)

    Elsker din side i øvrigt. Sidder lige nu og overvejer hvilke jeg skal lave imorgen til min veninde der lige har fået 12 i sin bachelor eksamens ting :)

  9. sarah siger:

    Tak for tippet :)
    Jeg er glad for at du kan bruge min side,
    Rigtig god bagelyst,
    Mvh. Sarah

  10. Shorouk siger:

    Hej Sara :)

    Mit Navn er Shorouk, og jeg er helt vild med din hjemmeside, med de opskrifter du har sat ind, de er så fantastiske :D, Jeg har sat din hjemmeside ind på min facebook,som inspiration, og ider til de andre. jeg har sat den ind på min gruppe “Kageglade kvinder ” håber du også vil være en del af denne gruppe hvis du sætter dine opskrifter og billder der ind, det vil være mig en ære ;)

    Mange Hilsner

    Shorouk Balousha

  11. sarah siger:

    Hej Shorouk,
    Tak for din kommentar og din oprettelse af kageglade kvinder. Jeg kan se at der er mange der kommer til mit website via facebook – tak. Jeg har desværre ikke tid til at lægge opskrifterne ind på facebook også, men du er velkommen til at sætte opskriften ind med link som du har gjort med cupcakes’ne. Til gengæld er der ikke noget link oå chokolade cookies, og det skal der være.
    Synes du har nogle gode opskrifter på din side, og håber at du får mange brugere i din gruppe.
    God bagelyst :)
    Mvh. Sarah

  12. Thea siger:

    hej sarah :-)
    ser vi snart en ny opskrift??
    det ville være lækkert!

  13. Anne Louise siger:

    Hej Sarah! Nej, for søren – mente ikke til dette indlæg, men sådan generelt hvad du foretrækker?

  14. sarah siger:

    Det kommer lidt an på hvilken slags kage det er synes jeg. Flødeostfrosting passer f.ex. bedst til gulerodscupcake eller blåbærcupcake. Smørfrosting er god til chkoladecupcake og lign.
    Mvh. Sarah

  15. Camilla siger:

    Hej Sarah. Tak for en mega sej blog om vidunderlige kager. Lad dig ikke styre af en dårlig bagestime :) Den gode kommer lige om hjørnet. Jeg leder efter en god opskrift på en Marzarin kage, kender du nogen du kan henvise til? jeg har bestemt ikke haft heldet med mig med de jeg har fundet :) Mvh Camilla

  16. sarah siger:

    Hej Camilla,
    Jeg har desværre ikke nogen opskrift på marzerinkage – som jeg i øvrigt elsker. Det er en god idé til en opskrift til sitet, selvom der nok kommer til at gå noget tid. Næste opskrift er en cookie opskrift, en pavlova og en gulerodscupake.
    Mvh. Sarah

  17. Kirsten siger:

    Var i fuld gang med at bage denne lækre kage. Nåede til fyldet: Der står ikke noget om mængde af smør, men smør er nævnt i fyldet! Nu har jeg eksperimenteret med ca 50 g smør og kagen er i ovnen – så må vi se…………

  18. Kirsten siger:

    Har for øvrigt også eksperimenteret med 1 tsk kafe og 1 tsk kanel, men undladt chokoladen, da jeg ikke synes, den hører hjemme her. Er spændt på resultatet.

  19. sarah siger:

    Hej Kirsten,
    Tak for din kommentar. Fejlen er rettet, glæder mig til at høre hvordan kagen blev,
    Mvh. Sarah

  20. Pernille siger:

    Hej Sarah

    skøn, skøn skøøøøn side du her har fået bikset sammen….!!!

    Jeg er selv helt vild med at bage og elsker at eksperimentere, men på ingen måde i det omfang du gør her. Jeg har lavet en del tærter i min tid. Og det er bl.a her jeg har eksperimenteret med fyld og sådan. Èn jeg dog aldrig har fundet en rigtig god opskrift på, er kirsebærtærte. Jeg er helt enig i det du skriver om de amerikanske kager, Og de har et fantastisk udvalg af forskellige typer tærter.

    Den med kirsebær – var det en du kunne finde på at sætte ind i dit væld af skønne opskrifter?

    Jeg vil se frem til hvad/om det ender med en opskrift der er lige så lækker som alle de andre her på siden…

    Mvh

    Pernille

  21. sarah siger:

    Hej Pernille,
    Tak for din kommentar, jeg er glad for at du kan bruge siden. Jeg vil have dit forslag om kirsebærtærte med i baghovedet næste gang jeg skal finde på noget til siden. De næste to opskrifter er dog cupcakes,
    Mvh. Sarah

  22. Ulla Petersen siger:

    Hej Sarah.
    Jeg fandt din hjemmeside, da jeg kiggede efter muffins og jeg må nok sige at du er en mester :D – flotte fotos og vildt lækre kager, som jeg skal prøve. Glæder mig!

    Mvh
    Ulla

  23. Ditte siger:

    Hej Sarah.
    Jeg kender en opskrift magen til den du har skrevet om, fra bage-bogen “a piece of cake” af Leila Lindholm.
    Har lavet tærten flere gange nu og er velykket hver gang :)
    - Ditte
    P.S jeg er vild med din side :)

  24. sarah siger:

    Tak for din kommentar!
    Mvh Sarah

  25. Sofie siger:

    Hej Sarah

    Jeg er helt vild med din side!

    Jeg har et spørgsmål til denne opskrift. Hvor køber du pecan-nødder henne?

    Mvh Sofie

  26. sarah siger:

    Hej Sofie,
    Jeg købte dem hos min grønthandler – der har de store poser med pcannødder, de har dem nok også i store supermarkeder – men det afhænger nok lidt af hvor man bor i landet,
    Mvh. Sarah

  27. Cecilie siger:

    Hej Sarah

    Den fantastiske muffinsbog du referer til i for teksten, hvad hedder den?
    Tak fordi du deler disse lækre lækre opskrifter! Har efterhånden afprøvet mange af dem. Det er altid skønt når du lægger endnu en opskrift ind på siden.

    Hilsen
    Cecilie

  28. Maria siger:

    Hej Sarah

    Bliver lige nødt til at smide en kommentar. Først prøvede jeg dine ingefærcookies (uden alle julekrydderierne) og i går bagte jeg pecan pie og serverede med vanilleis. Og den gik rent ind! Nøjagtig som dine ingefærcookies. TAK :) For lækker inspiration, og gode opskrifter, der bliver som man forventer, og ikke skal tilpasses en hel masse.

    Kh Maria

  29. lene siger:

    Vil gerne bage tærten, men jeg kan simpelthen ike opdrive pecan nødder. Idet mange her har bagt tærten kan I måske sige hvor man kan opdrive nødderne??
    pfh tak
    Lene

  30. sarah siger:

    Hej Lene,
    Ved ikke hvor du bor, men her i KBH. er de i stort set alle grønthandlere og superarkeder. Alternativt kan du lave den med alle slags nødder,
    mvh. Sarah

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2013 - Sarahs Kager