Foto: Kam Fotografer

Foto: Kam Fotografer

Denne dessert er indbegrebet af forår – syrlig, sød og let. Og smuk er den også. På billedet har jeg brugt syltede citronskiver, men jeg vil stærkt anbefale at bruge kumquats, der kan købes i mange store supermarkeder. Citronerne er meget mere bitre og lidt sværere at spise. Pavlovaen har en sej kerne og er sprød på toppen, præcis som en pavlova skal være. Hvis du har mere lyst til en chokoladeversion, er denne pragtfuld. Denne opskrift kan findes sammen med 4 andre marengsopskrifter i det nyeste nummer af MAD og venner, der får du bl.a. opskriften på lækre hasselnøddekys med espresso/mascarponecreme.
God bagelyst og forårshilsner,
Sarah
Ps. Lav endelig lemon curden selv, det er vist ikke så svært, jeg havde bare ikke tid til det, og har fundet et mærke der hedder Thursday Cottage hos specialkøbmanden, som smager virkelig godt.

Opskrift på 1 Pavlova
6 æggehvider
350 g sukker
2 tsk eddike
2 tsk maizena
2 1/2 tsk. Lakridspulver

Syltede kumquat:
50 g kumquat
1 dl vand
50 g sukker
1 vaniljestang

Endvidere
1 glas lemoncurd
¼ l piskefløde
ca- 10 brombær

  1. Varm ovnen til 160 grader. Pisk æggehviderne meget stive og tilsæt sukkeret én skefuld af gangen.
  2. Vend eddike, maizena og lakridspulver i marengsmassen. Fordel marengsmassen på en bageplade beklædt med bagepapir, og lav en fordybning i midten, så der er plads til fyldet. Sæt pavlovaen i ovnen og skru ned på 150 grader. Bag kagen i 1 ½ – 2 timer men tjek efter en time. Pavlovaen er færdig, når den får en lys gylden farve og let slipper bagepapiret. Sluk for ovnen og lad pavlovaen køle i ovnen.
  3. Skyl kumquat og skær dem i tynde skriver, fjern alle kerner. Bring vand og sukker i kog og tilsæt den flækkede vaniljestang samt vaniljekornene. Lad sukkerlagen koge i 5 minutter, tilsæt kumquats og lad blandingen simre i 10 minutter.
  4. Pisk fløden til en let skum.
  5. Smør lemoncurd på pavlovaen når den er fuldstændig kold, læg et lag flødeskum ovenpå curden og pynt med brombær og de afkølede syltede kumquatskiver.
Emner:
 

5 svar til Pavlova med lakrids, lemon curd og syltede kumqaut

  1. Bettina siger:

    Hej Sarah,
    Jeg overvejer at lave denne “kage” til mit arbejde, hvor vi er omkring 35 personer, så hvor meget skal jeg gange opskriften med?

  2. sarah siger:

    Hej Bettina, jeg vil sige at der er ca til 6 – 7 sultne kollegaer pr Kage. Men overvejer om du skulle lave en anden kage, for den er svær at transportere, helt fint hvis du kan lave den på samme dag på arbejdet, men ellers skal du måske lave en knap så skrøbelig kage. Kh. Sarah.

  3. Carina siger:

    Hej Sarah.
    Kagen ser virkelig lækker ud – det må være en af dem der skal prøves i løbet af sommeren.
    Jeg har selv lavet en (super nem) opskrift på lemon curd på min blog. Den ville passe perfekt til denne kage.
    http://taenbid.dk/lemon-curd/
    Kh. Carina

  4. Bettina siger:

    Hej Sarah,
    Jeg endte med at lave tredobbelt portion
    og det var perfekt til 35 personer. Så
    kom jeg flødeskum blandet m. hindbær på og
    blåbær i stedet og det var også et hit
    sammen med smagen af lakrids :)

  5. sarah siger:

    Hej Bettina. Det lyder super lækkert 👏. Kh. Sarah.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2013 - Sarahs Kager