Oreo cupcakes
Jeg ELSKER oreos. Jeg ved ikke helt hvad det er ved dem, der får mig til at falde i svime, men der er bare noget så lækkert over kombinationen af kakaokiksen og vaniljesmørcremen. Jeg har fået mange forespørgelser på en oreocupcake opskrift – en udfordring jeg nu har taget op. Og det var faktisk lidt af en udfordring, at få den samme lækre smag af oreos transformeret over i en cupcake. Jeg synes udfordringen er lykkes nogenlunde med denne opskrift – men lad mig sige det med det samme, hvis man har lyst til en frisk kage, er dette ikke kagen man skal kaste sig over. Jeg ville måske overveje at bruge en flødeostfrosting næste gang, dette ville give kagen en smule syre og det tror jeg ville klæde den. Jeg havde overvejet mange forskellige versioner – en chokoladecupcake med cremet frosting eller en marmoreret cupcake med oreofrosting, jeg lagde mig dog endelig fast på en opskrift, hvor man blander stykker af oreos i dejen og en smule pulveriseret oreos i frostingen. Den opskrift der inspirerede mig, havde hvid chokolade i dejen, men det synes jeg måske er lige i overkanten, håber I kan bruge opskriften.
God bagelyst.
Opskrift på 24 oreo cupcakes:
150 g smør
200 g brun farin
200 g sukker
3 æg
2 tsk. vaniljesukker
300 g mel
2 tsk. bagepulver
3 dl. Mælk
10 oreos hakket i stykker
1 muffinspande i metal
24 papirforme
Frosting
2,5 pasteuriserede æggehvider
100 g sukker
220 g meget blødt usaltet smør (ikke margarine)
6 pulveriserede oreos
- Forvarm ovnen til 180 grader
- Pisk smør, brun farin og sukker sammen med en elpisker
- Pisk æggene i – et af gangen
- Bland bagepulver, vaniljesukker og mel sammen
- Bland lidt af mælken i smørblandingen og tilføj derefter lidt af melblandingen – forsæt sådan til alle ingredienserne er sammenblandet
- Vend de hakkede Oreos i dejen
- Hæld dejen i papirformene – de skal være 2/3 fulde
- Bag cupcakes i 20 minutter, hvis kagerne bliver for brune for tidligt, læg da sølvpapir over dem og fortsæt bagningen
- Når kagerne er bagt, skal de afkøles fuldstændig inden frostingen smøres på
- Til frostingen piskes æggehvider og sukker med et piskeris over et vandbad til alt sukker er opløst – det tager et par minutter
- Tag skålen af varmen og pisk blandingen med en elpisker ca. 10 minutter til blandingen er fuldstændig kold og stiv
- Pisk det meget bløde smør i – lidt af gangen
Hvis blandingen begynder at skille eller klumpe – pisk blot videre, indtil den er glat igen - Vend de pulveriserede oreos i frostingen og dekorer kagerne
Emner
amerikansk ananas banan bananmuffin blondie blåbær brownie cheesecake chokolade citron cookie cupcake dessert fedtfattig flødeskum frosting give away glasur glutenfri gulerod hasselnød havregryn hindbær hvid chokolade is jordbær jul kaffe kanel kanelsnegl karamel kokos krydderier mandel marcipan marengs mint muffin oreo peanuts pecannødder rabarber skumfidus valnød æbleSeneste kommentarer
- Sine S til Citroncupcakes med blåbærfrosting
- opskrift p tærter – RDQD til Nemme P-tærter
- Lene Jensen til Rabarber Crumb kage
- Karen Nielsen til Rabarber Crumb kage
- lotte til Rabarber Crumb kage
Hej Maj-Britt, nej det kan du ikke. Men du kan lave en almindelig frosting med flormelis i stedet for. Kh. Sarah.
[…] er fra Sarahs kager. Jeg har dog halveret opskriften, så du kan klikke på linket her hvis du skal lave 24 […]
Det lyder som en god Oreo CupCake
Er ikke så erfaren i bagning, er det inkl fyldet i oreo eller kun selve kiksen?
Hej Lise, det er inklusiv fylder. God bagelyst. Kh. Sarah.
Hej Sarah. Skal man først lave frostingen den dag man skal bruge den eller kan den godt stå nattenover på cupcakesne?
Hilsen Marie
Hej Sarah. Skal man først lave frostingen den dag man skal bruge cupcakesne eller kan man lave cupcakesne og pynte med frostingen dagen før?
Hilsen Marie
Hej Sarah,
Er opskriften til 24 små eller 24 store (/alm. størrelse) cupcakes…?
Mvh Tine
Hej Sarah
Det er en fantastisk opskrift.
Kan du fortælle mig, om du bruger varmluft eller alm. ovn? Mange hilsner Lise