Jeg ELSKER oreos. Jeg ved ikke helt hvad det er ved dem, der får mig til at falde i svime, men der er bare noget så lækkert over kombinationen af kakaokiksen og vaniljesmørcremen. Jeg har fået mange forespørgelser på en oreocupcake opskrift – en udfordring jeg nu har taget op. Og det var faktisk lidt af en udfordring, at få den samme lækre smag af oreos transformeret over i en cupcake. Jeg synes udfordringen er lykkes nogenlunde med denne opskrift – men lad mig sige det med det samme, hvis man har lyst til en frisk kage, er dette ikke kagen man skal kaste sig over. Jeg ville måske overveje at bruge en flødeostfrosting næste gang, dette ville give kagen en smule syre og det tror jeg ville klæde den. Jeg havde overvejet mange forskellige versioner – en chokoladecupcake med cremet frosting eller en marmoreret cupcake med oreofrosting, jeg lagde mig dog endelig fast på en opskrift, hvor man blander stykker af oreos i dejen  og en smule pulveriseret oreos i frostingen. Den opskrift der inspirerede mig, havde hvid chokolade i dejen, men det synes jeg måske er lige i overkanten, håber I kan bruge opskriften.
God bagelyst.

Opskrift på 24 oreo cupcakes:
150 g smør
200 g brun farin
200 g sukker
3 æg
2 tsk. vaniljesukker
300 g mel
2 tsk. bagepulver
3 dl. Mælk
10 oreos hakket i stykker
1 muffinspande i metal
24 papirforme

Frosting
2,5 pasteuriserede æggehvider
100 g sukker
220 g meget blødt usaltet smør (ikke margarine)
6 pulveriserede oreos

  1. Forvarm ovnen til 180 grader
  2. Pisk smør, brun farin og sukker sammen med en elpisker
  3. Pisk æggene i – et af gangen
  4. Bland bagepulver, vaniljesukker og mel sammen
  5. Bland lidt af mælken i smørblandingen og tilføj derefter lidt af melblandingen – forsæt sådan til alle ingredienserne er sammenblandet
  6. Vend de hakkede Oreos i dejen
  7. Hæld dejen i papirformene – de skal være 2/3 fulde
  8. Bag cupcakes i 20 minutter, hvis kagerne bliver for brune for tidligt, læg da sølvpapir over dem og fortsæt bagningen
  9. Når kagerne er bagt, skal de afkøles fuldstændig inden frostingen smøres på
  10. Til frostingen piskes æggehvider og sukker med et piskeris over et vandbad til alt sukker er opløst – det tager et par minutter
  11. Tag skålen af varmen og pisk blandingen med en elpisker ca. 10 minutter til blandingen er fuldstændig kold og stiv
  12. Pisk det meget bløde smør i – lidt af gangen
    Hvis blandingen begynder at skille eller klumpe – pisk blot videre, indtil den er glat igen
  13. Vend de pulveriserede oreos i frostingen og dekorer kagerne

Tagged with:
 

309 Responses to Oreo cupcakes

  1. Julie siger:

    Hej Sarah,
    Har du ikke en opskrift på en oreo lagkage? Jeg har en bekendt der har smagt en oreo lagkage med philadelphia ost og en chokoladecrem som skulle være fantantisk. Jeg kan bare ikke finde nogen opskrift.
    Hilsen Julie

  2. sarah siger:

    Hej Julie,
    Det har jeg desværre ikke,
    Mvh. Sarah

  3. Nanna Kirstine siger:

    Hej Sarah.
    Jeg har tænkt mig at tage Oreo-cupcakes med til min klasse i morgen (31 styks). Jeg laver en frosting af philadelphia, flormelis og oreopulver. Kan jeg pynte kagerne allerede i aften, og have dem i køleskabet til i morgen, eller skal jeg først lave frostingen i morgen? Jeg har aldrig prøvet at lave frosting før, så jeg ved absolut ingenting om det. :D
    Mvh Nanna.

  4. sarah siger:

    Hej Nanna,
    Jeg går ud fra at det er for sent for mig at svare? Du har nok allerede lavet kagerne?
    Mvh. Sarah

  5. Charlotte siger:

    Hej Sarah,

    Disse kager er super lækre, har bagt dem engang før!
    Men sidste gang kunne jeg simpelthen ikke få frosting til at lykkes, men har nu tænkt mig at prøve igen (man bliver jo lidt stædig), men mit spørgsmål er, når du skal piske æg og sukker over vandbad, har skålen så noget at sige? Fik at vide et andet sted fra, at det var bedst hvis det var en stål skål.. Hvilken bruger du?

    Mvh Charlotte

    ps. tak for en super god blog…

  6. sarah siger:

    Hej Charlotte,
    Ja brug helt klart en stålskål, og for at skålen ikke smelter når den rører ved gryden,
    Mvh. Sarah

  7. Charlotte siger:

    Mange tak for svaret :-)

    Mvh Charlotte

  8. maria siger:

    Hej sara
    hvad sker der hvis man bruger saltet smør til frostingen kan man smage meget forskel
    kh maria

  9. sarah siger:

    Hej Maria,
    Hvis du bruger saltet smør smager frostingen mere af smør,
    Mvh. Sarah

  10. Rhita siger:

    Hej Sarah

    Frosting, er det ikke også det man kan bruge til lagkager ?
    – og smøret til den, ved du hvad det hedder, for kan ikke lige umiddelbart finde salt-frit smør i supermarkedet ?

    Mvh. Rhita :)

  11. sarah siger:

    Hej Rhita,
    Undskyld mit forsinkede svar. Jeg bruger Thiese usaltet smør, kan fås i Irma. Frosting er det samme som smørcreme, og det er måske lidt voldsomt at bruge i lagkager,
    Mvh. Sarah

  12. Nanna siger:

    Hej Sarah!
    Du er simpelthen min helt :)
    Har ledt ig ledt efter en god opskrift, men det her er den første gode…Du har simpelthen reddet min søde tand :)

    Knus Nanna!

    P.s har du et godt tip til frostingen???

  13. sarah siger:

    Hej Nanna,
    Jeg vílle bare læse kommentarerne igennem hvis jeg var dig. Det er en tricky frosting så husk at æggehviderne skal være helt kolde og smøret helt blødt,
    Mvh. Sarah

  14. Maria siger:

    Hej Sarah
    Jeg bliver bare aldrig træt af dine oreo cupcakes, de er fantastiske :) så vil gerne lave dem til min fødselsdagsfest, men vil i den forbindelse høre om de kan fryses ned?
    På forhånd mange tak for svaret :)
    Mvh Maria

  15. Leona siger:

    Hej Sarah. Hvor varmt eller koldt er det vandbad der? Det er meget vigtigt jeg ved det til næste gang :o)

  16. sarah siger:

    Hej Leona,
    Et vandbad er en gryde med kogende vand i bunden og en metalskål ovenpå med æggehviderne i, du kan evt. google det og finde mere info.
    Mvh. Sarah

  17. sarah siger:

    Hej Maria,
    Ja, de kan godt fryses ned uden frosting,
    Mvh. Sarah

  18. Signe siger:

    Hej Sarah
    Jeg har planer om at afprøve den her opskrift, men synes måske det bliver lidt for sødt med oreofrosting. Så jeg ville lige hører om du har prøvet oreocupcaken med flødeostfrosting, som du skrev du overvejede efter din første udgave, og om det er noget du vil anbefale?

  19. sarah siger:

    Hej Signe,
    Det har jeg desværre ikke fået prøvet endnu, jeg ville anbefale at du google det på engelsk. Du kan også bruge denne opskrift og blot knuse oreos og putte i og udelade citronsaften:
    http://www.sarahskager.dk/blab%c3%a6r-cupcakes-med-citronfrosting/
    Mvh. Sarah

  20. Heidi siger:

    Hejsa. Jeg er helt ny indenfor det her bageri med frosting. Hvad er den nemmeste grund frostig?
    Og kan det evt laves dagen før, gemmes i en skål indtil det skal i sprøjtepose og pyntes??
    Mvh Heidi

  21. sarah siger:

    Hej Heidi,
    Du kan godt lave den dagen før, bare du tager den ud en times tid inden den skal sprøjtes på. Den nemmeste frosting er den der er baseret på flormelis, smør, evt. flødeost og lidt væde,
    Mvh. Sarah

  22. Maria Andersen siger:

    Hej Sarah
    Jeg har bagt dine dejlige oreo cupcakes og skal have dem med i skole i morgen!! Kan jeg godt froste dem idag og hvis jeg kan skal de så stå på køl?

    MVH. Maria

  23. sarah siger:

    Hej Maria,
    Det kan du i princippet godt, men de er meget svære at transportere, så jeg ville nok froste dem på stedet i morgen,
    Mvh. Sarah

  24. Emilie Wessel Søgaard siger:

    Du skriver, at der i opskriften skulle hvid chokolade i dejen – hvordan er opskriften så? Både oreos og hakket hvid chokolade eller hvordan? Og hvor stor en mængde hvid chokolade skal der bruges? Kunne i hvert fald godt tænke mig originalopskriften, som du har lavet dem ud fra også :)

  25. sarah siger:

    Hej Emilie,
    Jeg skriver, at jeg blev inspireret af en opskrift med hvid chokolade, men at jeg ikke valgte at putte i, kan ikke huske hvor jeg fandt min inspirationskilde – du må google.
    Mvh. Sarah

  26. Sofie siger:

    Er SÅ glad for at have fundet den her opskrift! det er uden tvivl de bedste cupcakes jeg nogensinde har smagt :-)

  27. Sara siger:

    Gode opskrifter

  28. Hadia siger:

    Hej Sarah,
    Hvordan får du de oreos til at blive pulveriserede?
    Elsker din side :)

  29. sarah siger:

    Hej Hadia,
    Jeg lægger dem i en pose og kører en køkkenrulle hen over dem :)
    Kh. Sarah

  30. Astrid Møhl siger:

    Hej Sarah!
    -Har sat mig for at lave denne opskrift, men står lidt af når ‘pulveriseret oreos’ kommer op. Hvor køber man det, og hvad skal jeg helt præcist lede efter?
    Mvh. Astrid

  31. sarah siger:

    Hej Astrid,
    Pulveriserede oreos laver du selv ved at lægge oreos i en pose og banke på dem med en kagerulle :)
    Kh. Sarah

  32. Laura hjerrild siger:

    Hej Sara :-) gør det noget hvis
    Man ikke putter ligeså mange
    Oreo su opskriften som der står?
    Laura

  33. sarah siger:

    Hej Laura,
    Nej det er fint,
    Kh. Sarah

  34. Anne-kathrine siger:

    Hej Sarah
    Skulle finde på Cupcakes til et tema “Indendørs Camping” på min blog og faldt over din opskrift på Oreo Cupcakes, og hold da fast, de var da noget af det lækreste, så tak for fantastisk opskrift, den var et stort hit.

  35. sarah siger:

    Hej Anne-Katrine. Ser ud til at være en sjov fest! Kh.Sarah.

  36. Havi siger:

    Hej Sarah. Da jeg piskede sukkeret og æggehviderne sammen begyndte der at komme skum. Hvad skal det bestyde jeg forstår det ikke helt??

  37. […] af det sammen men nøj, hvor var det irriterende.  Jeg bagte oreo-cupcakes og bruge denne opskrift. De smager super godt og det er bestemt ikke sidste gang, at jeg kaster mig ud i de der […]

  38. Nora siger:

    Hej Sarah..

    Kan man ikke bruge en anden metode end at piske æggehviderne i en skål i en vandbad?
    :)

  39. sarah siger:

    Hej Nora, undskyld at jeg først svarer dig nu. Hvis du ikke vil bruge metoden, vil jeg anbefale at du laver en almindelig frosting med smør og flormelis i stedet for. Kh. Sarah.

  40. Mia siger:

    Hej Sarah når cupcake skal køle af kan man så godt stille dem i køleskabet

  41. sarah siger:

    Hej Mia, det kan du i princippet godt, det eneste du skal tænke på er at de varme cupcakes hæver temperaturen i køleskabet, så hvis du f.ex. har kød i køleskabet, ville jeg ikke gøre det hvis jeg var dig. Kh. Sarah.

  42. Marika siger:

    Hej kan man godt tage 24 Oreos og lægge dem i bunden i stedet for de 10 der er hakket i stykker
    Glæder mig sådan til at komme i gang:)

  43. sarah siger:

    Hej Marika, det tror jeg godt du kan, men har ikke prøvet det, så vil ikke garantere noget. Held og lykke med det ☺. Kh. Sarah.

  44. Maja siger:

    Hvilken frosting ville være den bedste og bruge i denne opskrift?

  45. sarah siger:

    Hej Maja, den bedste frosting er den jeg har beskrevet i opskriften. Var det det du mente? ☺. Kh. Sarah.

  46. Nanna siger:

    Hej Sarah

    Jeg skal lave oreos muffins på fredag ( de skal spises lørdag – så laver frostingen på lørdag)

    Men jeg skal lave mini muffins ( børnefødselsdag) – hvor lang tid tror du de skal have?
    De andre mini muffins jeg skal lave ( citron) skal have 15-18 min på 180 grader. Plejer dog at give dem lidt mindre.
    Tror du også at dine skal have ca 15 min, når nu de her muffins er lidt mindre end normal størrelse?

    Mange hilsner
    Nanna

  47. sarah siger:

    Hej Nanna, jeg plejer kun at give mine Mini muffins 10 minutter alt efter hvor meget du kommer i formene. Når det er mini, er der risiko for at de bliver tørre, så pas endelig på ikke at overbag dem. God fornøjelse med børneføfselsdagen 🎂

  48. Maj-Britt Rasmussen siger:

    Hej. Kan man ikke bruge flormelis i frosting istedet for almindelig sukker?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2013 - Sarahs Kager