Jeg ELSKER oreos. Jeg ved ikke helt hvad det er ved dem, der får mig til at falde i svime, men der er bare noget så lækkert over kombinationen af kakaokiksen og vaniljesmørcremen. Jeg har fået mange forespørgelser på en oreocupcake opskrift – en udfordring jeg nu har taget op. Og det var faktisk lidt af en udfordring, at få den samme lækre smag af oreos transformeret over i en cupcake. Jeg synes udfordringen er lykkes nogenlunde med denne opskrift – men lad mig sige det med det samme, hvis man har lyst til en frisk kage, er dette ikke kagen man skal kaste sig over. Jeg ville måske overveje at bruge en flødeostfrosting næste gang, dette ville give kagen en smule syre og det tror jeg ville klæde den. Jeg havde overvejet mange forskellige versioner – en chokoladecupcake med cremet frosting eller en marmoreret cupcake med oreofrosting, jeg lagde mig dog endelig fast på en opskrift, hvor man blander stykker af oreos i dejen  og en smule pulveriseret oreos i frostingen. Den opskrift der inspirerede mig, havde hvid chokolade i dejen, men det synes jeg måske er lige i overkanten, håber I kan bruge opskriften.
God bagelyst.

Opskrift på 24 oreo cupcakes:
150 g smør
200 g brun farin
200 g sukker
3 æg
2 tsk. vaniljesukker
300 g mel
2 tsk. bagepulver
3 dl. Mælk
10 oreos hakket i stykker
1 muffinspande i metal
24 papirforme

Frosting
2,5 pasteuriserede æggehvider
100 g sukker
220 g meget blødt usaltet smør (ikke margarine)
6 pulveriserede oreos

  1. Forvarm ovnen til 180 grader
  2. Pisk smør, brun farin og sukker sammen med en elpisker
  3. Pisk æggene i – et af gangen
  4. Bland bagepulver, vaniljesukker og mel sammen
  5. Bland lidt af mælken i smørblandingen og tilføj derefter lidt af melblandingen – forsæt sådan til alle ingredienserne er sammenblandet
  6. Vend de hakkede Oreos i dejen
  7. Hæld dejen i papirformene – de skal være 2/3 fulde
  8. Bag cupcakes i 20 minutter, hvis kagerne bliver for brune for tidligt, læg da sølvpapir over dem og fortsæt bagningen
  9. Når kagerne er bagt, skal de afkøles fuldstændig inden frostingen smøres på
  10. Til frostingen piskes æggehvider og sukker med et piskeris over et vandbad til alt sukker er opløst – det tager et par minutter
  11. Tag skålen af varmen og pisk blandingen med en elpisker ca. 10 minutter til blandingen er fuldstændig kold og stiv
  12. Pisk det meget bløde smør i – lidt af gangen
    Hvis blandingen begynder at skille eller klumpe – pisk blot videre, indtil den er glat igen
  13. Vend de pulveriserede oreos i frostingen og dekorer kagerne

Emner:
 

309 svar til Oreo cupcakes

  1. Lilli siger:

    Hej Sarah
    Mit spørgsmål går også på frostingen. Kan man evt. lave den dagen før, og kan man evt. opbevare den i køleskab et par dage.
    Jeg har 2 gange forsøgt mig med Italian Merengue butter cream – lidt samme princip som din frosting. Her lavede jeg dog en sukkersirup i stedet for at piske æggehvider og sukker over vandbad.
    Mvh lilli

  2. MieMarie siger:

    Hej Sarah :-)

    Jeg lavede disse cupcakes til en veninde og de blev en succes men jeg syntes selv at frostingen smagte meget af smør? Kan man putte mere i af et eller andet for at udlede den smørsmag en smule? Ellers fuldstændig vanvittig lækre ! :-D
    Knus fra MieMarie

  3. sarah siger:

    Husk altid at bruge usaltet smør, det tager lidt at smørsmagen. Ellers skal du lave en helt anden frosting uden smør,
    Mvh. Sarah

  4. sarah siger:

    Hej Lilli,
    Det har jeg aldrig prøvet, så jeg er ikke sikker. Prøv at læse tråden igennem, det kan være der er nogen der har haft erfaringer med det,
    Mvh. Sarah

  5. sarah siger:

    Det er usaltet smør fra f.ex. lurpak eller andet mærke, det er derfor ikke et blandingsprodukt.
    Mvh. Sarah

  6. sarah siger:

    Du kan købe kagegrej på specialkøbmanden.dk og kagebutikken.dk,
    Mvh. Sarah

  7. Lene siger:

    Jeg bagte/lavede Oreo cupcaks til min datters 7 års fødselsdagfest, de var et hit!! De smagte fantastisk og skal laves igen med garanti <3

  8. Ina siger:

    Kan man uden videre erstatte sukker med sødemiddel, f.eks Huxol?

  9. Rafaela siger:

    Sarah, the cupcake looks delicious!! Do you have the recipe in English:

  10. sarah siger:

    Det ved jeg desværre ikke noget om,
    mvh. Sarah

  11. Majbrit siger:

    Hejsa
    Jeg lavede frostingen om formiddagen hvor jeg så skulle bruge den om eftermiddagen, det var ikke en god ide, jeg kunne simpelthen ikke få cremen ud af sprøjteposen. Og da jeg blev nød til at ælte cremen for at “varme” den lidt op igen, begyndte den at skille.

    Men de smagte rigtig rigtig godt :-) Så skal helt sikkert prøve igen, men hvor jeg laver frostingen lige inden brug.

    Ville bare dele min erfaring…

    Lige en til er det kun selve kiksene du bruger i frostingen, eller også oreo cremen?

    Tak for en dejlig inspirende side

  12. sarah siger:

    Hej Majbrit,
    Tak for din kommentar, det er sådan noget der gør sarahskager til et bedre side.
    Mvh. Sarah

  13. sarah siger:

    Hi Rafaela,
    I’m sorry I dont have the recipe in English, try google translate,
    Kind regards,
    Sarah

  14. sarah siger:

    Det er også Oreocremen – har lige set dit spørgsmål nu,
    Mvh. Sarah

  15. MmB siger:

    Frostingen bliver altid helt tynd, så snart jeg putter smørret i æggehviderne, og det er viiiirkelig en skam! Jeg vil rigtig gerne have den rigtige konsistens. What to do?

  16. sarah siger:

    jeg tror ikke at æggehviderne er kolde nok – dermed smelter smørret og blandingen bliver tynd,
    Mvh. Sarah

  17. Camilla siger:

    Hej Sarah.
    Jeg elsker de her cupcakes, men ender altid med at have alt for mange som jeg ikke kan nå at spise. Kan de fryses?

    Mvh.
    Camilla

  18. sarah siger:

    De kan godt fryses – men uden frostingen,
    Mvh. Sarah

  19. Heidi Lundø siger:

    Hej Sarah

    Mon du begiver dig ud i universet af cake pops? Jeg har selv lige fået en bog fra USA og giver det første forsøg i dag, men det kunne være spændende at høre om dine kreative idéer og erfaringer med det?

  20. sarah siger:

    Det er ikke lige på tegnebrættet, men skriv endelig med dine erfaringer,
    Mvh. Sarah

  21. Kasper siger:

    Hej Sarah.

    Hvis æggehviderne er for varme og frostingen blir tynd, er det så ikke muligt at bruge flormelis ligesom i nogle af de andre frostinger for at jævne det lidt eller hvad man siger? kører det på rørmaskine og det blir som regel forholdvis tyndt efter smørret kommer i nemlig kan det skyldes varmen på maskinen? Og kan frostingen opbevares på køl dagen før?? På forhånd tak..

  22. sarah siger:

    Nej jeg vil ikke anbefale dig at bruge flormelis til at jævne frostingen med, jeg tror det bliver for sødt, vent i stedet til æggehviderne er fuldstændig kolde. Tror ikke på at varmen fra røremaskinen gør frostingen tynd. Jeg vil anbefale dig at lave frostingen samme dag som den skal spises,
    Mvh. Sarah

  23. Louise Pedersen siger:

    Hej Sarah

    Jeg har haft held med at gemme Italian Buttercream i køleskabet, så da denne frosting ligner, kan det sikkert også lade sig gøre. For at det lykkes skal det opbevares i en lukket beholder eller plastikpose, for i en åben skål suger smørret kondens til sig, så det bliver en værre suppedas. Håber at det kan bruges, da jeg kan se at flere spørger på emnet :-)

    Hilsen Louise

  24. sarah siger:

    Tusind tak for tippet,
    Mvh. Sarah

  25. Nanna siger:

    Disse cupcakes skal helt klart prøves. Tror det er lige mig:-) Jeg er selv vild med Oreo og kan se, at der efterspørges popcakes. Det har jeg prøvet. Se her:
    pyntekagen.blogspot.com/2011/04/oreo-fyld.html

  26. Ida siger:

    Jeg skal så meget prøve at lave disse cupcakes! havde det hele i huset undtagen oreo’s, æggehvider og smør.. Så jeg skal lige købe det, men SÅ skal der ellers laves cupcakes! Glæder mig helt vildt!

  27. Lene siger:

    Har netop lavet Oreo Cupcakes – efter at have læst kommentarerne omkring cremen, var jeg lidt nervøs for, om det kunne lykkes at lave en god creme på det rette tidspunkt ift når kagerne var klar. Jeg piskede, som skrevet i opskriften, med håndmixer over vandbad, og derefter fortsatte jeg i min røremaskine med piskeris. Efter de 10 minutters piskning satte jeg skålen i køleskabet et kvarter, for at sikre, at æggehviderne var HELT kolde, og piskede dem endnu engang igennem, inden jeg tilsatte smørret. Cremen blev perfekt!

  28. Cecilie siger:

    Kan man lave disse i mini forme (3,2 cm i diameter)? i så fald er der så til ca. dobbelt så mange og er bagetiden så ca. 10 minutter eller hvad siger erfaringen?

  29. sarah siger:

    Hej Cecilie,
    Det passer sikkert meget godt med dobbelt så mange, prøv lidt mindre end halv bagetid,
    Mvh. Sarah

  30. Cecilie siger:

    Okay, tak for dit hurtige svar. Har netop lige lavet marcipan-mini cupcakes med hindbærfrosting. Brugte dog jordbær i stedet, men synes ikke rigtig frostningen bliver fast. Lavede vandbad, og piskede hviderne stive, satte dem på køl for at være helt sikker på at de var kolde. Brugte tiden på at lave marcipandejen og bage kagerne. Da jeg kom smørret i blev den lidt mere flydende, men bærene gjorde den mere flydende. Den er ok, men den holder ikke formen. Kan det ske det er pga. vand fra bærene? Tror du oreoes-knas “afstiver” lidt Hvad skal jeg gøre for at få den helt fast så jeg kan forme den som jeg vil? (ved du har fået mange spørgsmål på dette).

    Hilsen Cecilie

  31. sarah siger:

    Hej Cecilie,
    Det skal jo ikke være vand fra bærerne men mere en bærmos, det kan godt være at det var det der gjorde den for våd, men det er meget svært for mig at sige da jeg ikke har set hvordan du gjorde, det lyder som om du ikke har piske hviderne stive nok. Ville ikke bruge oreoknas,
    MVH. Sarah

  32. Cecilie siger:

    Ok, jeg giver det en forsøg mere. Nej oreo-knas var til oreo kagerne, dem giver jeg mig i kast med næste weekend.

    Tak for dine lækre opskrifter!

    – Cecilie

  33. Merete siger:

    Jeg vil bare sige at jeg startede med at lave dem med en flødeostfrosting som du selv foreslog og den lidt lemon agtige smag er HELt fantastisk! Jeg har bagt dem en mia gange og hver gang spørger folk efter opskriften og jeg henviser dem hertil ;o) -selv rengøringsdamen fra arbejdet lagde en seddel på mit bord og spurgte om hun måtte få opskriften fordi der havde været “rester” en dag…

    200g philadelphia
    6dl flormelis
    knuste oreos.
    Fantastisk!!

  34. sarah siger:

    Hej Merete,
    Glad for at du kan bruge opskriften! Jeg elsker selv at gøre folk glade med mine opskrifter og det lyder det også som om du kan :)
    Mvh. Sarah

  35. Dorte siger:

    Er det alm eller varmlufts ovn du bruger:)?

  36. Dorte siger:

    Hvis man bager dem dagen før, skal de så fryses eller opbevares i en pose? :)

  37. sarah siger:

    Hej Dorte,
    Jeg bruger varmluft. Du kan evt. fryse dem eller opbevare dem i en pose,
    Mvh. Sarah

  38. Clara & Julie siger:

    Hej Sarah!
    vi har nu begivet os ud i den såkaldte “oreo cupcake world” og det går fuld fart derud af. vi har tiderliger haft dårlige oplevelser med din opskrift på oreos cupcakes. Men har nu med nyt mod og et stærkere hjerte besluttede os for at tager rejsen igen.
    Vi håber det lykkes. Btw har du nogle slanke opskrifter?
    Clara & Julie

  39. sarah siger:

    Hej Clara og Julie,
    Jeg håber det lykkedes for jer, ellers skal I lave en cream cheese frosting, den er en del nemmere. Fedtfattige opskrifter findes i tagclouden til højre på sitet under “fedtfattig”,
    Mvh. Sarah

  40. Johanna siger:

    Hej Sarah og så mange andre.
    Jeg har selv endnu ikke haft succes med denne frosting endnu, så jeg prøvede mig frem med alternativer.

    En ting der fungerede rigtig godt for mig var en basic flormelis, smør og mælk frosting, men i stedet for at bruge ligeså meget flormelis som der stod, skrabede jeg cremen ud af en del oreos, og blendede kiksdelene til så fin en konsistens som muligt.

    Det fungerede meget godt, og jeg undgik at det blev alt for kvalmende sødt.

    Bare et lille tip til jer andre med frosting problemer.

  41. Anne Marie siger:

    Hej

    Vil bare sige super god side du har her, jeg og mine “ofre” for mine kageforsøg er store fan.

    Jeg lavede disse til min mands fødselsdag – han elsker Oreos, og de var et KÆMPE hit! :-)

    Bliv endelig ved :-)

  42. Johanne siger:

    Hej Sarah.
    Jeg synes det lyder heeelt vildt lækkert.:) Men jeg tror du har ret i det med at bruge flødeoste frosting i stedet for. Jeg skal holde fødselsdag snart og vil gerne lave dine cupcakes. Har hakket oreo´sne på øverste billde over? Eller er det mini oreos?

  43. sarah siger:

    Hej Johanne,
    Jeg dekorerede kagerne med almindelig størrelse oreos der er hakket midt over,
    Mvh. Sarah

  44. Charlotte Jensen siger:

    Skal man bruge cremen som er imellem oreo’s kiksene i kagedejen og i frostingen?

    Venligst
    Charlotte

  45. sarah siger:

    Hej Charlotte,
    Man skal ikke bruge creme mellem kiksene i hverken kagedejen eller frostingen, men jeg brugte pulvariserede oreos i frostingen – altså både kiksene og cremen,
    Mvh. Sarah

  46. Neha siger:

    Hej Sarah mit første spørgsmål er koster det penge at skrive en kommentar?.
    Mit andet spørgsmål er om at hvordan skal jeg dekorere frostingen skal jeg gør det med en af de der plastik pose med en metal ende man kan købe i kop og kande eller skal jeg bare bruge en ske til at pynte den det er nemelig mit spørgsmål.?
    Med venlig hilsen neha.:)

  47. sarah siger:

    Hej Neha,
    Nej det koster ikke penge at skrive en kommentar, du skal købe en pose med en metalende, en sprøjtepose med en tyl i enden,
    Mvh. Sarah

  48. Neha siger:

    Hej sarah tak fordi du svarede tilbage men skal man købe dem og hvor kan man købe den bedste metal ting er det i kop og kande man skal købe dem eller et andet sted
    Ps . Undskyld jeg stiller så mange spørgsmål. :)

    Mvh Neha.

  49. Naja siger:

    Det er bare de BEDSTE cupcakes jeg nogensinde har forsøgt mig med..
    Tusind tusind tusind tak for den opskrift, de var simpelthen et hit to dage i træk :)

  50. sarah siger:

    Hej Neha,
    Er sikker på den er fin nok den du kan købe i Kop og Kande. Men den bedste finder du nok hos specialkøbmanden eller HW Larsen,
    Mvh. Sarah

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2013 - Sarahs Kager