Jeg vil starte med at sige at alle meninger i dette indlæg er 100 % mine egne. Jeg har fået en Assistent køkkenmaskine i retro blå og den står nu og pynter i mit køkken, maskinen er fra kitchenone.dk. Assistent køkkenmaskinen har både vundet bedst i test på smartson.se hvor den fik 22 ud af 25 points og den vandt også politikens test af køkkenmaskiner som kan læses her. Maskinen har en 800 watts motor men er meget støjsvag, den har 5 års garanti og kan ælte 5 kilo dej af gangen – og det er meget i forhold til andre køkkenmaskiner. Mere om assistentens tekniske formåen kan læses her.

Noget af det, jeg synes er smart ved maskinen, er at man stort set kan smide alle sine køkkenmaskiner ud og ersattte dem med Assistenten. For udover at den kan røre brød – og kagedej, den kan også piske flødeskum hvis man sætter hurtigpiskeren på, presse citrusfrugter på en citruspresser som sættes på maskinen, der kan også købes en blender der kan sættes på, en kødhakker bl.a. til fremstilling af pølser, en frugtpresser, et rivejern til de revne gulerødder og en småkagejern f.eks. til vaniljekransene. Ikke nok med det, man kan også lave pasta på den og kværne sit eget mel, skære grøntsager tyndt som på en mandolinjern eller lave puré til din baby – det er da smart.   

Jeg har haft lyst til at lave cookies i lang tid, og da jeg så disse nutella cookies på tastespotting.com var jeg ikke i tvivl om, at det var dem jeg skulle teste på min nye flotte maskine. Efter jeg havde brugt lidt tid på at lære maskinen at kende (ikke min stærke side), var jeg klar til at bage. Og det er virkelig super nemt og hurtigt at lave kager på maskinen, når man først har sat sig ind i hvilke kroge man skal bruge til hvilke deje, tager det ikke mange minutter at røre en kagedej sammen.

Cookies blev guddommelige –  de er crispy og bløde på en gang og smager bare så sindsygt godt og syndigt. Og hey, nutella er ikke det bedste produkt i verden, og hvis jeg havde haft plus på kontoen havde jeg nok købt Summerbirds Nutella som er to die for men alt, alt for farligt at have stående hvis man har lidt svært ved at styre sig, som jeg desværre har.

Jeg delte cookies med min smukke søster, det var fredag, solen skinnede baby sov og alt var godt. Nu ligger kagerne og kalder på mig samme med et glas mælk, tror jeg går over til min nabo med dem og starter på stenalderkost eller noget….
God bagelyst,
Sarah

Æg, smør og brun farin røres sammen

 De våde ingredienser blandes med de tørre

Chokoladestykkerne vendes i dejen

Opskrift på ca. 9 store nutellacookies

115 g blødt smør
140 g nutella
110 g brun farin
1 æg
180 g mel
1 tsk. vaniljesukker
1/2 tsk. bagepulver
1/2 tsk. natron
1/2 tsk. salt
100 g hakket chokolade

 1. Forvarm ovnen til 185 grader
 2. Bland mel, vaniljesukker, bagepulver, natron og salt i en skål
 3. Pisk smør, nutella, brun farin og æg med en elpisker eller i rør det i en køkkenmaskine
 4. Bland de våde og de tørre ingredienser sammen og rør den hakkede chokolade i dejen
 5. Sæt klatter af dejen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag cookies
 6. Jeg gav mine cookies 9 minutter ved varmluft, men det varierer fra ovn til ovn og kommer an på hvor store du laver dem

Det endelige resultat – mums!!

Tagged with:
 

33 Responses to Nutella cookies rørt på min nye Assistent Køkkenmaskine

 1. Freja siger:

  Wow, det ser lækkert ud, det er nu på min “må prøve”-liste!! :-)

 2. Uhm..
  Kunne være jeg skulle slå mit 1 kg glas nutella ihjel med de der skønne sager :)
  Hvor store blev dine cookies ?

  God weekend :)

 3. Davids Engle siger:

  Den er godt nok fin den maskine. Og farven er lige i øjet. Tænk hvor generøst, at du fik den forærende. Heldige dig :-)
  Kagerne skal jeg da forsøge mig med. Jeg elsker cookies.
  Kate

 4. sarah siger:

  Hej Kate,
  Jeg føler mig også meget heldig at have fået sådan en lækker maskine,
  Mvh. Sarah

 5. sarah siger:

  Hej Louiogbearnaisen,
  De blev ca. 10 cm. i diameter og super lækre,
  Mvh. Sarah

 6. Amalie siger:

  De her cookies er klart et forsøg værd. Jeg var en af de få heldige, som fik lov til at smage dem. De er Inter mindre end fantastiske.

 7. lars larsen siger:

  havde egentlig bestilt en assistent røremaskine, men fik kolde fødder, da en af mine venner fortalte om sine erfaringer med at røre brøddej på maskinen – nemlig at meget af dejen simpelthen ikke blev rørt igennem, da den ligesom ikke kom med ind i dejen og blot cirkulerede ude i kanten af skålen, fordi det er skålen, der drejer og ikke krogen, som jo ofte rører i ottetaller – er der noget hold i dette
  bedste hilsner
  lars

 8. sarah siger:

  Hej Lars,
  Jeg må desværre blive dig svar skyldig, jeg har ikke prøvet at røre dej på maskinen endnu,
  Mhv. Sarah

 9. Carina siger:

  Jeg har bagt dem idag, og nøøøøj hvor smager de dig bare vidunderligt. Du kommer virkelig med nogle fantastiske lækre og nemme opskrifter Sarah. Jeg elsker din blog :-)

  Kh. Carina.

 10. Margit siger:

  Hej Lars
  Jeg har også haft en assistent røremaskine. Den er ikke god til gærdej. Når jeg forsøgte at lave brød, blev det ikke rør ordenligt sammen og der var tit store klumper i dejen. Til kager er maskinen rigtig god. Jeg har købt en kenwood maskine og den er jeg meget mere glad for, da den både kan blande kagedej og brøddej.
  Margit

 11. Maleneamalie siger:

  Hej Sarah! Endnu engang tak for skønne opskrifter! Kan disse cookies holde sig nogle dage eller skal de spises med det samme??? Skal nemlig have kageparty og må bage lidt løbende i dagene op til.

  Kh Malene

 12. sarah siger:

  Hej Maleneamalie,
  Jeg synes du skal bage dem samme dag de skal spises,
  Mvh. Sarah

 13. susan siger:

  Hej alle sammen
  Vedr. Assistent Røremaskinen er det simpelthen verdens bedste røremaskine…..min mor har haft en siden min bror var lille (han er 54 år!) og den hun har nu er nr. 2!!!! Så levetiden er monster længe.
  Vi fik en i bryllupsgave for 11 år siden og er lykkelige for den. At den ikke kan ælte brøddej passer ikke, hvis dejen ikke lige samler sig med det sammen tager man bare i “armen” og rykker lidt frem og tilbage, så der det fikset. Og brøddej skal jo æltes længe, 5 min. er ikke nok, nærmere 15-20 min og så er der altså ingen klumper tilbage. Og så er røreskålen stor, ingen anden maskine har så stor en skål. Uha jeg kunne blive ved med at rose den :-)
  Hilsen fra en glad Assistent ejer

 14. Køkkenmusen siger:

  Jeg har også lige købt en Assistent, og jeg må sige at jeg bare slet ikke kan finde ud af at ælte dej i den. Vi er 5 i familien og jeg bager brød/boller næsten hver dag. Men det er endnu ikke lykkedes mig at lave en lige så god gærdej som min gamle KitchenAid kunne (den brændte desværre sammen og så måtte jeg købe en ny maskine).
  Gode råd modtages med kyshånd! Jeg har både prøvet at bruge ‘rullen’ og dejkrogen, men dejen bliver slet ikke æltet :-(

 15. sarah siger:

  Hej Køkkenmusen,
  Jeg tror jeg ville kontakte forhandleren hvis jeg var dig, jeg har kun brugt den til kager indtil videre, så det er lidt svært at råde dig. Måske du kunne gå ind på assistents hjemmeside, der kan jeg huske at der lå nogle videoer der viste hvilke kroge man skulle bruge til hvilke deje,
  Håber du får held med projektet,
  Mvh. Sarah

 16. Signe siger:

  Kære Sarah. Jeg har lige bagt disse cookies – og mums, de er fantastiske.
  Vedrørende en ass. køkkenmaskine. Jeg har nu haft min i 1 år. I starten kunne jeg heller ikke finde ud af at ælte rugbrød/bolle dej på den. Men jeg fandt ud af først at give dejen ca 1 min på høj hastighed, så alt blev æltet sammen. Herefter skruer jeg ned på lav hastighed og ælter dejen i ca 15-20 minutter. Jeg har ingen problemer med klumper i dejen. Jeg er rigtig glad for min assistent og bager flere gange om ugen.
  MVH Signe

 17. Anja siger:

  Hej Køkkenmusen
  Nu er det godt nok ved at være et gammelt indlæg, men jeg vil bare høre, om du har fundet ud af at røre dej på assistenten.
  Jeg har en, og jeg synes, at den er god. Det kræver lige, at man sætter sig ind i, hvilken redskaber, der skal anvendes, og justerer den lidt i starten, men når det er gjort, så kører den bare.

  Jeg håber, at du er blevet glad for den og har fundet ud af, hvad du skal gøre.

 18. Tina siger:

  Hej med jer – jeg skal købe en køkkenmaskine i denne uge, som min fødselsdagsgave. Jeg er vildt i tvivl om Kenwood eller Assistent. MEN jeg har dog fundet et engelsk klip på youtube.com, hvor en kvinde forklarer at Assistenten kræven en anden teknik ved gærdej – og måske netop derfor ikke kræver lige så meget mel som en “almindelig” røremaskine… Så tænke tænke….

  Klippet ligger forresten her:
  http://www.youtube.com/watch?v=zMB4CVG5fLs

 19. Majbrit B. siger:

  Jeg skal bage disse cookies i morgen, så jeg tvivler på at du når at se mit spørgsmål, men hvilken kakaoprocent har den hakkede chokolade?
  Jeg tror jeg køber en chokolade på omkring 55%, den plejer at være ganske god til bagning.

 20. sarah siger:

  Hej Majbrit,
  Det er sikkert helt fint, jeg plejer at bruge en med ca. 70 %, men disse cookies er ret voldsomme, så det er sikkert fint med 50%,
  Kh. Sarah

 21. Katrine siger:

  Har lige puttet 1. portion i ovnen, de er ved at blive bagt… kom så i tanke om at jeg har glemt æg!!!:( har puttet det i dejen, så 2. portion bliver rigtig… men det gør vel ikke noget…?? synes også dejen var lidt tør og smuldrede lidt… men… nu får vi at se!:) Kan også se de revner/sprækker lidt… håber da stadig de smager!!:)
  Kh. Katrine

 22. Malene Brask siger:

  Hej. Jeg har lige bagt kagerne 16 stk og de er super. Jeg står så også overfor at skulle købe en røremaskine. Valget står som hos mange mellem en Kenwood og en Assistent . Jeg har lånt en gammel assistent for lige at prøve…det er selvfølgelig en gammel model ! Men synes alligevel at der samler sig dej inde i midten, specielt hvis det er en mindre portion , som disse kager her. Tænker om der evt er en mindre skål til de nyere modeller og om i flytter på rørene undervejs. Flere råd modtages gerne….har aldrig prøvet en Kenwood. På forhånd tak ;

 23. Julie Maaløe siger:

  Er der nogle der ved om den kan røre smørcreme og fondant?

 24. sarah siger:

  Hej Julie. Ved ikke med fondant, men smørcreme er ikke noget problem. Kh. Sarah

 25. Jane siger:

  Sad lige og ledte efter ekstraudstyr til min Kenwood, da jeg faldt over din side. Jeg må give resten ret, dine kager ser for lækre ud.

  Jeg havde også en Assistent først men oplevede præcis det samme med gærdeje som flere andre. Det bliver ganske enkelt ikke blandet godt nok.

  Jeg var heldige at finde nogen på Gul&Gratis, der ville sælge gavekort til Punkt1 billigt og med 3 gavekort i hånden og et godt tilbud fra Punkt1 kunne jeg bytte til en Kenwood KMM020 og det har jeg ikke fortrudt et øjeblik. Kraftfuld motor og stor skål… eneste minus ved den store skål er, at den næsten fylder opvaskemaskinen selv, men man kan jo så bare vaske den i hånden :-)

 26. Rikke siger:

  Vi elsker de her cookies herhjemme, og skal også laves i weekenden, da min kærestes søn efterspurgte dem sidst han var her, men de kan så godt li at de bliver lidt større, en rigtig “mand folke” cookies :)

 27. sarah siger:

  Hej Rikke. Jeg giver dig ret, det er en rigtig mandfolke cookie : ). God påske. Kh. Sarah.

 28. Sara siger:

  Jeg har haft en assistent i 1 års tid, men forstår stadig ikke hvordan man laver en drømme kage i samme skål..
  Altså at man skal starte med at piske æg og sukket, også skal restens sigtes og røres i. Hvilke instrumenter skal der så bruges. Håber at der er nogle som kan hjælpe mig.

 29. sarah siger:

  Hej Sara, det gik heller aldrig op for mig. Kan desværre ikke hjælpe. Kh. Sarah.

 30. Sara siger:

  Min mor har den som hedder Ballerup, og den kan nemlig godt. Det er jeg vildt misundelig over..
  Assistenten kan til gengæld sagtens lave en lækker gær dej, synes den virker godt når man bruges dejkrogen, men som andre har skrevet, skal den røres godt, men det skal dejen jo, men skal arbejde med den.. :)

 31. Rikke siger:

  Jeg har efterhånden lavet den her opskrift nogle gange. Både almindelig. Men har også prøvet at lave den med mørk nutella fra tyskland. Og nu har jeg netop lavet dem hvor jeg har erstattet chokoladen med oero, som smagte helt vildt godt. Holder meget af din blog ;)

 32. Rikke siger:

  Kan disse cookies fryses?
  Kan se, at du skriver, at de ikke kan holde sig 1-2 dage, og jeg havde planer om at bage dem i dag, men de skal først bruges tirsdag.
  Har bagt dem før, men der er de nok blevet spist hurtigt – kan ikke huske det.
  Men det er VILDT gode.

 33. sarah siger:

  Hej Rikke, jeg tror bare at jeg har skrevet at de kun kan holde sig i et par dage fordi de er bedst helt friskbagt, har desværre ikke prøvet at fryse dem, men tror fint at det ville fungere. Du kunne også fryse dejen og så skære skiver den og komme ind i den varme ovn, held og lykke med det og tak for dit spørgsmål. Kh. Sarah

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2013 - Sarahs Kager