Nemme mini chokolade cheesecakes
Så er vi flyttet og det er skønt med noget mere plads, hele 132 kvm – det kan bestemt godt mærkes at gå fra en 3 værelses lejlighed til en 5 værelses lejlighed. Vi er flyttet fra en relativt stille vej på Frederiksberg til en meget mere trafikeret vej lige overfor Frederiksberg Centeret. Jeg har intet imod den ekstra larm og gang i gaden, jeg har det bedst når jeg er omgivet af mennesker, og kan godt lide at se ud af vinduet og se hvordan verden bevæger sig.
Hele renoveringen og selve det at flytte har været en hård omgang, heldigvis har mine forældre taget børnene en del, så vi har kunne komme på plads – men der mangler stadig meget. Når arbejdsdagen er slut, maden er lavet og børnene sover – nogle gange først kl. 21.30, er vi helt splattede og tit ender jeg bare med at falde i søvn med alt tøjet på. Der er hverken overskud til at blogge eller at finde møbler til lejligheden. Heldigvis er det ikke altid sådan, og når vi først er kommet lidt mere på plads og foråret for alvor sætter ind, så skal der nok komme lidt mere overskud – og det glæder jeg mig til.
Jeg ville gerne lægge lidt billeder op af lejligheden for her er virkelig pænt, men jeg kan ikke finde opladeren til kameraet, den gemmer sig sikkert i en eller anden kasse på loftet. I mellemtiden, inden jeg finder den, må i nøjes med billeder på min Instagram konto @sarahskager – jeg bliver så glad når jeg får en ny følger.
Der er ikke så meget at sige om dagens opskrift, andet end, at jeg synes at du skal lave den, disse mini cheesecakes er vildt nemme og smager vidunderligt, de kan nemt laves dagen før de skal spises.
Tænk her til aften hørte jeg en solsort synge i gården, det gør mig lykkelig hver gang!
God bagelyst,
Kh. Sarah
12 stk. mini chokolade cheesecake
1 pakke oreokiks
3 spsk. smeltet smør
225 g philadelphia i stuetemperatur
150 g sukker
¼ tsk salt
2 æg
1 dl creme fraiche
100 g chokolade, smeltet
¼ l piskefløde
Malteseres
1 metalmuffinsform
papirs muffinsforme
- Forvarm ovnen til 150 grader. Sæt papirsformen i metalmuffinsformen.
- Blend oreokiksene til krummer i en food processor, tilsæt smør til krummerne og kør et en fast masse. Pres 3 tsk kiksemasse ned i hver papirsform og bag bundene i 10 minutter.
- Gør food processoren ren og brug den til at lave cheesecakeblandingen. Blend philadelphia, sukker og salt til blandingen er ensartet. Tilføj æg, creme fraiche og chokolade mens du stadig blender.
- Hæld blandingen på de forbagte bunde og bag i ca. 25 minutter. Kagerne skal være fast i kanterne men må gerne være bløde i midten. Hvis de begynder at slå revner er de færdige.
- Lad kagerne køle fuldstændig inden de sættes i køleskabet hvor de skal hvile minimum 3 timer. Kagerne pyntes med flødeskum og maltesers.
13 Responses to Nemme mini chokolade cheesecakes
Skriv et svar Annuller svar
Emner
amerikansk ananas banan bananmuffin blondie blåbær brownie cheesecake chokolade citron cookie cupcake dessert fedtfattig flødeskum frosting give away glasur glutenfri gulerod hasselnød havregryn hindbær hvid chokolade is jordbær jul kaffe kanel kanelsnegl karamel kokos krydderier mandel marcipan marengs mint muffin oreo peanuts pecannødder rabarber skumfidus valnød æbleSeneste kommentarer
- Sine S til Citroncupcakes med blåbærfrosting
- opskrift p tærter – RDQD til Nemme P-tærter
- Lene Jensen til Rabarber Crumb kage
- Karen Nielsen til Rabarber Crumb kage
- lotte til Rabarber Crumb kage
Hej :)
Er det alm eller mini-muffinsforme, man skal bruge?
Kh Sara
Hej Sara, det er almindelige muffinsforme :). Kh. Sarah.
Hej. Hvor mange oreos skal der bruges? Fandt 3 forskellige størrelser af pakkerne i går, hver med forskellige antal kiks i. Mvh Trine
Hej Trine, ca. 16
Hejsa.
Kan disse laves om fredagen, og først bruges søndag?
Og kan de evt. fryses?
Venligst
Trine
Hej Trine,
De kan godt laves nogle dage før, men jeg vil ikke anbefale at fryse dem,
God fornøjelse med bagningen,
Kh. Sarah
Hej Sara
Tror du det kan lade sig gøre at lave kagerne uden en foodprocessor? Jeg overvejer at blende kiksebunden med min bamix stavblender og at piske cheesecakeblandingen sammen en almindelig elmikser eller røremaskine.
Tak for en dejlig inspirerende blog.
Vh. Anne Sofie
Hej Anne Sofie. Det kan du sagtens, gjorde sjovt nok præcis det samme i går : ) og det fungerede fint. Kh. Sarah.
Kan man godt undvære en metalmuffinsform? :-)
Hej Jenn, nej det kan du ikke så godt, i så fald skal det var nogle papirsforme der holder formen. Kh. Sarah.
Hvor tyk en creme fraiche har du brugt? Tænker % fedt :-)
Hej Jenn, jeg mener jeg har brugt en 9 % creme fraiche, kh. Sarah
Hej ville høre om du ku hjælpe med en kage til lørdag