rabarberhvidchoko1Duften af rabarber sender mig straks tilbage til min barndom, vi havde store rabarberplanter i baghaven og jeg gik tit og tyggede på en stængel, tror dog at jeg hurtigt prøvede at snige lidt sukker ud af køkkenet, så stænglerne kunne dyppes i sukker og derved smagte meget bedre.

I disse muffins har de syrlige rabarber fået selskab af sød hvid chokolade og mandler, der giver et godt crunch. Jeg har bare brugt min fantastiske saftige yndlings sandkagedej, til den har jeg tilføjet rabarber, mandler og hvid chokolade og bagt dem som muffins. Denne grunddej kan kombineres på 100 forskellige måder, og bliver altid helt åndssvagt god, det er nok fordi der er så meget smør i.

Jeg pyntede muffins med lidt lyserød rabarberglasur, som jeg lavede ved at koge et par stængler rabarber med lidt vand og si massen, så jeg fik en smuk lyserød saft til at blande i flormelissen. Jeg lavede opskriften i fri hånd, så i må tage den på gefül. Jeg pyntede muffins med stjerner af hvid chokolade fra Dr. Oetker og spiste dem med min veninde og hendes børn.

Jeg håber i nyder sommeren –  her hjemme har vi skudt jordbærsæsonnen i gang ved at spise jordbær stort set hver dag og alt for meget is. Og så har vi købt en ny lejlighed, som vi er gået i gang med at sætte i stand, pyha – det er noget af en omgang og mange beslutninger der skal træffes. Heldigvis kan jeg, ind i mellem, få et lille break fra det hele med lidt baking therapy.

God bagelyst,
KH. Sarah

ps. Har du lyst til at prøve andre rabarberopskrifter er denne med mandler og appelsin og denne crumbkage virkelig gode
rabarberhvidchoko2
Ca 9 store muffins

110 g. blødt smør
110 g. sukker
2 små æg
1 tsk. vaniljesukker
150 g. mel
2  tsk. bagepulver
1 dl. Creme fraiche
100 g rabarber i små skiver
50 g hakket hvid chokolade
50 g mandler
metalmuffinsform
papirsforme

 1. Forvarm ovnen til 170 grader.
 2. Pisk det bløde smør med sukkeret og tilføj et æg af gangen.
 3. Bland mel, vaniljesukker, bagepulver.
 4. Pisk smørblandingen og melblandingen sammen.
 5. Rør creme fraichen i dejen og vend rabarber, chokolade og mandler i dejen.
 6. Sæt papirsforme i metalmuffinsformen og fyld formene op med dejen.
 7. Bag muffins i den forvarmede ovn i ca. 25 minutter på varmluft.

 

Tagged with:
 

12 Responses to Muffins med rabarber, hvid chokolade og mandler

 1. Anna siger:

  Hej Sarah
  Hvor ser de kager lækre ud!
  Jeg har ikke så tit creme fraiche på lager, så jeg ville høre, om du tror, det kan erstattes med yoghurt naturel (som er ret lindt i sammenligning) eller græsk yoghurt (som omvendt er noget tykkere) eller en blanding af de to? Eller vil det give en helt anden kage?
  Mange hilsner
  Anna

 2. sarah siger:

  Hej Anna, det kan du sagtens, men hælder nok til at det bliver bedst med yoghurt naturel, tror den græske bliver lidt svært at få blandet sammen med dejen. Kh. Sarah

 3. Sabrina siger:

  Hej Sarah

  Mange tak for nogle meget lækre og altid nemme opskrifter – jeg henter ALTID en opskrift på din side til festlige lejligheder :)Mht. denne opskrift, tror du så at det er muligt at lave den som en kage i stedet? I så fald hvor lang tid tror du så den skal have i ovnen? Mange hilsner Sabrina

 4. sarah siger:

  Hej Sabrina. Disse muffins tager udgangspunkt i denne opskrift: http://www.sarahskager.dk/saftig-kage-med-chokolade-og-hindbaer/. Du kan bare tilføje rabarber, hvid choko og mandler i stedet for. Giver det mening? Kh. Sarah.

 5. Heidi siger:

  Hej Sarah,

  Tak for en god side. Er aldrig gået galt i byen med dine opskrifter.

  Skal det være creme fraiche 38% eller kan jeg bruge en 18% eller 5%?

  Mvh. Heidi

 6. sarah siger:

  Hej Heidi. Du kan bruge hvilken som helst du vil. Kh. Sarah.

 7. sarah siger:

  Hej Sidsel. Tusind tak for de søde ord og godt nytår 🎉:) Kh. Sarah..

 8. Emilie siger:

  Hej Sarah!
  Vil bare sige tusind tak for så mange lækre opskrifter, har lavet utrolig mange af dine kager og de er altid et hit! De er bare anderledes og med gode detaljer! Bliv ved med at lægge opskrifter op please! :-)

  Ville også bare indskyde, at jeg til disse lavede flødeostfrostingen fra dine gulerodscupcakes, hvor jeg tilsatte lidt blendet henkogt rababar så den blev lyserød. Synes det gør disse muffins endnu mere lækre og festlige end blot med glasur. Men jeg elsker også frosting :p

 9. Mette siger:

  Hej Sarah!
  Jeg tænker at lave disse til vores datters barnedåb – kan de fryses ned? Så de bare skal pyntes dagen før?

 10. sarah siger:

  Hej Mette, det kan du sagtens, men frys dem ned i 1 Lag så de ikke får en mærkelig form

 11. Anette siger:

  Hej Sarah,
  Er stor, stor fan af din blog og særlig denne opskrift, som har været en stor succes ved mange lejligheder. Jeg erstatter mandlerne og lidt af melet med mandelmel, da mine unger ikke er så meget for hele mandler. Jeg synes opskriften fungerer fint uden glasur og bager den oftest som en hel kage i stedet for muffins.
  Mange hilsner
  Anette

 12. Louise siger:

  Elsker dine opskrifter
  Kan jeg bruge cheasy skyr istedet for Creme F?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2013 - Sarahs Kager