muffins_med_aeble_kanel_og_valnoedder

Det er æblesæson, og da en veninde gav mig en pose æbler fra hendes forældres have, fik jeg lyst til at bage æblemuffins med kanel. Disse muffins har crumble på toppen, og bliver derfor sprøde på toppen og bløde med saftige æblestykker indeni. Der duftede af efterår i hele huset da jeg bagte dem, og min veninde syntes de var rigtig gode.

Opskrift på 12 muffins med æble, kanel og valnødder:

120 g valnødder
1 ½ tsk. kanel
1 spsk. brun farin
110 g smør
200 g sukker
2 æg
2,5 dl creme fraiche
1 spsk vaniljesukker
260 g mel
1 spsk bagepulver
¼ tsk. salt
200 g skrællede æbler i tern.

Forvarm ovnen til 180 grader.
Hak ¾ af nødderne groft og sæt til side. Hak den sidste ¼ af nødderne fint, og bland med den brune farin og ¼ tsk. kanel – denne blanding udgør crumble toppingen.
Pisk smør og sukker til det bliver lyst og rør derefter æg, creme fraiche og vaniljesukker i blandingen.
Bland mel, bagepulver, salt og 1 tsk. kanel i en anden skål.
Bland de våde ingredienser med de tørre, og rør de hakkede valnødder og æblestykkerne i dejen.
Tilsæt evt. lidt mælk hvis dejen er for fast.
Fyld dejen i papirsforme sat i en metal muffinsform.
Dejen skal fyldes helt op til toppen.
Fordel den brune farin – og valnøddeblandingen over muffins og bag i 25 minutter.

Emner:
 

30 svar til Muffins med æble, kanel og valnødder

  1. Sanne siger:

    Hej.

    Virkelig, virkelig lækre! Og så holder de sig gode i flere dage.
    Det er de første muffins jeg har haft succes med.

  2. sarah siger:

    Hej Sanne,
    Jeg er glad for du kunne bruge opskriften. De forbliver saftige på grund af æblestykkerne. Jeg vil også anbefale at lave en stor portion og fryse dem ned, så kan man lige tage dem op og lune dem hvis man ikke har tid til at bage.
    Venligst Sarah

  3. Thomas siger:

    Hej Sarah

    Super opskrift, tak fordi du deler :)

    med venlig hilse
    Thomas

  4. sarah siger:

    Hej Thomas,
    No problemos :)
    Mvh Sarah

  5. Tina siger:

    Hold da op hvor er de gode – og rigtig nemme at lave!! Stort hit hos hele familien!

  6. sarah siger:

    Hej Tina,
    Det er jeg glad for at høre :)
    Mvh. Sarah

  7. Maria siger:

    Hej Sarah. Helt igennen nogle vidunderlige efterårsmuffins:-) Det sprøde på toppen er prikken over i´et. Fantastisk hjemmeside du har – jeg bruger ofte dine opskrifter. Tak for dem:-)

  8. sarah siger:

    Hej Maria,
    Tusind tak for sin kommentar – jeg er glad for at opskriften fungerede for dig!
    Fortsat god bagelyst.
    Mvh. Sarah

  9. Mie siger:

    Hej Sarah.

    Tak for en virkelig god opskrift. Jeg er helt glad over resultatet, de er såå flotte og store! Og de smager fantastisk!

    Mvh. Mie.

  10. Mie siger:

    Ej hov, jeg har skrevet på den forkerte opskrift!
    Det er de amerikanske blåbærmuffins jeg har lavet!

  11. Mia siger:

    Super skønne muffins…
    Din hjemmeside er lige tilføjet her :-)

    Tak

  12. Mie siger:

    Hej Sarah.

    Nu har jeg fået bagt disse muffins. Og de er virkelig gode! De smager helt fantastisk.

    Tak for en rigtig god side!

  13. Julie siger:

    Hej Sarah,

    Hvis jeg vil undvære nødderne, skal jeg så tage noget andet i ? eller er det ligegyldigt?

  14. sarah siger:

    Hej Julie,
    Du kan sagtens udelade nødderne,
    Mvh. Sarah

  15. Mathilde siger:

    Hej Sarah

    Jeg vil gerne prøve opskriften men jeg har ikke cremefraiche og ved ikke hvad jeg skal erstatte det med? ellers riiigtig goood hjemmeside.

    hilsen Mathilde

  16. Sif siger:

    Hej Sarah

    Jeg vil gerne bage muffinsene men jeg har ikke en muffinsform og tænkte på at bage den som en kage men jeg er lidt usikker på hvor langt tid kagen skal have?

    hilsen Sif

  17. sarah siger:

    Det kan jeg desværre ikke svare dig på, mit eneste råd er at prøve dig frem,
    God bagelyst,
    Mvh. Sarah

  18. sarah siger:

    Prøv at erstatte det med yoghurt,

    vh. Sarah

  19. Bettina siger:

    Velsmagende muffins med en blød konsistens! Drysset giver et ekstra pift – tak for endnu en god kageoplevelse med Sarahs kager:)

  20. Elsa siger:

    hej Sarah:)

    du siger at man kan erstatte nødderne, men bliver toppingen sprød alligevel så?
    det lyder jo som, det er det som gør dem så gode:)og jeg har ikke nogle valnødder:(
    men om toppingen ikke bliver sprød så, synes du så det ville fungere med mandler?:)

  21. sarah siger:

    Hej Elsa,
    Jeg har desværre ikke prøvet med mandler, men jeg tror godt at det vil fungere, tror stadig at det bliver sprødt,
    Mvh. Sarah

  22. Anne siger:

    Hej Sarah.
    Hvor ser kagerne lækre og efterårs-agtige ud : )kanel og æble er en fantastisk kombinationen!
    Bager du disse muffins ved varmluft?
    Vh. Anne.

  23. sarah siger:

    Hej Anne,
    Yes, jeg bager dem på varmluft,
    Mvh. Sarah

  24. Anne siger:

    Tak :)
    Jeg bagte dem igår og havde dem med til mine kolleger i dag, de var ret imponerede:)
    Hvordan opbevarer man dem bedst ift. at bibeholde “det sprøde låg” som jeg kan se også gælder for Pæremuffins med krydderier?
    Vh. Anne

  25. sarah siger:

    Hej Anne,
    Tror det er svært at beholde det sprøde låg, måske du kunne varme dem igen dagen efter, så tror jeg de bliver sprøde igen,
    Mvh. Sarah

  26. Anne siger:

    Heej Sarah! Tusind tak for endnu en fantastisk opskrift! De slår aldrig fejl ;-). Knus

  27. Sille siger:

    Hej Sarah!
    Hvor ser de bare gode ud, jeg tror jeg må begå mig ud i de her lækkerbiskner, men kan man lave den som kage i stedet for muffins?
    TUSIND tak for den bedste hjemmeside! Har bennyttet mig flittigt af at bruge dine opskrifter :-)

  28. sarah siger:

    Hej Sille.
    Jeg tror godt du kan lave den som en kage, men jeg ved ikke hvor lang tid den skal have i ovnen, du må mærke efter og når den er fast er dne færdig,
    Mvh. Sarah

  29. Anne siger:

    Hej Sarah

    Kan se du hovedsageligt bruger en metalform, men kan man bruge silikone?

    På forhånd tak :)

  30. sarah siger:

    Hej Anne,
    Ja, du kan sagtens bruge en af silikone,
    Mvh. Sarah

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2013 - Sarahs Kager