Jeg var jo så heldig, at få et gavekort til HW Larsen og sidste lørdag var der endeligt et hul i kalenderen til køkken gadget shopping. Så kæresten og jeg skaffede en babysitter og drog den korte vej fra Frederiksberg til Kødbyen. Og så blev der shoppet. De gamle gryder er nu smidt ud og erstattet med nye og lækre gryder og pander og det er jo meget fint og fornuftigt. Men en af de ting i HW Larsen, der fik min puls til at stige, var sammen med en isske, en silikoneform. Jeg ved egentlig ikke hvad sådan en form hedder på dansk, på engelsk ville man kalde det for en bundt cake, så indtil videre har kagerne ikke noget navn, men det gør heller ikke noget, for de er så søde, nuttede og smager vidunderligt. Det er helt sikkert ikke den sidste gang jeg laver kager i min nye form, jeg har mange idéer til andre variationer. Disse kager er lidt ekstra sjove, for man skal både tænke på smagssammensætningerne i selve kagen og og i glasuren, jeg har set en æbleversion der bliver vendt i kanelsukker – det kan være, at jeg skal lave den til efteråret.  Det virker ikke som særlig meget dej i denne portion, men det er faktisk nok til 6 mini kager. Opskriften er baseret på en opskrift fra Donna Hay Magazine issue 44. Tjek Donna Heys magasin ud, meget inspirerende opskrifter og ikke mindst meget smukt fotograferet.
God bagelyst,
Mvh. Sarah

Opskrift på 6 minikager
60 g. malede mandler
40 g mel
120 g. flormelis
1/2 tsk. skal af en økologisk citron
3 æggehvider
80 g. smeltet smør
0,3 dl. citronsaft

1 håndfuld blåbær

Glasur
Flormelis
Citronsaft

 1. Forvarm ovnen til 180 grader.
 2. Put mandlerne i en food processor og mal dem til pulver, det gør ikke noget der er nogle større stykker imellem.
 3. Bland mandelmel, mel, flormelis og citronskal sammen i en skål.
 4. Tilsæt æggehvider og smeltet smør og bland til en ensartet masse.
 5. Rør blåbærrene i, vend dem evt. i mel, så de ikke alle falder til bunden.
 6. Pensel formen med olie, og bag dem ca. 20 minutter på varmluft.
 7. Bland flormelis og citronsaft til den rette konsistens og dekorerer kagerne når de er blevet kolde.

Tagged with:
 

21 Responses to Minikager med blåbær, mandler og citronglasur

 1. p siger:

  Hehe – den form var jeg også ved at forelske mig i, da vi var i HWL i sidste uge. Jeg nåede dog ikke at udvælge mig en, inden det blev min tur ved kassen, og det er måske meget godt, for jeg har allerede et par forme, som jeg bør bruge noget mere… ;-)

  Rigtig søde kager – de ser meget indbydende ud!

 2. Louise siger:

  Jeg er SÅ vild med din side, som jeg altid finder meget inspirerende..

  Til din oplysning, så hedder den slags kage en pund kage :)

 3. Camilla (Himmelske kager) siger:

  Jeg har også lige været hos HW Larsen i Kødbyen og investeret i et par dejlige silikoneforme. Har dog slet ikke prøvet dem endnu, men måske skulle jeg prøve netop denne lækre opskrift :-) Synes bare ikke jeg kan se mængden af blåbær? God søndag.

 4. Liv siger:

  På dansk hedder den type form vist bare en randform… Kagerne ser lækre ud!

 5. sarah siger:

  Hej Camilla,
  Jeg tror bare at jeg tilsatte 2 håndfulde, og der var ret mange i. Tag den på gefül :)
  Mvh. Sarah

 6. Rengøringstips siger:

  Hold da op de ser lækre ud. Kunne godt spise et stykker lige nu:)

 7. Wille siger:

  Mmmmmmm, det er jo en let dej og overskuelig mængde kager, den må jeg da helt sikkert lave med min bage- og kageglade datter en gang i den nærmeste fremtid!

 8. Tine Saxkjær siger:

  Hej Sarah!

  Først og fremmest må jeg sige at du er en beundringsværdig kvinde. Alle de kreative og super gode samt lette opskrifter. Jeg har brugt din side gang på gang og finde altid noget jeg har lyst til at lave. Tak for inspirationen :) Bliv endelig ved!!

 9. sarah siger:

  Hej Tine,
  Tak for opmuntringen!
  Mvh. Sarah

 10. Louise siger:

  Ej hvor ser de bare søde ud, sådan en må jeg eje, kan mærke at mit køkken ikke kan klare sig uden sådan en form! :)

 11. Gry siger:

  Det ser ud til, at det er lime, du har med i opskriften, hvis man kan stole på billederne. Umiddelbart ville jeg også være mere tilbøjelig til at bruge lime end citron, men tager jeg fejl?

 12. sarah siger:

  Hej Gry,
  Det var faktisk citon jeg brugte, synes ikke der er den helt store forskel i smagen, så du bruger bare det du har ved hånden,
  Mvh. Sarah

 13. Carl siger:

  Hej Sarah!

  Jeg er utrolig glad for din gode hjemmeside og de lækre opskrifter. Jeg har selv prøvet mig med flere af dem og glæder mig også meget, til at lave disse.

  Mvh. Carl

 14. maria thestrup schmidt siger:

  Det bliver en klassiker! Har lige bagt disse skønne, delikate kager og de simpelthen et hit. Jeg har ikke de lækre bundt cake forme, så brugte bare muffinspandende foret med den sædvanlige papirsform, skruede 10 grader ned for ovnen og gav dem 5 min mere, og det fungerede fint.
  Håber alt vel hos jer – ked af at vi ikke sås i sidste uge hos Jonna….
  knus
  Maria

 15. sarah siger:

  Kære Maria,
  God at høre fra dig og tak for din kommentar med erfaringen om at bage dem som muffins!!. Håber virkelig at se dig i løbet af sensommeren, så ærgerligt at du bor så pokkers langt væk,
  Håber også alt er vel hos jer!
  Knus Sarah

 16. Chili siger:

  Hej Sarah,
  Kan det passe at der ikke skal bagepulver i dejen? Og skal æggehviderne i som de er eller skal de piskes stive først?
  Glæder mig til at bage kagerne!

 17. sarah siger:

  Hej Chili,
  Nej ingen bagepulver og æggehviderne skal ikke piskes,
  Mvh. Sarah

 18. Maja siger:

  Waauw. Hvor ser de fine ud. Er vild med dit billedet af gaflen med en bid. Det er mundvandsfremkaldende, så det basker :)

 19. Charlotte siger:

  Det ligner unægteligt en kugelhopfform…

 20. mette scheurer siger:

  Har lyst til at forsøge mig …. men savner angivelse af hvor mange blåbær der skal i. Kan der i øvrigt bruges frosne bær?

  Mette

 21. sarah siger:

  Hej Mette,
  Jeg kan se at jeg slet ikke har skrevet blåbær på ingredienslisten, og nu er det så lang tid siden at jeg har lavet dem, at jeg ikke kan huske det. Men jeg tror sagtens at du kan vurdere det, prøv med en håndfuld til at begynde med,
  Mvh. Sarah

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2013 - Sarahs Kager