pinklemonade1Da jeg boede i USA og gik på high school, husker jeg tydeligt de brune papirsposer vi medbragte vores frokost i. Frokosten bestod altid af en sandwich, et stykke frugt, en lille ”frugt” snack, der mest af alt mindede om vingummi og endelig en Snapple – og min favorit var Pink Lemonade. Der var altså noget hyggeligt over den brune papirspose med alle lækkerierne i.snapple-pink

Pink Lemonade består blandt andet af citronsaft og tranebærjuice som giver saften dens lyserøde farve og let bitre smag. Så min idé var, at lave en cupcake hvor kagedelen havde fået smag af citronskal. Denne skulle pyntes med en flødeost/smørcreme tilsmagt med tranebærjuice og pyntes med påskeæg.

Jeg fik dog kolde fødder angående tranebærjuiceen, da jeg var bange for at frostingen blev endnu sødere end den i forvejen er. Så i mangel på friske frosne tranebær, købte jeg ribs som jeg moste og blandede i frostingen sammen med citronsaft. Tror nu godt, at det havde fungeret med tranebærjuice, og frostingen havde så også fået lidt mere kant fra de bitre tranebær.

Jeg dekorerede kagerne som små reder og placerede 3 små æg i hver lyserød limonaderede – så de passede til påsken.

God påske og god bagelyst,
Kh. Sarahpinklemonade2

Opskrift på 12 mini cupcakes
60 g mel
75 g sukker
1 tsk bagepulver
1 spsk revet økologisk citronskal
20 g blødt smør
0,6 dl. mælk
½ pisket æg

Frosting
150 g flormelis
25 g blødt smør
60 g philadelphia flødeost
en håndfuld moste ribs
1 tsk citronsaft

Påskeæg til pynt (jeg brugte Anton Bergs lakridsæg)
1 mini metalmuffinsform
evt. mini papirsforme

 1. Forvarm ovnen til 170 grader.
 2. Pisk mel, sukker, bagepulver, citronsal og smør til en konsistens som krummer. Hæld langsomt mælken i og pisk til dejen har en ensartet konsistens. Pisk ægget i, ca. 10 sekunder, og stop med at piske.
 3. Fyld formene ¾ op med dejen og bag dem i den forvarmede ovn i ca. 10 – 12 minutter. Når kagerne er bagt, skal de afkøles fuldstændigt.
 4. Pisk det bløde smør med flødeost og flormelis til frostingen. Pisk de mosede ribs og citronsaften i frostingen. Hvis du ikke vil have hele ribs i frostingen, skal du kun bruge saften fra ribsene.
 5. Fyld frostingen på en sprøjtepose med en stor stjerneformet tyl og sprøjt små reder i kanten af cupcakes, i midten hvor der ingen frosting er, kan du sætte 3 små æg.
Tagged with:
 

7 Responses to Mini pink lemonade cupcakes til påske

 1. Mette siger:

  Nej, hvor er de søde! Dem skal jeg have bagt til den årlige påskefrokost med 7 veninder på søndag, – jeg har også rosa forme at sætte dem, så bliver det da tøset, tror jeg.
  God påske til dig, Sarah.

 2. sarah siger:

  Tak for de søde ord Mette, kh. Sarah

 3. Irene siger:

  De ser lækre ud, lige til en prinsesse fødselsdag!
  da der ikke er ribs i fryseren lige pt kan der så benyttes hindbær?

 4. sarah siger:

  Hej Irene, ja sagtens ☺. God weekend. Kh. Sarah.

 5. Emilie siger:

  Hej Sarah,

  Jeg ville blot spørger, hvor store de muffins bliver ca? Jeg kunne nemlig rigtig tænke mig at lave dem, men siden du skriver, at de er “mini” så ved jeg ikke, om opskriften ville gå med normale muffinforme :(

 6. sarah siger:

  Hej Emilie. Du kan godt lave dem i almindelige muffins forme så skam du bare give dem ca. 25 minutter og måske doble opskriften. Kh. Sarah.

 7. annette siger:

  hejsa. Jeg kunne godt tænke mig at lave dem, men i en glutenfri version. Hvad kan jeg erstatte melet med? Lige over med gf mel?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2013 - Sarahs Kager