Jeg elsker marcipan, og besluttede mig derfor for at lave marcipancupcakes med en frisk hindbærfrosting på toppen. Jeg forsøgte med min sædvanlige frosting, men den blev alt alt for sød, så jeg måtte endnu en gang ty til Martha Stewart og hendes bog ”cupcakes” det er en tung sag på 352 sider. Mrs. Stewart har en frosting der hedder Swiss Meringue Buttercream, som hun beskriver som mindre sød end den traditionelle frosting med smør og enorme mængder flormelis – og denne nye frosting var en sand åbenbaring for mig. Jeg vil i mit fremtidige bageliv altid bruge denne frosting, for den fungerer perfekt og smager dejligt og ikke for sødt. Da jeg lavede frostingen første gang, syntes jeg den smagte for meget af smør, men jeg havde også brugt saltet smør og tænkte ikke det gjorde den store forskel – men det gjorde det!! Anden gang brugte jeg usaltet smør, jeg fandt det i Irma fra Thiese og det tog den tunge smørsmag.  Jeg vil gøre bagetiden mindre næste gang, vil gerne have cupcakes endnu mere saftige, hvis man bager dem for længe, har de en tendens til at blive lidt tørre.
God bagelyst.

Opskrift på marcipancupcakes, ca. 40 minicupcakes eller 20 almindelig størrelse
4 æg
240 g. sukker
Kornene fra en vaniljestang
200 g. revet marcipan
250 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
150 g smeltet smør
Metal muffinspande
Papirforme

Frosting:
2,5 pasteuriserede æggehvider
100 g sukker
220 g usaltet meget blødt smør (ikke margarine)
2 tsk. vaniljesukker eller korn af 1 vaniljestang
80 g friske eller optøede frosne mosede hindbær (husk at frosne hindbær skal koges inden brug)

  1. Forvarm ovnen til 180 grader
  2. Æg, sukker og vaniljekorn piskes til en tyk skummende masse
  3. Mel, revet marcipan og bagepulver blandes sammen
  4. De våde og de tørre ingredienser blandes sammen og det smeltede smør tilsættes
  5. Papirsforme sættes i muffinpanden og dejen fyldes i formene så de er ¾ fulde
  6. Kagerne sættes i den forvarmede ovn og bages i 8-10 minutter for de små og 18-20 minutter for de store cupcakes.
  7. Når kagerne er bagt, afkøles de inden frostingen smøres på
  8. Til frostingen piskes æggehvider og sukker med et piskeris over et vandbad til alt sukker er opløst – det tager et par minutter.
  9. Tag skålen af varmen og pisk blandingen med en elpisker ca. 10 minutter til blandingen er fuldstændig kold og stiv.
  10. Pisk den bløde smør i – lidt af gangen. Når alt smørret er pisket i, røres vaniljen i blandingen.
  11. Vend de mosede hindbær i fostingen og dekorer kagerne

Tagged with:
 

259 Responses to Mini marcipancupcakes med den bedste hindbærfrosting

  1. sarah siger:

    Hej Dorthe,
    Du kan købe bageudstyr på http://specialkoebmanden.dk/ og http://www.kagebutikken.dk/
    God bagelyst,
    Mvh. Sarah

  2. KS siger:

    Hej Sarah

    Jeg har forsøgt at lave frostingen, men det gik helt galt. Som jeg kan se er der andre der også har spurgt til det med smørret. Hvor blødt skal det være? og skal man piske med piskeris? Det gik rigtig godt med æggehvider og sukker. og jeg piskede til det var stift og koldt. I det øjeblik jeg piskede lidt smør i af gangen blev det flydende. Jeg brugte piskeris… jeg vil rigtig gerne prøve igen, men vil være sikker på at gøre det rigtigt :)

    MVH
    KS

  3. sarah siger:

    Hej KS,
    Jeg bruger en elpisker til den slags, det vil jeg anbefale i stedet for et piskeris. Jeg må sige at det lyder som om 1/ æggehviderne ikke har været pisket stive nok 2/ Æggehviderne ikke har været hel kolde. For når det bliver flydende er det jo nok fordi at smørret smelter i blandingen eller at æggehviderne ikke kan holde deres struktur pga det tunge smør, og derfor falder sammen,
    Håber det lykkes for dig i andet forsøg,
    Mvh. Sarah

  4. Mille siger:

    Hej Sarah.
    jeg har (som mange andre) haft problemer med hindbær-frostingen… som jeg ærgede mig meget over, for den så ellers bare himmelsk ud på billederne.
    tror at jeg måske har kunne lave 2 fejl.
    1. vandbadet nåede ikke at koge inden jeg fik pisket æggehvider og sukker færdigt.
    2. at blandingen ikke nåede at blive helt kold, men sådan lidt lunken…

    men frostingen skillede, blev rigtig fed og smagte udelukkende af smør:(

  5. maria thestrup schmidt siger:

    Hej Sarah
    Har lige bagt dine marcipan cupcakes, og de var ufatteligt lækre! Mmmm, de er helt sikkert røget på den faste bageliste. Jeg udelod dog frostingen, da jeg ikke havde past. æggehvider, men syntes faktisk ikke de manglede noget.
    Det gik også godt med abrikoskagen – den faldt i hele mødregruppens smag, og det er jo helt uforståeligt at den ikke indeholder enorme mængder af smør.
    Håber I alle 3 har det godt – og at vi ses her i løbet af sommeren. Tænker at en tøse/børne date ville være superhyggeligt.
    Knus

  6. sarah siger:

    Den er jeg med på Maria!! – så glad for at du kan bruge opskrifterne.
    Knus Sarah.

  7. Birgitte siger:

    Hej Sarah. Jeg skal have studentergilde meget snart, og tænkte på, om der skulle være cupcakes på bordet. Din opskrift på mini cupcakes med hindbærfrosting lyder meget lækker. Ved du,om jeg kan bage og pynte dem, og så lægge dem i fryseren til den store dag? Birgitte

  8. Stinna siger:

    Så fik jeg også prøvet disse ! :-) Rigtig gode cupcakes, men frostingen gik også galt for mig. Når smørret kom i, blev massen flydende :-/ Jeg forsøgte at piske det med elpisker (efter at hindbærrerne kom i), men så skilte den! Jeg forsøgte med en ny portion, som også blev flydende efter at komme smør i, så jeg kom ikke alt det i der skulle. Denne gang skilte det ikke. Så måske hvis alt smøret kom i, ville den have blevet fast? :-) Ellers rigtig gode cupcakes, men jeg er nok mere til smøreost-frosting !

  9. sarah siger:

    Det lyder som om æggehviderne ikke var kolde nok, det er grunden til at blandingen bliver flydende – fordi smørret smelter,
    Mvh. Sarah

  10. Katja siger:

    Hej, prøvede dem her i weekenden og den der frosting gik godt nok i fisk. Nu har jeg ikke prøvet det før, men det blev underligt grynet, som om smøret ikke kunne binde med æggehviderne og sukkeret. Det så mærkeligt ud og smagte meget af smør, selvom jeg havde brugt usaltet.

    Måtte desværre smide det hele ud og lave en portion “frosting” som kun bestod af æggehvidder, sukker og hindbær, svarende til en slags guf. Det blev ret sødt.

    Er der et trick jeg ikke har forstået? Måske du kan give en melding på hvad der kan være gået galt?

    På forhånd tak for hjælpe

    kh Katja

  11. sarah siger:

    Det lyder som om æggehviderne ikke er pisket stive nok og heller ikke var helt kolde – så kan blandingen godt finde på at opføre sig sådan,
    Mvh. Sarah

  12. sarah siger:

    Du kan ikke lægge pyntede cupcakes i fryseren. jeg vil anbefale at du pynter på selve dagen,
    Mvh. Sarah

  13. Line siger:

    Hej Sarah!

    Skøn, skøn blog, du har. Er blevet meget inspireret! Og det, selv om jeg ikke er en haj til at bage.

    Har lavet dine marcipan-hindbær cupcakes i dag. Jeg må indrømme, at jeg bare høvlede smørret ned i skålen ad een omgang, mens røremaskinen kørte. Og de dampede hindbær et par minutter efter. Og det gik altså rigtig, rigtig fint. Tror dog, jeg vil eksperimentere med lidt flere hindbær i frostingen næste gang. Synes godt, smagen kunne være mere gennemtrængende.
    Ellers let og ukompliceret.

  14. sarah siger:

    Yay – en positiv kommentar, har fået en del kommentarer på denne opskrift fra folk hvor frostingen er gået galt,
    Mvh. Sarah

  15. Lise siger:

    Hej Sarah, jeg har lavet chokoladecupcakes til min mødregruppe i dag og valgte at bruge denne frosting (dog med jordbær og så ikke hele smørportionen), det fungerede fint og de var et kæmpehit hos mødrene! :)

  16. Annette siger:

    Hej Sarah.

    Vil blot høre om du har nogle erfaringer med at fryse disse muffins ned?? Ligeså om du har prøvet at fryse din citronmuffins og chokolademuffins ned??

  17. sarah siger:

    Jeg har desværre ingen erfaringer med det,men prøv,
    Mvh. Sarah

  18. Lise Frost Høyer siger:

    Hey Sarah.
    Jeg fulgte din Opskrift til punkt og prik (: Og Mine cupcakes og frosting og der var ingen problemer med frosting eller tørre kager(:
    og har nu bagt dem 2.gang, Måtte dog denne gang benytte mig af optøede Hindbær…og brugte flere for elsker bare hindbærsmagen, men så undlod at bruge alt saften som var sivet ud af dem, Og det gik også helt fint… Uhmmm..
    Har søgt efter en Gulerods Cupcake opskrift, hvor der virkelig er knald på kryderierne.. nogen forslag??
    Og tak for kageopskrifter…
    Mvh.Lise

  19. Mette siger:

    Hej Sarah..
    Hvis de ikke skal spises lige med det samme, skal de så opbevares i køleskab, eller kan de holde til at stå ude i et par timer??
    Mvh Mette

  20. sarah siger:

    Sjovt du skriver det, den næste opskrift på trapperne er gulerods cupcakes, jeg havde bagt nogle i påsken, men de var ikke krydrede nok, så det bliver de næste,
    Mvh. Sarah

  21. sarah siger:

    Hvis der er frosting på vil jeg anbefale at opbevare dem i køleskabet, men husk at tage dem ud i god tid inden de skal spises, smørret bliver jo stift i køleskabet,
    Men jeg tror nu godt at de kan holde til at stå ude i 2 timers tid,
    Mvh. Sarah

  22. Mette siger:

    Puha, så lykkedes frostingen i 4. forsøg, havde ellers fulgt opskriften til punkt og prikke.. Så ville bare lige sige at den eneste forskel jeg gjorde var at jeg piskede over vandbadet en del længere tid end de første par gange og det gjorde altså forskellen for mig.. Så hvis den mislykkes for andre, så prøv at være tålmodige over vandbadet..
    Jeg oplevede tilgengæld at hindbærene ikke ville mixes med det andet da jeg bare vendte det i (som om der var for meget smør), men blev først godt da jeg brugte elpiskeren..
    Men den blev super go da det endelig lykkedes..:)

  23. sarah siger:

    Tusind tak for din kommentar, jeg er sikker på at der er mange læsere der kommer til at blive rigtig glade for den.
    Mvh. Sarah

  24. Mette siger:

    Lavede denne frosting til vaniljemuffins for nogen tid siden. Havde ingen problemer og det smagte fantastisk!

    Min storebror bliver student på mandag, og jeg har besluttet at bage chokolademuffins (som dem med din jordbærfrosting), kan jeg følge denne opskrift og blåt bruge brombær istedet?

    Klem fra en fan!

  25. sarah siger:

    Ja, det kan du sagtens, tillykke med din bror,
    Mvh. Sarah

  26. inge siger:

    hej har nu lavet ngen vældig hjemmelavede muffins efter denne opskrift – de smager fortryllende :) min erfaring med frostingen er 1) sæt skålen med den varme masse i koldt vand mens du pisker 2) at hindbær og sukker/smørmassen har samme temperatur når dette blandes – så går alt fint …den skilte masse fra 1. forsøg bruges som lagkagefyld ;)

  27. sarah siger:

    Tak for tippet :)
    Mvh. Sarah

  28. Birgitte siger:

    Hej Sarah. I frostingen skriver du 2,5 past. æggehvider, er det 2,5 stk., 2,5 bæger, eller 2,5 dl. eller . . . ? Birgitte

  29. Lærke siger:

    Hej Sarah!
    Jeg er i gang med hindbærfrostingen nu – jeg har smeltet og pisket og opløst som skrevet, men nu hvor jeg skulle til at piske blandingen stiv, er elpiskeren brændt sammen – prøvede så et piskeris, og har efter 15 minutters intensiv pisken kun opnået en masse med stivhed som yoghurt :(

    Kan det laves med piskeris?

  30. sarah siger:

    2,5 stk,
    Mvh. Sarah

  31. sarah siger:

    Ja hvis du har meget god tålmodighed og meget tid ;)
    Mvh. Sarah

  32. Kristina siger:

    Fantastiske cupcakes!
    Var lidt nervøs omkring frostingen, men den lykkes uden problemer…tak for en fantastisk frosting der ikke er lige så sød som de andre jeg har prøvet:)

  33. Elsa siger:

    Hej Sarah :)
    Er det nødvendigt med alt det smør i frostingen?

  34. sarah siger:

    Hej Elsa,
    Jeg har ikke eksperimenteret med mindre smør – så jeg kan ikke love noget, men du kunne jo prøve,
    Mvh. Sarah

  35. Mikala Emilie siger:

    Hej med jer! Har set at nogen af jer eftersøgte en opskrift på pynt, og jeg har tilfældigvis en opskrift på sukkerblomster! Når man køber dem færdiglavet koster de rigtig meget, men når man selv laver dem, kommer der en hel masse blomster ud af det, plus det er meget billigt!

    Sukker blomster:

    400 g Flormelis
    4 Pasteuriserede æggehvider

    Pisk det sammen til du kan stille det nogenlunde op uden det falder sammen. Hvis du vil have en anden farve end hvid skal du tilsætte et par dråber pastafarve når det har fået den rette konsistens.

    Jeg har købt ud stikkere på en hjemmeside det hedder alttilkager.dk

    Held og lykke!:D

  36. sarah siger:

    Hej Mikala
    Tak for tippet :)
    Mvh. Sarah

  37. Jannni Johansen siger:

    Hej Sarah

    Denne opskrift er virkelig lækker, er i skrivende stund ved at bage dem for 4. gang.
    Min frosting er dog aldrig blevet helt god, er som regel blevet tynd, når jeg har tilsat hindbærene. Har dog i stedet prøvet at putte bærerne i selv cupcakesne og ladet frostingen være hvid og lækker. Det kan også anbefales.

  38. Katrine Hofdahl siger:

    Kære Sarah

    Elsker din side!

    Jeg undrede mig en lille smule over, HVORFOR man egentlig skal bruge alm. sukker fremfor flormelis i swiss-frostingen? Hvis man brugte flormelis (som i den “normale” frosting-type)kunne man måske undlade vandbadet,som jo er lidt besværlig;-)…Eller giver den del af processen noget specielt til konsistensen monstro?

    Kh
    Katrine

  39. sarah siger:

    Hej Katrine,
    Jeg tror at sukkeret giver en konsistens som flormelisen ikke gør,
    Mvh. Sarah

  40. Maria siger:

    Hejsa!

    Jeg vil bare sige, at det lykkedes mig i går med stor succes i dag, da de blev spist, at lave disse skønne cupcakes!
    Hindbærfrostingen blev perfekt – jeg må indrømme, at jeg var lidt nervøs efter at have læst de tidligere indlæg her omkring den :-)

    TAK Sarah for skønne opskrifter… Jeg følger med herinde, så jeg kan se, når der kommer nye skønne opskrifter!

    Havde jeg kunnet sætte et fint billede ind, havde jeg med glæde delt det gode og fine resultat!

    Ha’ en dejlig sommer – i det våde vejr!

    Venlige hilsner

    Maria

  41. Bettina Sloth siger:

    Hej Sarah.
    Jeg synes din hjemme side er super. Har afprøvet flere af dine opskrifter mange gange, og synes bare de er mums, og mange af dine opskrifter er tilmed meget indbydende på de flotte billeder. Har netop lige bagt de her meget dejlige cup-cakes som var MEGET skønne, og det var bestemt ikke svært at lave toppingen. :-)
    Har du selv opfundet alle de opskrifter, eller har du ” fundet ” dem andre steder ? Jeg synes dine opskrifter ofte er at finde på ” Alletiders kogebog ” hvor nogen har ” efterabet ” dem !!!Men det er vel bare t tegn på at de ER gode…
    Tak for en perfekt hjemmeside.
    Knus fra Bettina

  42. sarah siger:

    Hej Betinna,
    Tak for kommentaren og tippet med Alle tiders kogebog,
    Mvh. Sarah

  43. Christina siger:

    Hej.

    Elsker dine kager og idag blev det denne opskrifts tur til at blive afprøvey. Det blev en stor succes. Dog skulle forstingen lige have 2 forsøg for den var i orden. Jeg satte skålen med sukker og æggehvide i koldt vand, efter sukkeret var smeltet, og piskede det der.

  44. Michelle siger:

    Hej..
    Kan man undgå vandbadet med æg og sukker, hvis man bruger glukose sirup? så skal sukkeret jo ikke påløses? Det synes jeg ville gøre det lidt nemmere ;)

  45. sarah siger:

    Hej Michelle,
    Jeg ved det desværre ikke,
    Mvh. Sarah

  46. kristina siger:

    Hej Sara,
    wow, jeg er blevet inspireret af at kigge rundt på din side. Jeg har et spørgsmål. ved du om jeg kan lave frosting og gemme den i køleskab til næste dag, hvor jeg så putter den på og serverer?

    vil nogen typer frosting være bedre til det end andre?
    venlig hilsen kristina

  47. sarah siger:

    Hej Kristina,
    Denne frosting er ikke så god at gemme til dagen efter, brug hellere en der er baseret på flormelis og smør. Den skal bare “tø” op inden du pisker den igennem og dekorerer kagerne,
    Mvh. Sarah

  48. Marianne siger:

    Hej Sarah,

    Tror du jeg kan bruge blåbær istedet for hindbær? Jeg skal lave dem til en barnedåb for en dreng :)

    Tak for nogle gode opskrifter!
    Mvh Marianne

  49. sarah siger:

    Hej Marianne,
    Blåbærfrosting bliver desværre ikke rigtig blå mere mere grå, men i princippet kan du sagtens gøre det,
    Mvh. Sarah

  50. Marianne siger:

    Hej Sarah,

    Jeg har købt spiseligt blå farve hos Specialkøbmanden. Så får gæsterne også en overraskelse, når de smager hindbær.

    Mvh Marianne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2013 - Sarahs Kager