Jeg elsker marcipan, og besluttede mig derfor for at lave marcipancupcakes med en frisk hindbærfrosting på toppen. Jeg forsøgte med min sædvanlige frosting, men den blev alt alt for sød, så jeg måtte endnu en gang ty til Martha Stewart og hendes bog ”cupcakes” det er en tung sag på 352 sider. Mrs. Stewart har en frosting der hedder Swiss Meringue Buttercream, som hun beskriver som mindre sød end den traditionelle frosting med smør og enorme mængder flormelis – og denne nye frosting var en sand åbenbaring for mig. Jeg vil i mit fremtidige bageliv altid bruge denne frosting, for den fungerer perfekt og smager dejligt og ikke for sødt. Da jeg lavede frostingen første gang, syntes jeg den smagte for meget af smør, men jeg havde også brugt saltet smør og tænkte ikke det gjorde den store forskel – men det gjorde det!! Anden gang brugte jeg usaltet smør, jeg fandt det i Irma fra Thiese og det tog den tunge smørsmag.  Jeg vil gøre bagetiden mindre næste gang, vil gerne have cupcakes endnu mere saftige, hvis man bager dem for længe, har de en tendens til at blive lidt tørre.
God bagelyst.

Opskrift på marcipancupcakes, ca. 40 minicupcakes eller 20 almindelig størrelse
4 æg
240 g. sukker
Kornene fra en vaniljestang
200 g. revet marcipan
250 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
150 g smeltet smør
Metal muffinspande
Papirforme

Frosting:
2,5 pasteuriserede æggehvider
100 g sukker
220 g usaltet meget blødt smør (ikke margarine)
2 tsk. vaniljesukker eller korn af 1 vaniljestang
80 g friske eller optøede frosne mosede hindbær (husk at frosne hindbær skal koges inden brug)

  1. Forvarm ovnen til 180 grader
  2. Æg, sukker og vaniljekorn piskes til en tyk skummende masse
  3. Mel, revet marcipan og bagepulver blandes sammen
  4. De våde og de tørre ingredienser blandes sammen og det smeltede smør tilsættes
  5. Papirsforme sættes i muffinpanden og dejen fyldes i formene så de er ¾ fulde
  6. Kagerne sættes i den forvarmede ovn og bages i 8-10 minutter for de små og 18-20 minutter for de store cupcakes.
  7. Når kagerne er bagt, afkøles de inden frostingen smøres på
  8. Til frostingen piskes æggehvider og sukker med et piskeris over et vandbad til alt sukker er opløst – det tager et par minutter.
  9. Tag skålen af varmen og pisk blandingen med en elpisker ca. 10 minutter til blandingen er fuldstændig kold og stiv.
  10. Pisk den bløde smør i – lidt af gangen. Når alt smørret er pisket i, røres vaniljen i blandingen.
  11. Vend de mosede hindbær i fostingen og dekorer kagerne

Emner:
 

259 svar til Mini marcipancupcakes med den bedste hindbærfrosting

  1. julie siger:

    super lækker topping på din kage.. min blev også klumpet – og lige til at smide ud. Har fuldt opskriften helt nøje.. øv må snarte forefra – ned og købe ind til det – og så prøver jeg altså uden alt den smør….

  2. Nadia siger:

    Hej

    Til frostingen hvad menes der med vandbad? jeg aner ikke hvad vandbad er? hvorn skal jeg gøre det?

  3. Kristina siger:

    Hej Sarah
    Sikken fantatisk hjemmeside. Jeg skal snart holde fødselsdag for et stort selvskab og overvejde bl.a. at lave cupcakes til dessertbordet. For at gøre cupcakes endnu mere spændende vil jeg gerne have pynt ovenpå frosting (ligesom ved disse kager) og har set, at man selv kan lave det. Men jeg har ingen steder kunne finde en opskrift på, hvordan det laves.
    Mvh Kristina

  4. sarah siger:

    Hej Kristina,
    Det ved jeg ikke hvordan man gør, jeg har købt mig fra det. Men den blomst jeg har brugt, er en slags sukker blomst.
    Mvh. Sarah

  5. Katrine siger:

    Hej Sarah.

    Nu har jeg prøvet at lave denne kage og frosting. Frostingen er gået helt galt. Den er alt for smøragtig. Hvor meget pas. æggehvider skal der bruges? Er det stk. æggehvider, dl eller bæger? Jeg brugte 1,5 bæger æggehvider, det svarer til 2,5 stk.Håber at du kan hjælpe for skal have dem færdig i morgen.
    Mvh
    Katrine

  6. sarah siger:

    Hej Katrine,
    Det er 2,5 stk æggehvider,
    Mvh. Sarah

  7. Gitte siger:

    Sarah, 1000 tak for en lækker lækker hjemmeside… Hold da op, jeg har lyst til at bage det hele!
    Jeg har prøvet den her hindbær frosting og med lidt bange anelser, bare det nu gik… Det gjorde det bestemt! Jeg havde regnet forkert mht smør (idet jeg også samtidig lavede chokolade frosting) og kom derfor 100 g mindre smør i end beregnet – og det er altså helt fint også. Der var noget til rest som jeg kom i køleskabet i en lufttæt beholder og brugte på kager dagen efter – og ikke en gæst kunne smage det var fra dagen før – og synes kagerne var superflotte!
    Herhjemme er favoritten dog chokolade frosting – og næste gange prøver jeg jordbærfrosting!
    Hej fra Gitte

  8. sarah siger:

    Hej Gitte,
    Jeg bliver altid så glad når der er nogen der har positive erfaringer med denne frosting, for den er tricky – men så god når den lykkes, fordi den ikke er for sød. Der kommer snart en opskrift på blåbærfrosting!
    MVh. Sarah

  9. Malene siger:

    Hej Sarah.

    Den her opskrift må jeg da bare prøve, den ser jo bare mums ud :)

    Jeg har lige et spørgsmål… kan man evt. komme lidt rød farve i frostingen hvis man gerne vil ha den lidt mere intens i farven??

    Vh Malene

  10. stephanie siger:

    hej sara
    Jeg kan godt lide idé’en med mini cupcakes. Jeg har dog ledt mange steder efter små forme i papir og selvfølelig også i metalform. Hvor kan man købe dem??

  11. sarah siger:

    Hej Stephanie,
    Jeg har set dem mange steder, i bageafdelinger og i specialbutikker f.ex. specialkøbmanden. Jeg er sikker på at du også kan få dem i kunst og køkkentøj og i kagebutikken.dk,
    Mvh. Sarah

  12. sarah siger:

    Hej Malene,
    Ja det kan du sagtens,
    MVh. Sarah

  13. Julie siger:

    Hej Sarah,

    I dag vil jeg prøve at lave disse cupcakes, men den meget svære frosting :)

    – Jeg er bare lidt i tvivl, skal hindbærne piskes sammen med, eller skal de kun vendes?

  14. sarah siger:

    Hej Julie,
    De skal bare vendes i,
    Mvh. Sarah

  15. Julie siger:

    Hej Sarah,

    Så har jeg lavet dem, og lykkedes for mig, super gode :)
    Kom dog til at give dem lidt for meget i ovnen.

    Hvordan laver du dem så flade, altså efter de er bagt, mine blev sidssyg spidse og høje, så det var svært at tage frostingen på ?

  16. sarah siger:

    Hej Julie,
    Jeg skærer bare toppen af når de bliver spidse,
    Mvh. Sarah

  17. Marika siger:

    Nøj, hvor er de her bare gode!! Dette var mine første cupcakes!
    Mega lækker frosting, havde dog lidt problemer med at få hindbærsaften til at blande sig med resten af cremen.. Nogle ideer? Og kan man piske frostingen for meget??
    Mvh Marika

  18. Julie siger:

    Hej Sarahi igen :)

    Jeg er blevet total inspireret til at lave cupcakes, og jeg har siddet på youtube osv. i uendeligheder :D

    Men jeg har lige et spørgsmål, jeg ved ikke hvilken dessert jeg skal skrive det under, men jeg har fundet denne opskrift:

    6 Tbsp of Unsalted Butter, at room temperature
    ¾ of a cup of Sugar
    2 Eggs
    ½ Cup of Sour Cream
    1 tsp of Vanilla Extract
    ½ tsp of Fresh Grated Orange Zest
    1 ¼ cup of Self Rising Flour
    1 cup of Fresh Blueberries

    – ved du hvad sour cream er ?
    – er self rising flour bare flormelis ??
    – og til sidst hvad svarer til en cup ?

    Hilsen Julie

  19. Julie siger:

    Hov glemte lige en opskrift, som jeg heller ikke forstår håber du kan hjælpe:

    2 cups of Flour
    1 Tbsp of Baking Powder
    ½ tsp of Salt
    1/8 tsp of Ground Cinnamon
    1 12 oz Bag of Milk Chocolate Chips
    2/3 of a cup of Whole Milk
    ½ cup of Melted Unsalted Butter
    2 Tbsp of Sour Cream
    2 Eggs
    ½ tsp of Vanilla Extract
    1/3 cup of Granulated Sugar
    1/3 cup of Brown Sugar

  20. sarah siger:

    Hej Julie,
    Sour cream er creme fraiche, self raising flour er mel iblandet bagepulver – du må slå forholdene op på nettet. Du kan finde konverteringer til alle amerikanske mål her: http://allrecipes.com/HowTo/Cup-to-Gram-Conversions/Detail.aspx
    Mvh. Sarah

  21. Julie siger:

    Hej Sarah, tak for hjælpen..

    Hvad er granulated sugar og whole milk?

  22. sarah siger:

    Det er almindeligt sukker og sødmælk,
    Mvh. Sarah

  23. Julie siger:

    Hej Sarah,

    står Tbsp for spiseske ? og tsp for teske? og hvad svarer det til?

    på den der hjemmeside står der af 2 Tbsp svarer til 25g men det er sukker, kan man godt bruge denne selvom det er smør?

    all purpose flour er bare almindeligt mel ikke?

  24. Britt siger:

    Hej Sarah,

    Først fantastisk hjemmeside, jeg er stor fan af “CUP-CAKES”…
    Så det er jo fantastisk det endelig er kommet til DK ;o)

    Jeg skal bage og følge dine opskrifter på: Mini macipancupcakes, chokolade cupcakes med chokolade frosting, samt cupcakes til barnedåb. ALt dette til min datter fødselsdag på lørdag 9april.
    Du skriver på chokolade cupcake opskriften du fryser dem ned, og laver frostingen på dagen hvor du skal bruge dem…

    Ville det samme være muligt med de andre 2 opskrifter?

    barnedåb cupcakes—- hvorlang tid skal de have hvis jeg bager dem i små forme?

    Ser frem til og høre fra dig.

    Kh. Britt

  25. sarah siger:

    Hej Britt,
    Du kan også fryse alle kagerne du nævner. Se evt. bagetiden på mine marcipancupcakes, de er bagt som mini, det burde give en idé om hvor lang tid de skal have,
    Mvh. Sarah

  26. britt siger:

    hej igen sarah….
    Tak for dit hurtige svar jeg vil straks gå igang imorgen .
    ..et sidste spørgsmål… Skal kagerne lige lunes når de er tøet op? :-)
    forårs hilsner
    britt

  27. Nana siger:

    Hej. OK. Man lader æg og sukker køle helt af inden det piskes. Men smøret, skal det i undervejt når man pisker eller først når æg og sukker er pisket stift? Hilsen Nana. Tak for dejlige opskrifter!

  28. sarah siger:

    Ja de skal lunes let,
    Mvh. Sarah

  29. sarah siger:

    Hej Nana,
    Du må gerne piske i den varme sukker og æggehvideblanding, men smørret skal først i når blandingen er helt kold og stift pisket,
    Mvh. Sarah

  30. Britt siger:

    Hej Sarah,

    Først må jeg lige sige, at jeg er DYBT imponeret, du er f…. vild! Hvor har du bare mange flotte, lækre opskrifter og at dømme ud fra al den positive kritik som du får, så smager dine kager oven i købet super godt. Og hvor er det nogle dejlige billeder du har. Jeg er i øvrigt helt vild med den lille tekst som du har i toppen af opskriften – det sælger opskriften endnu bedre! Dit site bliver absolut uden tvivl min fortrukne når der skal bages i fremtiden.

    Men jeg havde egentlig også et spørgsmål. I disse “det er farligt at spise frosne bær uden at de har været varmebehandlet først-tider” tror du så, at det ville være muligt at dampe bærerne i en sigte over kogende vand inden de bruges til frosting? Jeg vil gerne lave disse kager til min gravide veninde, men jeg vil ikke være grunden til an maveforgiftning! Hvad tror du?

    Hilsen Britt

  31. Marie Louise siger:

    Hej Sarah,
    jeg er vild med din hjemmeside, og har fundet mange som skal afprøves :) har bare et enkel spørgsmål, da jeg er allergisk overfor hvid sukker, vil jeg gerne vide om man kna bruge (mørk) flormelis i frostingen og rørsukker i kagerne?
    Kh
    Marie

  32. Bente siger:

    Hej

    Hvor længe kan frosting holde sig, når det er kommet på kagerne?

    Kan man lave dem dagen i forvejen?

    Mvh Bente

  33. sarah siger:

    Hej Marie,
    Rørsukker er ikke noget problem, har aldrig hørt om mørk flormelis – så ved det desværre ikke,
    Mvh. Sarah

  34. sarah siger:

    Hej Britt,
    Du kan sagtens dampe bærerne inden de blandes i frostingen,
    Mvh. Sarah

  35. sarah siger:

    Hej Bente,
    Jeg er ikke helt sikker, men jeg tror godt du kan lave dem og stille dem på køl. Bare husk at tage dem ud i god tid inden de skal serveres, smørret bliver helt stift i køleskabet,
    Mvh. Sarah

  36. Amanda siger:

    Hej!.. Det er en rigtig rigtig god hjemmeside og nogen vildt flotte kager du bager!<3
    Min lillesøster holder familie fødselsdag om et nogen dage og jeg skal så bage nogen kager. så jeg tænkte om du ikke havde nogen kager som du synes er rigtig gode hvor hun er nemlig ligeglad med hvilkene det er?.. Og hvis der er frosting på kan jeg så være sikker på det ikke går glat?.
    Håber du svare snart!.
    Hilsen en meget bage glad pige.

  37. Nathalie siger:

    Hej Sarah
    Sikker en fantastisk side du har her :)!
    Jeg kan næsten ikke beslutte hvor jeg skal starte, jeg er vild med alle dine cupcakes, det er svært at vælge, hvilken man skal prøve først :)
    I eftermiddag vil jeg forsøge mig med dine marcipan cupcakes med hindbær frosting, som hvis alt går godt, skal med på arbejdet imorgen i anledning af min fødselsdag :)
    Der går sikkert ikke længe inden flere af dine lækre opskrifter skal afprøves :)
    Tak for super fine opskrifter og en fin hjemmeside :9

    Venlig Hilsen Nathalie

  38. Maria siger:

    Super lækre cupcakes, dog gik det også galt med min frosting. Det så meget meget mærkeligt ud og skilte helt selvom jeg gjorde hvad der stod i opskriften. Øv, hvor var det ærgeligt. Frostingen smagte dog godt alligevel…
    Tak for en FANTASTISK hjemmeside…

  39. sarah siger:

    Hej Amanda,
    Så ville jeg helt klart ikke vælge en opskrift med frosting – for det kan godt drille. Mit råd er at lave mine blondies, de er fantastisk gode og lette,
    Mvh. Sarah

  40. Lærke siger:

    Hej Sarah

    Nu har jeg fundet så mange opskrifter herinde som jeg bare er nødt til at lave.. Jeg har heldigvis ferie i næste uge og så går projektet igang.
    Men men men kan jeg smække dem i fryseren når de er bagt og afkølede?
    Her tænker jeg på om de smagsmæssigt stadig er i orden og ikke taber alt for meget af charmen ved en nedfrysning?
    Frostingen skal selvfølgelig ikke med i fryseren den laver jeg når den skal bruges.
    Men hvor lang tid kan sådan en holde sig pæn på kagerne når de står i køleskabet?
    Jeg skal i sommerhus og har derfor ikke mulighed for at lave frostingen deroppe.

    på forhånd tak
    Lærke :-)

  41. Nicoline siger:

    Hej Sarah

    Jeg bagte i går aftes, og var meget meget spændt på resultatet.
    Der var jo alligevel nogle som ikke kunne få frostingen til at fungere, men de blev PERFEKTE!

    Jeg troede slet ikke jeg kunne finde ud af at lave så fine cupcakes.
    Jeg har en forretning i Aalborg, og medbragte de flotte kager til mine kunder- har ikke hørt andet end…. MMMMMMHHH, hele dagen.

    Mange tak den nemme opskrift, det er fantastisk som du udpensler det til os der ikke lige er den skarpeste dessertbager;)

    Har du egentlig et sted hvor man kan lige billeder ind?
    Bare så man kan samle inspiration fra andre;)

    Go’ weekend
    Mvh Nicoline Frank

  42. sarah siger:

    Hej Lærke,
    Kagerne er klart bedst samme dag de er bagt, men de kan godt fryses – hvis de får for lang tid i ovnen under optøningen kan de godt blive på den tørre side. Jeg tror kagerne kan holde sig pæne i ret lang tid i køleskabet, men husk at tage dem ud i god tid da frostingen bliver hård i køleskabet,
    Mvh. Sarah

  43. sarah siger:

    Hej Nicoline,
    Godt du kan bruge opskrifterne, og perfekt at frostingen lykkedes!!
    Jeg har ikke et sted man kan lægge sine billeder ind,
    Mvh. Sarah

  44. Cath siger:

    Hej Sarah

    Jeg har nu prøvet disse cupcakes og de blev fantastiske! Jeg har desværre ikke nogen ordentlig kagesprøjte så de blev ikke lige så fine som dine men hvad betyder det når de smager så godt? ;o)

    Jeg gik i panik et par gange da jeg skulle lave frostingen for den begyndte at blive grynet da jeg rørte smørret i. Så piskede jeg lidt mere og puttede noget varmt vand i og så blev den fin. Så skillede den igen da jeg rørte hindbærrene i.. Nåh, så røg der lidt mere varmt vand og og der blev pisket lidt mere og den blev altså perfekt til sidst.. Så jeg tror bare man skal have lidt tålmodighed og lade være med at give op, så bli’r frostingen perfekt :)

    MVH
    Cath

  45. sara siger:

    Hej.

    Jeg har lige bagt dine cupcakes, tænkte det var tid til fornyelse.

    Jeg har tidligere lavet smørcremer, og har aldrig helt været vild med det, så tænkte det her var en mulighed.

    Men konsistensten er alt, for smør agtig.

    Må desværre indrømme, at skal jeg have smørcreme er det indtil videre, kun IMBC jeg bryder mig om.

    Men kagen, den var god

  46. josse siger:

    Hej Sarah

    jeg prøvede at lave frostingen, men det var ligesom om, at frostingen blev lidt løs i det… jeg tror ikke smørren var blød nok så, hvor blød skal det smørren være??

  47. soyde siger:

    Hej har prøvet af lave dine cupcake med mazipan/hindbær da jeg skulle blande det bløde u/saltet smør fra lurpak i æggehviden begyndet det af skille af, har du en forklaring på det??

  48. Clara siger:

    Hej Sarah.
    Jeg skal holde fest, og kunne godt tænke mig at lave nogen cupcakes. Det bliver dog lidt meget, at lave dem på selve dagen. Kan man lave frostingen dagen før, og sætte det i køleskabet, og så putte det på et par timer inden? Har du nogen erfaringer med det?
    Kh. Clara:-)

  49. sarah siger:

    Hej Clara,
    Det er nok det spørgsmål jeg har svaret på flest gange, vil anbefale at du læser kommentarerne til denne og evt. Oreo cupcakes,
    God bagelyst,
    Mvh. Sarah

  50. Dorthe Sejr siger:

    Hej
    Sikke nogle lækre kager du laver. Derfor vil vi prøve os frem med nogle af dine modeller. Vi har ledt efter miniforme, men kunne ikke opdrive dem nogle steder i Randers. Køber du på nettet, og i så fald kan du oplyse en god hjemmeside, hvor der kan købes nogle forme og andre bageredskaber såsom tyl.
    Mhv
    Dorthe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2013 - Sarahs Kager