karamelcheesecake1Sommeren er slut, og selvom der er mange i blogland der skriver, at de nærmest er lettede over at sommeren er slut, er jeg ikke en af dem. Jeg synes, vi har haft en fantastisk sommer, og gad bare godt at den varede lidt længere. Jeg er ikke klar til vanter og huer der altid er væk og mørke aftener og morgener, jeg glæder mig allerede til foråret, og i forhold til hvor hurtigt sommeren er gået, er foråret jo nærmest lige rundt om hjørnet.avraInspirationen til dagens kage stammer fra det hotel på Kreta, hvor vi tilbragte skøn en uge i juli. Efter middagen, valgte jeg ofte nogle små kretensiske kager, der var vildt lækre karamel mumsede. Jeg spiste dem hver dag, og blev ikke træt af karamelsnask, derfor besluttede mig allerede på Kreta for, at jeg ville lave noget med karamel når jeg kom hjem til Danmark.græskdess..Cheesecake er normalt lidt for besværligt til sarahskager.dk, der er så mange ting der kan gå galt, og man skal helst bage den i et vandbad = alt for omstændigt for mig. Men denne minimodel er ikke svær, og kræver ingen specielle kompetencer. Husk dog nogle enkle ting, inden du giver dig i kast med disse beauties:

 • Cheesecake må endelig ikke få for meget, hvis overfladen begynder at krakelere, er den overbagt og smager ikke godt.
 • Cheesecaken skal være sat, men stadig blævrende når den tages ud af ovnen.
 • Brug denne opskrift, men notér, at der er mange der har skrevet, at der er alt for meget bund. Brug derfor kun 1 spsk. bund, du bruger selvfølgelig bare mere, hvis gerne du vil have en tykkere bund.

Når cheesecaken er afkølet, hældes en spiseske karamelsauce på hver lille kage, det er helt naturligt at kagen synker lidt i midten, det skaber et perfekt sted til saucen. Rester af saucen kan sættes på køl og hældes over is, kage eller andet godt.

God bagelyst,

Sarahkaramelsauce

Karamel sauce
150 g sukker
½ dl vand
1 dl. Fløde
40 g smør

 1. Varm sukker og vand i en tykbundet gryde over medium varme.
 2. Rør i sukkeret til det opløses. Stop med at røre i blandingen når den koger, og lad den boble til den bliver gyldenbrun og karamelfarvet.
 3. Tilsæt smørret og pisk. Fjern gryden fra varmen.
 4. Efter 3 sekunder hældes fløden i blandingen, fløden får blandingen til at boble meget voldsomt, men pisk blot til karamellen får en ensartet konsistens.
Tagged with:
 

3 Responses to Mini karamel cheesecakes

 1. Heidi siger:

  Ej de ser lækre ud!!

 2. Marie siger:

  Hej Sarah, jeg har brugt denne opskrift et par gange, og den smager vildt godt hver gang! jeg har dog et enkel spørgsmål, min får aldrig den samme farve som din, er det på grund af at jeg bruger rørsukker, eller blot fordi jer er for utålmodig? :) mv Marie

 3. sarah siger:

  Hej Marie, mit umiddelbare bud, er nok at du ikke får brændt sukkeret tilstrækkeligt af, så Giv sukkeret lidt ekstra tid på panden næste gang

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2013 - Sarahs Kager