Hvis jeg havde en krone for alle de gange jeg er blevet spurgt, om jeg ikke kunne lægge en cheesecake opskrift på sarahskager, ville jeg være rig – not really, men jeg er godt nok blevet spurgt mange gange – og jeg har da også forsøgt at imødekomme ønsket, desværre er det ikke gået særlig godt, indtil nu, og denne gang er det gået fantastisk. 
Jeg har faktisk haft denne opskrift fra mybakingaddiction.com i hovedet siden jul, hvor jeg så den første gang. Opskriften virkede nem og overskuelig, det er nemlig tit sådan at cheesecakes er ret svære at bage, fordi formen med dejen skal beklædes med sølvpapir og sættes i et vandbad inde i ovnen. Jeg bestræber mig jo på at lægge nemme opskrifter på sitet, og dette virkede lidt for kompliceret, forudså at jeg ville få mange krisekommentarer med spørgsmål jeg ikke kunne svare på. Denne opskrift er nogenlunde nem at gå til, og den smager helt fantastisk, ikke mindst fordi bunden bliver så sindsygt lækker. Jeg brugte nogle havrekiks med lys chokolade (my choice havrekiks med lys chokolade fra Bisca købt i Føtex), man kunne bruge digestives eller anden type kiks, men det er vigtigt, at det ikke er en kiks med reduceret fedt, det har jeg prøvet, og det virkede ikke. Jeg bruger heller ikke light philadelhia – ved ikke hvordan det fungerer, så hvis I vælger at bage en lightversion er det på eget ansvar. Eneste hage ved kagen er, at den skal køle i mindst 4 timer eller endnu bedre, stå i køleskabet natten over.
Toppingen ovenpå kan varieres til det uendelige, og hvis man er i chokoladehumør kunne man ”swirle” noget smeltet chokolade i blandingen inden den bages. Jeg kan godt lide frisk frugt på toppen så det ikke bliver for sødt. Skriv endelig med jeres variationer over opskriften hvis I har tid og lyst. Husk i øvrigt at bruge hvide muffins papirsforme eller farvede af god kvalitet, de billige kan smitte af på den hvide cheesecake.
Tilslut vil jeg sige MANGE TAK for alle jeres stemmer i madbloggerkonkurrencen, jeg er meget taknemmelig og glad for at I gider at hjælpe mig!!! Jeg lover at der kommer mange flere spændende opskrifter på sarahskager i fremtiden.
God bagelyst,
Sarah

Opskrift på 12 mini cheesecakes

Til bunden:
250 g kiks evt. med chokolade
50 g smør
2 spsk. sukker
1 ½ tsk. kanel

Cheesecakeblandingen
200 g Philadelpia
150 g sukker
¼ tsk. salt
Kornene fra 1 vaniljestang
3 store æg
1 dl. Fløde

12 papirsforme
En metalmuffinsform med plads til 12 muffins

  1. Forvarm ovnen til 180 grader på varmluft.
  2. Læg kiksene i en frysepose og mas dem med en kagerulle til de bliver pulveriserede, du kan også bruge en food processor.
  3. Bland smeltet smør, kiksekrummerne, kanel og sukker og pres en spiseskefuld af blandingen ned i hver af papirsformene.
  4. Bag bundene i 5 minutter i den forvarmede ovn
  5. Skrue ovnen ned til 145 grader.
  6. Pisk philadelphia i 20 sekunder og pisk sukker, salt og vanilje i blandingen. Tilføj et æg af gangen og pisk efter hvert æg. Til sidst piskes  fløden i blandingen. Stop med at piske når alt er blandet sammen.
  7. Fyld cheesecakeblandingen op til kanten af papirsformen.
  8. Bag i 20-25 minutter. Cheesecaken er fast som en budding når den er færdig, check cheesecaken ofte i slutningen af bagetiden og bag den evt. mere hvis den er for flydende.
  9. Lad kagerne køle i minimum 4 timer inden de spises, alternativt i køleskabet over natten.
  10. Pynt kagen med frugt eller andet godt.

Tagged with:
 

116 Responses to Mini cheesecake med jordbær og vanilje

  1. Sara siger:

    Hej Sarah.

    Har lige et par spørgsmål inden jeg går i gang med kokkerere.
    – Er det mini størrelse muffinsforme eller er det den normale størrelse?
    – Hvis jeg ikke har en vaniljestang, kan jeg så godt bruge vaniljesukker uden det gør dem dårligere? Hvis ja hvor meget?
    – Hvis jeg stiller dem i køleskabet natten over, skal de så stå tildækket?

    Mvh Sara

  2. Sara siger:

    Svar hurtigst muligt, da jeg skal bage dem i morgen! :)

  3. sarah siger:

    Hej Sara,
    Almindelig størrelse forme. Ja vaniljesukker – prøv med en tsk. fuld. Ja, tildækket, evt. md film eller sølvpapir,
    Mvh. Sarah

  4. Sara siger:

    Måtte bare lige fortælle at de her mini-cheesecakes er helt igennem fantastiske!!

    Måtte give mine gæster opskriften med hjem fordi de var så vilde med dem.

    Topkarakter her fra :)

    Mvh Sara

  5. Tenna siger:

    Hej Sarah,
    Jeg har lige prøvet at bage dem her til aften og må indrømme at jeg blev skuffet.. Jeg ved ikke om jeg havde sat mine forventninger for højt, men jeg synes de blev lidt tamme uden alt for meget smag i cremen på toppen og en lidt klæg følelse i munden. Gad vide hvad jeg har gjort galt?
    Jeg tænker på om der er et anbefalet forhold mellem mængden af bund og creme, for når jeg ser på dit billede virker mine til at have mindre bund og mere creme, men jeg ved ikke om det kan have gjort dem mere “klistrede”?.

    Tak for en fantastisk blog – det er meget inspirerende:-)
    Kh

  6. Mia siger:

    Skal til at bage disse kager for anden gang, bare med dobbelt dosis ostetopping! Håber virkelig at de bliver et hit! (sidste gang blev de helt perfekte! :-)

  7. Mini cheesecakes med jordbær siger:

    […] forhold til den oprindelige opskrift, som desuden kommer her fra Sarahs Kager, brugte jeg kun 200 g kiks i stedet for 250 (da det var det, der var i […]

  8. Mette siger:

    istedet for jordbær kan man så evt bruge noget syltetøj?

  9. sarah siger:

    Hej Mette,
    Det kan du i princippet godt, men jeg er bange for at det bliver for sødt og måske lidt kvalmt. Alternativt kan du bruge stort set alle andre slags frisk frugt,
    Mvh. Sarah

  10. Stefan siger:

    Du har ret, det er virkelig en nem opskrift! (Hvilket kun er godt!)
    Det er også mega smart at lave den som enkelte cupcakes, har altid haft problemer før i tiden når jeg skulle skære en cheesecake ud

  11. Lillian siger:

    Det gik helt galt for mig. Ostemassen blev helt flydende, så det bare blev suget op af kiksene i bunden.
    Hvad går galt?
    Jeg kom æggene og fløden i som der stod. Det skulle ikke været pisket op for inden, skulle det?
    Men fik nogle ok.. muffinagtige kager ud af det i stedet.

  12. sarah siger:

    Hej Lillian,
    Det lyder lidt mystisk, ved ikke hvad der kan være gået galt og nej fløden skal ikke piskes.
    Mvh. Sarah

  13. Selvie siger:

    Super gode kager!! Er de fryseegnet? Mvh Selvie

  14. sarah siger:

    Hej Selvie,
    Nej det vil jeg ikke anbefale, men har ikke prøvet det,
    Mvh. Sarah

  15. Susanne siger:

    Er det meningen at “cheese” blandingen skal være helt flydene inden man lægger den oven på bunden!!!??????
    er nemlig ved at bage dem og kan ik finde ud af om cheesecake blanden skal være ligesom “flædeskum” eller meget flydene?????

  16. sarah siger:

    Hej Susanne,
    Fyldet er meget flydende når det kommer på bunden inden det er bagt,
    Mvh. Sarah

  17. Nanna siger:

    er det piskefløde eller bare almindeligt fløde

  18. sarah siger:

    Hej Nanna,
    Jeg ved ikke helt hvad du ener med almindelig fløde, men du skal købe piskefløde som jeg ville tro ville være almindelig fløde,
    Mvh. Sarah

  19. sarah siger:

    Hej Nanna,
    Fløden skal ikke piskes, hvis det er det du mener,
    Mvh- Sarah

  20. Michelle siger:

    Er det helt forfærdeligt, hvis man ikke har en metalmuffinsform?? :/

  21. sarah siger:

    Hej Michelle,
    Ja det er ikke alt for godt uden metal/silikone-muffinsform, et alternativ er nogle meget stærke papirsforme der holder på formen, ellers splatter de helt ud og flyder ud i ovnen,
    mvh. Sarah

  22. Kira siger:

    Hej Sarah (og jer andre)

    Jeg har ikke andet at sige end: OH MY GOD! De smager SÅ godt! Jeg er helt overrasket over, hvor lette de var og hvor godt de samtidigt smager. Mums. Jeg lavede dem oven i købet med light philadelphia (det var ikke bevidst), men det gik faktisk helt fint. Jeg kan i hvert fald ikke sætte fingeren på noget, der gik galt.

    Dog vil jeg sige, at jeg fik ret meget kiksebund (det blev til 24 muffins – og de er normal størrelse), og derfor var der ikke helt nok fyld. Men de smager stadig fantastisk!

    Mvh Kira :)

  23. Anne siger:

    Hej Sarah

    Jeg vil gerne lave én cheesecake. Kan opskriften bruges til en springform?

    Venlig hilsen Anne

  24. sarah siger:

    Hej Anne,
    Det ved jeg desværre ikke, det må komme an på en prøve,
    Mvh. Sarah

  25. Sanne siger:

    så blev det min tur til at bage disse skønne kager. De er fantastiske! jeg toppede mine med blåbær – super lækkert :-)

  26. Janne J. siger:

    Hej Sarah.
    Jeg vidste ikke lige, hvor jeg ellers kunne spørge dig, så nu blev det lige i denne tråd. Du eksperimenterer jo en hel del: har du nogensinde prøvet at bage noget med friske jordbær i? Som regel putter man jo jordbær på bageværket EFTER det er bagt, men jeg leger lidt med ideen om at lave en cupcake med et helt jordbær indeni. Jeg tænkte, at det kunne være en sød overraskelse, når man tager første bid – ved du noget om, hvordan jordbær reagerer ved at blive bagt, eller kan du gætte?
    Mvh Janne

  27. sarah siger:

    Hej Janne,
    Jeg ville foretrække hvis du skar jordbæret ud i mindre bidder. Jordbæret bliver jo lidt smattet når det bliver bagt, og jeg er ikke selv så glad for bagte jordbær…. men du kunne jo lade det komme an på en prøve og se hvordan det fungerede,
    Mvh. Sarah

  28. Mette siger:

    Hej Sarah kan kagen laves i en springform istedet for en masse “små” muffins?

  29. Mette siger:

    undskyld havde ikke set der var en der havde spurgt om det. men hvor længe tror du så den skal bage hvis man laver kagen i en springform?

  30. sarah siger:

    Hej Mette,
    Det ved jeg desværre ikke noget om, du må mærke på den hvornår den er fast, så er den færdig,
    Mvh. Sarah

  31. Anne siger:

    Tak for en lækker og nem opskrift. Gæsterne var vilde med dem :)

  32. Julie siger:

    Hej Sarah! Jeg har netop bagt mini cheesecakes med udgangspunkt i din opskrift. Jeg brugte nødder og dadler til bunden i stedet for kiks og smør, og skiftede fløden ud med fromage frais i ostelaget. De er simpelthen blevet så gode! Så tak for en super nem opskrift som er nem at tilpasse og stadig bliver vildt lækker :)

    Vh Julie

  33. sarah siger:

    Hej Julie.
    Lyder lækkert!
    Mvh. Sarah

  34. Stine siger:

    Hej Sarah,

    Det smør der skal bruges til kiksebunden, skal det være usaltet eller saltet – eller er det ligegyldigt?

    VH Stine.

    Ps. tusind tak for en dejlig kageblok som gang på gang inspirerer til at gå i køkkenet :-)

  35. sarah siger:

    Hej Stine,
    Jeg kan godt lide at det er saltet smør,
    Mvh. Sarah

  36. Martin siger:

    Hej Sarah!

    Jeg bagte en portion af dine cheesecakes i går, som min kæreste fik lov til at smage. De var virkelig gode!
    I aften får mine venner i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom lov til at smage de resterende.
    Tak for en super nem opskrift – jeg har længe ledt efter en overkommelig opskrift på cheesecake, og det har jeg nu endelig.
    Desuden kan jeg også fortælle, at jeg brugte den billige flødeost fra Lidl, som koster det halve af Philadelphia. Ja, jeg ved godt man ikke skal skære ned på kvalitet, men hvis man laver store portioner så er der hurtigt mange penge sparet – uden at man får et dårligere resultat. :

  37. sarah siger:

    Hej Martin,
    Jeg håber at DSU vil kunne lide kagen! :)
    Mvh. Sarah

  38. […] “Bageliv”. Opskriften stammer oprindeligt fra Sarah, og I kan finde opskriften lige her. Jeg vil nemlig ikke gengive opskriften, for jeg synes ikke at de var en succes. Normalt er jeg […]

  39. Julie siger:

    Hej Sarah,

    Har ledt efter en god cheesecake opskrift og faldt lige over denne.
    Har du nogle guidelines til temperaturer i opskriften når man ikke har varmluft?
    VH Julie

  40. sarah siger:

    Hej Julie,
    Ved det desværre ikke, men jeg ville enten hæve temperaturen eller forlænge bagetiden,
    Mvh. Sarah

  41. Charlotte siger:

    Hej Sarah!

    Jeg har forsøgt at lave disse cheesecakes, men cremen er faldt fuldstændig sammen efter jeg tog dem ud af ovnen. Cheesecaken er helt udhulet i midten og “sprækket”! Har du nogen ide om hvad jeg gør galt?

    Hilsen Charlotte

  42. sarah siger:

    Hej Charlotte,
    Det er svært at undgå at de synker lidt. Men det lyder som om de har fået lidt for meget,
    Mvh, Sarah

  43. Charlotte siger:

    Hej igen

    Det kunne godt lyde som om, at jeg kom til at give dem for meget. Jeg har lige et enkelt spørgsmål mere: hvor stor en andel er bund, og hvor stor en andel er creme?? 60% bund og 40% creme, eller hvordan?

  44. sarah siger:

    Hej Charlotte,
    Jeg synes du skal læse tråden igennem, jeg mener at der er mange der har skrevet om forholdet mellem bund og fyld. Jeg mener at der var nogen der skrev at man godt kunne fordoble fyldet uden det gjorde noget, men er ikke sikker,
    Kh. Sarah

  45. Ida Skov siger:

    Mmmmh, cheesecake !! Intet bedre ;)
    Med fødselsdag i morgen, er jeg på jagt efter en lækker-smækker dessert. Vi bliver et lille bordfuld piger, og kunne godt tænke mig at servere ”een dessert” hvor man selv bestemmer, hvor meget der lige er plads til i ”mausen” ;)

    Så her kommer spørgsmålet: kan man mon lave denne portionsstørrelse i en alm. tærteform?
    (Beder om hurtigt svar. Taaaak :) )

  46. sarah siger:

    Hej Ida,
    Lyder hyggeligt med pigefødselsdag. Har ikke prøvet at lave denne opskrift i en stor form, så det bliver på eget ansvar :). Hvis jeg var dig, ville jeg finde en anden opskrift på en stor cheesecake i stedet for,
    Kh. Sarah

  47. Hadia siger:

    Jeg bagte de her mini cheesecakes i går og serverede dem i dag, og hold da op de var gode! Det var helt klart en succes hos familien og gæsterne! Dem skal jeg da bare lave igen. Super god opskrift Sarah!

  48. Louise Kongsdal Boss siger:

    Hej Sarah
    Jeg pressede 1 spsk krumme i hver form og havde krummer i overskud. Da jeg så skulle fylde ostemasse i til kanten, viste det sig at jeg skulle have fordelt al krummedejen i formene for nu var der ikke ostemasse nok til at fylde formen. Øv. Og jeg kan heller ikke skaffe mere ost nu så jeg kan lave mere fyld. øv øv. Nå men kan du ikke skrive at man skal fordele al krummen i formene, så man ikke laver samme fejl som mig?
    vh Louise

  49. […] er lånt fra Sarahs kager og den er på mini cheesecakes. Prøv dem !  Opskriften kan fås her!     Lækkert !   Møs  […]

  50. […] opskrift er lånt fra Sarahs kager og den er på mini cheesecakes. Prøv dem ! Opskriften kan fås her! Lækkert ! Møs  […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2013 - Sarahs Kager