Mini cheesecake med jordbær og vanilje
Hvis jeg havde en krone for alle de gange jeg er blevet spurgt, om jeg ikke kunne lægge en cheesecake opskrift på sarahskager, ville jeg være rig – not really, men jeg er godt nok blevet spurgt mange gange – og jeg har da også forsøgt at imødekomme ønsket, desværre er det ikke gået særlig godt, indtil nu, og denne gang er det gået fantastisk.
Jeg har faktisk haft denne opskrift fra mybakingaddiction.com i hovedet siden jul, hvor jeg så den første gang. Opskriften virkede nem og overskuelig, det er nemlig tit sådan at cheesecakes er ret svære at bage, fordi formen med dejen skal beklædes med sølvpapir og sættes i et vandbad inde i ovnen. Jeg bestræber mig jo på at lægge nemme opskrifter på sitet, og dette virkede lidt for kompliceret, forudså at jeg ville få mange krisekommentarer med spørgsmål jeg ikke kunne svare på. Denne opskrift er nogenlunde nem at gå til, og den smager helt fantastisk, ikke mindst fordi bunden bliver så sindsygt lækker. Jeg brugte nogle havrekiks med lys chokolade (my choice havrekiks med lys chokolade fra Bisca købt i Føtex), man kunne bruge digestives eller anden type kiks, men det er vigtigt, at det ikke er en kiks med reduceret fedt, det har jeg prøvet, og det virkede ikke. Jeg bruger heller ikke light philadelhia – ved ikke hvordan det fungerer, så hvis I vælger at bage en lightversion er det på eget ansvar. Eneste hage ved kagen er, at den skal køle i mindst 4 timer eller endnu bedre, stå i køleskabet natten over.
Toppingen ovenpå kan varieres til det uendelige, og hvis man er i chokoladehumør kunne man ”swirle” noget smeltet chokolade i blandingen inden den bages. Jeg kan godt lide frisk frugt på toppen så det ikke bliver for sødt. Skriv endelig med jeres variationer over opskriften hvis I har tid og lyst. Husk i øvrigt at bruge hvide muffins papirsforme eller farvede af god kvalitet, de billige kan smitte af på den hvide cheesecake.
Tilslut vil jeg sige MANGE TAK for alle jeres stemmer i madbloggerkonkurrencen, jeg er meget taknemmelig og glad for at I gider at hjælpe mig!!! Jeg lover at der kommer mange flere spændende opskrifter på sarahskager i fremtiden.
God bagelyst,
Sarah
Opskrift på 12 mini cheesecakes
Til bunden:
250 g kiks evt. med chokolade
50 g smør
2 spsk. sukker
1 ½ tsk. kanel
Cheesecakeblandingen
200 g Philadelpia
150 g sukker
¼ tsk. salt
Kornene fra 1 vaniljestang
3 store æg
1 dl. Fløde
12 papirsforme
En metalmuffinsform med plads til 12 muffins
- Forvarm ovnen til 180 grader på varmluft.
- Læg kiksene i en frysepose og mas dem med en kagerulle til de bliver pulveriserede, du kan også bruge en food processor.
- Bland smeltet smør, kiksekrummerne, kanel og sukker og pres en spiseskefuld af blandingen ned i hver af papirsformene.
- Bag bundene i 5 minutter i den forvarmede ovn
- Skrue ovnen ned til 145 grader.
- Pisk philadelphia i 20 sekunder og pisk sukker, salt og vanilje i blandingen. Tilføj et æg af gangen og pisk efter hvert æg. Til sidst piskes fløden i blandingen. Stop med at piske når alt er blandet sammen.
- Fyld cheesecakeblandingen op til kanten af papirsformen.
- Bag i 20-25 minutter. Cheesecaken er fast som en budding når den er færdig, check cheesecaken ofte i slutningen af bagetiden og bag den evt. mere hvis den er for flydende.
- Lad kagerne køle i minimum 4 timer inden de spises, alternativt i køleskabet over natten.
- Pynt kagen med frugt eller andet godt.
116 Responses to Mini cheesecake med jordbær og vanilje
Skriv et svar Annuller svar
Emner
amerikansk ananas banan bananmuffin blondie blåbær brownie cheesecake chokolade citron cookie cupcake dessert fedtfattig flødeskum frosting give away glasur glutenfri gulerod hasselnød havregryn hindbær hvid chokolade is jordbær jul kaffe kanel kanelsnegl karamel kokos krydderier mandel marcipan marengs mint muffin oreo peanuts pecannødder rabarber skumfidus valnød æbleSeneste kommentarer
- Sine S til Citroncupcakes med blåbærfrosting
- opskrift p tærter – RDQD til Nemme P-tærter
- Lene Jensen til Rabarber Crumb kage
- Karen Nielsen til Rabarber Crumb kage
- lotte til Rabarber Crumb kage
Hej Sarah.
Hvor sarte er de? Kan de godt transporteres? – på en cykel endda..
– og kan man bruge andet end philadelphia?
Hej Signe,
De er egentlig ikke så sarte når de er blevet kolde, men behold papirsformen på dem til du kommer frem.
Kh. Sarah
Hej Signe,
Så skal det være noget der i konsistens minder om Philadelphia. BUKO kan f.ex. ikke bruges, men måske mascarpone.
KH. Sarah
Hej sarah. Det lyder mums. Kan jeg egentlig bruge størrelsesforholdet til en hel kage i stedet for 12 små? Mvh Rikke
Hej Rikke, jeg har ikke prøvet det, men det kan du vel egentlig godt. Kan være at du skal lave dobbelt ostefyld, der er mange der har kommenteret på at der er for meget bund. Bagetid må du tage på fornemmeren, men pas på at den ikke bliver overbagt og slår revner, kh. Sarah
Hej Sarah!
Jeg kan se, at der er en der har spurgt, om kagerne kan fryses. Jeg har prøvet det, og det kunne de sagtens. De smagte stadig helt fantastisk ;-)
Mvh Katrine
Hej Katrine, tak for tilbagemeldingen, det er godt at vide : ). Kh. Sarah
Hej :-)
Det ser virkelig lækkert og overraskende nemt ud.
Når du skriver grader, er det så ved varmluft? eller almindelig over/undervarme?
Mvh Louise
.. det står så næsten øverst ;-) jeg beklager mit spørgsmål
Hej Sarah kan man godt bruge oreo i bunden istedet for normale kiks?
Hej Nadiamaria,
Ja det tror jeg ikke er noget problem : )
Kh. Sarah
Hej Sarah. Kan man bruge et alternativ til fløden? :-)
Hej Nadia, jeg har ikke prøvet det, men ville da tro at et mere fedtfattigt alternativ ville være ok, det drejer sig jo kun om 1 dl., så det vil nok ikke ændre så meget. Kh. Sarah
Hej Sarah. Kan jeg bruge runde aluforme? Eller skal det være papir? :))
Hej Lamia,
Dem kender jeg ikke, så det ved jeg desværre ikke. Jeg vil anbefale at du bruger papir,
Kh. Sarah