Så er jeg vendt tilbage til Danmark efter 14 dage i skønne og varme Toscana, en ferie der bød på mange oplevelser, ikke mindst de søde af slagsen. Ferien begyndte med en uge på dette helt fantastiske agriturismo i bjergene, en timestid fra Pisa. Stedet hed Tenuta di Seripa og jeg vil varmt anbefale det til alle, der skal på ferie på de kanter, man skal køre 20 minutter op af et bjerg, men når man først er der, er det så fantastisk. Vi kom med to små børn og det var intet problem, vi fik en hytte med en lille have og den fungerede perfekt. På billedet nedenfor ses hovedhuset.

En af attraktionerne ved at bo på Tenuta di Seripa, er den skønne mad som Massimo og Gin laver hver dag. Et af højdepunkterne var denne dessert som bestod af hjemmelavet mandelkage med lokalproduceret is og kanelkogt pære.

Jeg nåede ikke at få billede af chokoladesouffleen med et center af hvid chokolade og friske jordbær plukket fra haven stadig varme fra solen… mums – jeg glemte hurtigt alt om ekstra graviditetskilo og gik ombord.

Italienerne er glade for søde ting til morgenmad, så hver morgen satte jeg tænderne i et friskbagt stykke kage stadig lunt fra ovnen. Min favorit, var denne olivenolie – og yoghurtkage med frisk ferskensalsa – super lækkert men selvfølgelig ikke det sundeste.

En af dagene gik turen til Firenze som jeg aldrig havde haft fornøjelsen af at besøge før. Jeg havde gjort mit hjemmearbejde inden, og fundet et lille kagested der havde fået gode anmeldelser. Det ligger ca. 10 minutters gang uden for bykernen, men er et super hyggeligt lille sted. Og tænk sig, på vej derhen, kom vi forbi et lille amerikansk bageri der hed Sugar and Spice Bakery – jeg var desværre for mæt til at prøvesmage deres kager.

Til gengæld smagte jeg en kage hos Dolci e Dolcezze, der ligger på  Piazza Beccaria 8r, Santa Croce i Firenze. Det var et super hyggeligt lille sted, med en helt specielt atmosfære og kagen jeg smagte, var virkelig lækker og delikat, den bestod af en chokolade mørdej med flydende chokoladecreme.

Turen gik også til den meget charmerende by Sienna der helt sikkert et besøg værd. Der købte jeg Panforte som jeg er helt pjattet med – ville ønske jeg havde købt noget mere.

Efter 14 dage var det faktisk dejligt at komme hjem og vi var alle 4 mætte af indtryk. Jeg har mange blogindlæg i ærmet… så stay tunet. Lillesøster er stadig et englebarn der bare sover og er glad, derfor går der nok ikke så længe, inden jeg vender tilbage med en opskrift på nutella cookies lavet på min nye Assistent køkkenmaskine.

Sarah

 

Tagged with:
 

7 Responses to Min søde ferie i Toscana

 1. Tina siger:

  Hej Sarah.
  Hvor ser det da fantastisk ud dette sted I har fundet i Toscana. Det må jeg vist hellere se nærmere på. Var det dyrt at spise mad på restauranten??
  Skal bage dine skønne cookies i morgen. :-)
  vh Tina

 2. sarah siger:

  Hej Tina,
  Det var virkelig også et fantastisk sted. lidt svært at komme til, men når man først var komme op på bjerget i bil var det paradisisk. En 3 retters menu kostede 35 euro, der var ikke a la carte, så hver ret var en overraskelse.
  Mvh. Sarah

 3. Jette siger:

  Hvor ser det bare fantastisk hyggeligt ud. Dejlige stemningsbilleder. Har været i Toscana før, men aldrig på dette sted.

 4. Anne siger:

  Hej Sarah,
  Skønt indslag om dejlige Toscana. Jeg er i den heldige situation, at vi kører derned på fredag. Vil bestemt forsøge at finde kagebutikken i Siena. Ellers noget du kan anbefale? Skal iøvrigt bage din blåbærkage med crumble til turen. Anne

 5. sarah siger:

  Hej Anne.
  Kagebutikken ligger i Firenze, i Sienna skal du gå efter Panforte, jeg tror faktisk at der ligger en gammel panforte butik der er værd at besøge, du kan måske google det, jeg nåede det ikke, rigtig god tur, der er så dejligt,
  Mvh. Sarah

 6. Lotte B siger:

  Åh. Hvor ser det dejligt ud! Tror lige at du gav mig kraftig inspiration til sommerferie næste år…Havde I lejet bil dernede eller kørte I selv derned? Fisker voldsomt efter tips&tricks allerede nu…

 7. sarah siger:

  Hej Lotte,
  Vi fløj til Pisa og lejede en bil i lufthavnen, der er mange hyggelige byer at besøge i området, man skal bare lige ned af bjerget først, synes helt klart at i skal tage afsted!
  Mvh. Sarah

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2013 - Sarahs Kager