Denne kage er en luksusudgave af den gamle klassiker – marmorkagen, der er finthakkede valnødder i den hvide del af dejen, hvilket får den til at smage lidt af marcipan. I den mørke del af dejen, er der god mørk chokolade og friskbrygget kaffe. Som prikken over i’et, er der en kaffeglasur på toppen samt halve valnødder. Kagen smager fantastisk godt og bliver meget saftig – jeg skal helt sikker lave den igen, og går allerede og tænker på hvilke spændende smagskombinationer jeg vil prøve næste gang.
Mens jeg var i gang med at bage kagen, opdagede jeg at jeg kun havde to æg – og jeg skulle bruge fire, derfor halverede jeg portionen og dermed også bagetiden, kagen på billedet er således derfor halvt så høj som den ville være blevet, hvis man bager nedenstående opskrift. Jeg bagte kagen i en springform med hul i midten, og kan ikke gennemskue om bagetiden er korrekt, hvis man bruger en anden type form. Jeg lavede kagen til en brunch som den passede perfekt til, på grund af den lækre kaffesmag.

Opskrift på en marmorkage med kaffe og valnødder til ca. 10 personer:
300 g mel
50 g fintmalede valnødder (jeg brugte en foodprocessor)
1 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
250 g smør
80 g mørk chokolade 70%
5 spsk. friskbrygget kaffe
1 tsk. nescafé
220 g sukker.
4 æg
2 tsk. vaniljesukker
3 dl lunken sødmælk

Glasur:
100 g flormelis
ca. 3-4 spsk. friskbrygget kaffe
ca. 8 valnødder til pynt.

Forvarm ovnen til 185 grader.
Smør en springform med hul i midten med smør, husk at smøre cylinderen i midten. Drys mel i formen så det dækker smørret, bank overskydende mel ud af formen.
Rør mel, fintmalede valnødder, bagepulver og salt sammen. Lav et vandbad og smelt chokoladen, 2 spsk. smør, kaffe og nescafé til alt blandet sammen – tag blandingen af varmen.
Pisk det resterende smør med sukkeret i et par minutter – pisk æggene i et af gangen og rør derefter vaniljesukkeret og mælken i. Bland melblandingen med æggeblandingen.
Del blandingen i to lige store portioner og bland chokoladeblandingen i den ene halvdel af dejen. Put skiftevis skefulde af de to slags dej i formen og slut af med at køre en kniv igennem dejen for at marmorere kagen.
Kagen bages i 65-70 minutter, tjek den efter en time, hvis den stadig er våd i midten giv da kagen lidt mere tid. Når kagen er færdig, afkøles den inden glasuren smøres på.
Til glasuren røres flormelis med kaffen til en god konsistens opnås, glasuren hældes på kagen og den pyntes med halve valnødder.

Tagged with:
 

13 Responses to Marmorkage med kaffe og valnødder

 1. tina siger:

  Hej Sarah
  Uhmm jeg var så heldig at smage kagen og NØJ hvor var den bare lækker, uhmm er helt vild med den. Dejligt du har lagt den herind har været inde og lure efter den et par gange;-)
  Kh tina(jonnas søster)

 2. sarah siger:

  Hej Tina,
  Tak for din kommentar :).
  Jeg er glad for du kunne lide kagen.
  Kh Sarah

 3. Ida Maria siger:

  Hej Sarah,

  Synes den her lyder spændende – men jeg kan ikke lide valnødder… Skulle der være noget i vejen for at lave den med mandler i stedet?

  Mvh,
  Ida.

 4. sarah siger:

  Hej Ida Marie,
  Jeg tror det vil fungere fint med mandler, har ikke prøvet det, men tror på projektet.
  Mvh Sarah

 5. Ida Maria siger:

  Hej Sarah,

  Ville bare sige, at det fungerede rigtig godt med mandler også – MUMS, den er skøn!

  Mvh,
  Ida.

 6. sarah siger:

  Hej Ida Marie,
  Jeg er glad for det fungerede – tak for tilbagemeldingen :)
  Mvh Sarah

 7. Bettina siger:

  Hej

  Jubii en kagebage-freak ligesom mig selv :-). Du er dog noget mere avanceret end jeg er, så det er dejligt med inspirationen. Jeg har allerede bagt flere af dine kager med stor succes!

  Du skulle vel ikke ligge inde med en opskrift på en valnøddetærte? Måske lidt lige som Pecan Pie, hvor der oven på er halve nødder i en karamelagtig-sovs…

  Mvh Bettina

 8. sarah siger:

  Hej Bettina,
  Jo, jeg har faktisk en rigtig god opskrift – og det er også en af mine yndlingstærter, så det er sjovt at du lige nævner den. Jeg vil rigtig gerne lægge opskriften på Sarahskager, men jeg kan ikke love at jeg gør det snart. Jeg er stadig på barsel, så jeg har ikke så meget tid til at lave alle de kager jeg gerne ville. Så jeg vil anbefale dig at researche på enmet, eller væbne dig med tålmodighed.
  Mvh. Sarah

 9. KageNysgerrig siger:

  Den kage ser også for lækker ud!!! Min mund løber allerede i vand ;)
  Jeg vil helt klart gerne prøve at bage den en af dagene.
  Jeg håber, at du vil forklare en KageNysgerrig som mig, der er lidt nybegynder med hvad følgende vil sige:
  5 spsk. friskbrygget kaffe
  1 tsk. nescafé
  Er det 5 spsk kaffe (pulver og vand) og så 1 tsk pulverkaffe?
  Håber du vil kunne hjælpe mig :)

 10. sarah siger:

  Hej igen,
  Med friskbrygget kaffe mener jeg, en kaffe lavet på malede kaffebønner og vand og 1 tsk. pulverkaffe.
  Håber det gav mening,
  Mvh. Sarah

 11. KageNysgerrig siger:

  Tak for dit svar, det giver mening.

 12. Anastasia siger:

  Hej..
  Hva størrelse er din springform..?
  Jeg har en på 26 cm kan det gå?
  Din kage ser rigtig lækker ud :)

 13. sarah siger:

  Ja det passer sikkert meget godt,
  Mvh. Sarah

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2013 - Sarahs Kager