jordbærmarengs3Jeg spiser kun jordbær om sommeren – og det er præcis nu, at de er bedst. Det var tilbudet på 1 bakke øko jordbær til 20 kr.! der gav inspiration til denne kage. Marengs, fløde og jordbær er smagen  af sommer for mig og smager bare så absurd godt, at det burde være ulovligt. Jeg serverer jordbær et par gange om ugen til dessert i jordbærsæsonen, og mine unger går bananas. Jeg glæder mig SÅ meget til, at vi skal ud og plukke jordbær i kommende weekend, det er en af yndlingsaktiviteterne om sommeren.

Jeg gik off piste da jeg lavede denne opskrift, og det gik lidt galt for mig. Det er grunden til, at jeg kun har billede af én skive af kagen, jeg havde nemlig kun én bund der fungerede, de to andre blev for underbagte  og en smule for tynde og var derfor ikke til at få af bagepapiret – øv. Men i får ingen problemer, for nu ved i at bundene skal være tykke og bages til de bliver svagt lysebrune. Den opskrift jeg giver jer, er i stedet på 2 større bunde. Jeg laver Eton Mess til dessert af resterne af de mislykkede bunde.jordbærmarengs4

Tusind tak for alle jeres likes på facebook – I like you too! Der kommer snart nogle fancy smancy knapper på sitet, som man bare kan trykke på, og så ryger man direkte ind på facebook og instagram. Indtil videre kan i bare lede efter sarahskager i søgefeltet.

Google Reader er jo lukket til stor ærgrelse for mig, nu er jeg på Feedly, men som med så mange andre nye ting, er jeg lidt skeptisk og savner Reader. I kan selvfølgelig følge sarahskager.dk på Feedly eller Blogloving her.

Tjek i øvrigt min pavlova opskrifter her hvis du har mod på lidt mere marengs.

God bagelyst,
Sarahjordbærmarengs2

Opskrift på 1 Nøddemarengslagkage med 2 tykke lag.

Marengs:
8 æggehvider
1 knsp. salt
400 g sukker
1 spsk. majsmel
2 tsk. eddike
150 g fint malede mandler eller hasselnødder

Creme:
1/2 l. piskefløde
Korn af 1 stang vanilje
2 spsk. flormelis
500 g. jordbær

 1. Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
 2. Pisk æggehviderne stive med salt.
 3. Når æggehviderne er stive tilsættes en skefuld sukker af gangen.
 4. Når massen er blank og alt sukkeret er rørt i blandingen vendes majsmel og eddike i.
 5. Vend de malede nødder i hviderne.
 6. Kom marengsen på to bageplader beklædt med bagepapir i cirkler på 22 cm i diameter.
 7. Sæt pladerne i ovnen og skru straks ned til 120 grader.
 8. Bag bundene i ca. 40-45 minutter og lad dem afkøle fuldstændigt i ovnen inden de lægges sammen med cremen.
 9. Til cremen piskes fløden til skum med vanilje og flormelis. Mos nogle jordbær og vend i flødeskummet.
 10. Læg lagkagen sammen med fløde, jordbær og pynt med jordbær og evt. hakket chokoladejordbærmarengs1
Tagged with:
 

5 Responses to Marengsnøddekage med jordbærskum og jordbær

 1. Tine siger:

  Jordbær er bare smagen af sommer!!

  Jeg leder efter kager der kan laves dagen i forvejen til min søns navngivning – tror du at denne egner sig?

 2. Tine siger:

  Og hvis du har bud på andre, så er jeg meget interesseret!:-)

 3. sarah siger:

  Hej Tine,
  Jeg tror godt at du kan bage bundene i forvejen, og så lægge kagen sammen lige inden den skal serveres. Men marens er jo en tricky ting og kan godt være lidt usamarbejdsvillig. Du skal helt sikkert lave en tester hvis du beslutter dig for at gøre det. Jeg ville lave en tiramisu, den egner sig vildt godt til at blive lavet dagen før, den er faktsik bedst dagen efter den er lavet, jeg har set mange sommerversioner af tiramisuen bla. med rabareber, jordbær eller citrusfrugter – men dem kan du helt sikkert google dig frem til på nettet,
  Kh. Sarah

 4. Henriette siger:

  hej!!

  hvordan får i bunden så tynde? ligger i noget over, eller??

 5. Birte Højbjerg Lauridsen siger:

  Marengs kan sagtens bages i god tid, men de må ikke dækkes tæt til med fx. film – så bliver de bløde.

  Et lille fif som gør det supernemt at få løsnet lagkagebunde fra bage papiret er, at pensle bagepapiret med et tyndt lag smagsneutral olie fx. solsikke- eller rapsolie, og så er det vigtigt, at bundene er gennembagt, dvs. at de er svagt lysebrune og hårde på overfladen. Lad dem køle af på bagepapiret og fjern det først, når bundene er kolde – og vupti det går som en leg :-)
  Mvh Birte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2013 - Sarahs Kager