På samme måde som med alt muligt andet, er der også mode inden for kager. Cupcaken har været moderne i lang tid nu, den lille franske makron er også blevet udbredt og ganske populær og det sidste nye indenfor kagemoden er åbenbart doughnutten, på de amerikanske bageblogs jeg læser, bliver der i hvert fald eksperimenteret med doughnuts pt.
Jeg har længe ville lave makroner eller macaroons, både fordi jeg havde smagt en chokolade/kaffe version i Paris som jeg ikke kunne få ud af mit hoved, og fordi jeg gerne ville prøve kræfter med dem. Der er dog en grund til, at jeg vælger at kalde mine makroner for makroner, mine blev nemlig  ikke så forfinede som de franske macaroons. Min version blev lidt mere chunky, men det synes jeg faktisk slet ikke gjorde noget. Jeg blendede ikke mandlerne til pulver men stoppede på stadiet før – og det gav en tekstur som var rigtig lækker!
Jeg lavede disse makroner til min fødselsdag, og de var et hit, de var meget saftige og smagte bare så skønt. Jeg er allerede i gang med at tænke på de forskellige versioner jeg kan lave over opskriften. Opskriften kommer fra bogen Flour af Joanne Chang – tjek den ud.
God bagelyst,
Sarah 

Opskrift på ca. 20 makroner
520 g blancherede hele mandler
540 g sukker
6 æggehvider
2 tsk. mandelessens/mandelekstrakt
¼ tsk. salt

Chokolade ganache
230 g. chokolade 60 – 70 %
2,3 dl. Fløde

Varm ovnen til 180 grader og beklæd en bageplade med bagepapir

 1. Mal mandlerne til mel på en foodprocessor, hvis du vil have makronerne helt ensartede i strukturen, skal mandlerne males til et fint pulver, hvis du gerne vil have mere tekstur, så stop inden det bliver til pulver. Stop så snart mandlerne er malet til et fint pulver, hvis du fortsætter, bliver massen til en marcipanlignende masse.
 2. Fjern en lille kop fuld af mandelmelet og sæt den til side.
 3. Tilsæt sukkeret til foodprocessoren og blend til alt er blandet sammen – ca. 10-15 sekunder.
 4. Tilsæt æggehviderne og blend i ca. 30 sekunder til en ensartet masse.
 5. Hæld mandelmassen over i en skål og vend det tilsidesatte mandelmel i blandingen sammen med mandelessensen/ekstrakten.
 6. Brug teskeer til at sætte kugler af mandelmassen på størrelse med en valnød på bagepladen med 5 cm. mellemrum. Der bliver ca. 40.
 7. Bag kagerne i 12-20 minutter, det afhænger af hvor store du har lavet dem, og om du bruger varmluft. Jeg lavede dem små og bagte dem 12 minutter i varmluft og de blev perfekte.
 8. Makronerne er færdige når de bliver lysebrune på toppen.
 9. Lad makronerne blive fuldstændig kolde.
 10. Læg chokoladen i en skål og varm fløden til den næsten koger. Der vil være små bobler i kanten af gryden, men fløden må ikke koge.
 11. Hæld den varme fløde over chokoladen, vent 30 sekunder og rør i blandingen til en ensartet masse. Lad chokoladeganachen afkøle fuldstændig.
 12. Læg makronerne sammen to og to med chokoladeganachen og server.

 

Tagged with:
 

21 Responses to Mandelmakroner med chokolade ganache

 1. Kristina siger:

  Hej Sarah. Endnu engang du har en fantastisk blog.
  Den er fantastisk underholdning og mange timers “tænder-der-løber-i-vand”.
  Du nævnte nogle amerikanske bageblogs. Kunne det tænkes at du kunne fortælle lidt om hvad det er for nogen evt. nogle links???

  Hilsen Kristina.

 2. Majbrit Marie siger:

  Hej Sarah
  De ser godt nok lækre ud de der!
  Kan de holde sig i en kagedåse? Hvis ja, hvor længe mon?
  Smil
  Majbrit.

 3. sarah siger:

  Hej Majbritt,
  Jeg ville tro at de ville kunne holde sig i et par dage i et lufttæt beholder,
  Mvh. Sarah

 4. Pernille siger:

  Hej Sarah
  Dine opskrifter ser bare så indbydende ud og jeg har besluttet mig til at prøve dine mandelmakroner. Jeg har lige et spørgsmål i den forbindelse: Når makronerne er bagt færdig og skal afkøles, er det så godt nok at trække bagepapiret over på en bagerist eller skal de fjernes enkeltvis fra bagepapiret?
  Hilsen Pernille

 5. sarah siger:

  Hej Pernille,
  Det er fint med bagepapiret,
  God bagelyst,
  Mvh. Sarah

 6. Annika siger:

  Hej Sarah
  Disse må jeg prøve at lave! Men du skriver blancherede mandler, altså skal de have et opkog eller skal de bare smuttes? Mvh Annika

 7. Winnie siger:

  og så er de glutenfrie :-)

 8. sarah siger:

  Du skal hælde kogende vand over mandlerne og smutte dem, jeg købte en pose der allerede var smuttet hos grønthandleren
  ´Mvh. Sarah

 9. sarah siger:

  Nå ja, det er de da faktisk,
  Mvh. Sarah

 10. Anna-Vera siger:

  Hej Sarah,

  opskriften på dine makroner ser ud til at være næsten helt magen til min opskrift på lagkagebunde, bortset fra at der tilføjes salt og essens i dine, og så tror jeg lagkagebundende bages længere og ved lidt højere temperatur indtil de er mere sprøde end saftige. Men når man så tilføje piskefløde (pisket med lidt kaffe og jeg tilføjede lidt whiskey) mellem lagene, så ‘samler’ det sig alligevel til den kage du smagte her sidst. I øvrigt tak for besøg. Ærteblomsten har det rigtig godt og dufter skønt! :)

 11. sarah siger:

  Hvor sjovt, mine markroner er bare en mini lagkage med chokolade creme :)
  Tak for sidst, håber snart vi kan ses igen,
  Kh. Sarah

 12. Tommy siger:

  Hej Sarah,

  Jeg har en gang bagt disse og de er sindssygt gode.

  Jeg er dog lidt i tvivl om chokoladeganachen skal piskes op igen, når den er afkølet eller om man bare køre på med det samme. Den virkede bare lidt skorpet og tør at arbejde med.

  Smagen fejlede intet og der var ikke noget at se når først de var lagt sammen.

  Tommy

 13. sarah siger:

  Hej Tommy,
  Jeg tror godt at du kan piske den igennem når den er kold,
  Mvh. Sarah

 14. Katrine siger:

  Hej Sarah
  Faldt tilfældigvis over din lækre side, fordi jeg skulle finde en opskrift på bananmuffins.
  Denne opskrift fangede dog også min interesse, ååårh, det er fristende med alle de kager ;-) Hvordan bliver smagen på disse når de er bagt? Er det lidt ala marcipan, eller hvordan? Er normalt ikke vild med mandler, men er tosset med marcipan.. Lidt underligt, I know :-D

 15. sarah siger:

  Hej Katrine,
  Lidt svært at svære på da jeg måske synes at marcipan og mandler smager af det samme, smagen er nok lidt som mild marcipan,
  God bagelyst,
  Mvh. Sarah

 16. Katrine siger:

  Tusind tak for svaret. Det kan være jeg vil give mig i kast med dem engang :-D

 17. Maja siger:

  Hej Sarah,
  Elsker din side og kager! Mums! Og disse her ser også gode ud.
  Jeg kan ikke så godt lide mandler, men jeg ELSKER marcipan, så hvis bare jeg finmaler dem, så smager de vel mere som marcipan, eller hvordan?
  Kan man evt. bruge mandelmel, som man køber færdig? Hvis ja, så må det vel være samme mængde, ik?

 18. sarah siger:

  Hej Maja,
  Ja, jeg synes ikke de smager af mandler og du kan sagtens finmale dem mere end jeg gjorde. Du kan godt bruge mandelmel samme mængde,
  Mvh. Sarah

 19. Iben siger:

  Hej Sara,
  jeg har flere gange lavet nogle af dine opskrifter, og jeg har også eksperimenteret med nogle af dem selv.
  Men denne gang har jeg fuldt opskriften helt nøje…

  og de blev sindsyg gode !!!
  vi inviterede naboen ind til kaffe og makroner og de var elle vilde, de ville rigtig gerne have opskriften med hjem!

  Tak for en super fed blog og tak for inspirationen!

  Mvh. Iben

 20. […] godt i en dåse i flere dage, og det er jo absolut en fordel. Opskriften stammer fra denne side http://www.sarahskager.dk/mandelmakroner-med-chokolade-ganache/. Hjemmesiden indeholder rigtig mange lækre opskrifter, men meget få der er […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2013 - Sarahs Kager