Foto: Kam fotografer

Foto: Kam fotografer

Jeg plejer at sige, at jeg kun har nemme opskrifter på sarahskager.dk, og det er da heller ikke så svært at lave skumfiduser. Men, det er heller ikke noget man lige rører sammen på nul komma fem. Denne opskrift er for den rutinerede sarahskager.dk læser, og derfor vil jeg ikke anbefale opskriften til børn pga. den varme sukkersirup.

Men hvis man har en lille smule forståelse for det søde køkken, kan det sagtens lade sig gøre at lave de sjoveste skumfiduser, og med den rigtige grundopskrift kan man lave uendelig mange variationer. Min variation er med lakridsmarmorering, og den bitre lakrids passer umanerligt godt til den søde skumfidusmasse.

Skumfiduserne er meget klistrede, så derfor skal de vendes i flormelis efter de er skåret ud. Du kan sagtens lave en version uden lakrids og i stedet vende dem f.eks. passionsfrugtstøv – det har jeg prøvet og det er en vild oplevelse.

Det er nemmest at skære den skumfiduserne ud med en pizzakniv, og der er virkelig noget tilfredsstillende over at skære den størknede skumfidusmasse ud med sådan en pizzakniv.

Hvilken slags skumfidus drømmer i om at lave?

God bagelyst,

Kh. Sarah

 

Foto: Kam fotografer

Foto: Kam fotografer

 

Skumfiduser med lakrids (ca. 450 g)

 455 g sukker

1 spsk flydende glykose

 2 dl vand

 2 pasteuriserede æggehvider

 9 blade husblas lagt i blød i 1,5 dl vand

 Kornene fra 1 vaniljestang

 Flormelis

 4 spsk. Lakridspulver blandet med 1 spsk. vand

 1 sukkertermometer

  1. Kog sukker, glykose og vand sammen i en tykbundet gryde – blandingen skal koge til den når 127 grader på sukkertermometeret.
  2. Pisk æggehviderne meget stive med en elpisker eller på en køkkenmaskine.
  3. Tag gryden af varmen og opløs de bløde husblasblade og de 1,5 dl. vand i siruppen. Hæld den varme sirup op i en kande og hæld langsomt siruppen i æggehviderne mens du stadig pisker. Blandingen bliver tyk og skinnende. Tilsæt vaniljekornene og bliv ved med at piske i ca. 10 minutter.
  4. Put bagepapir i en form der ca. måler 20×30 cm, pensl bagepapiret med olie så massen ikke klæber for meget til papiret, du kan også si flormelis over bagepapiret.
  5. Hæld skumfidusmassen i formen og spred det ud i et jævnt lag.
  6. Sæt 4 klatter af lakridsen på æggemassen og marmorer lakridsen ned i skumfidusmassen med en kniv.
  7. Si mere flormelis over toppen og lad massen tørre i minimum 3 timer.
  8. Efter 3 timer kan den stivende skumfidusmasse klippes eller skæres i firkanter, dæk hver firkant med flormelis så skumfiduserne ikke klistrer til hinanden.
Emner:
 

4 svar til Lakridsmarmorerede skumfiduser

  1. Laura siger:

    Hej Sarah.

    De ser så lækre ud – skal jeg virkelig give mig i kast med!

    Jeg har lige et generelt spørgsmål til en anden opskrift, som jeg tænker at du kan hjælpe mig med: ved du hvor man kan købe flydende lakridsestrakt? :)

    Venlig hilsen
    Laura

  2. sarah siger:

    Hej Laura, jeg ville gå ned i specialkøbmanden – de kunne godt have det : ). Prøv ellers at google det, så kommer der sikkert en webbutik frem. Kh. Sarah.

  3. Sigrid siger:

    Hej Sarah.

    Lyder lækkert. Bare et enkelt spørgsmål: Er det meningen, at siruppen skal være helt varm når den hældes i de piskede æggehvider?

    Vh. Sigrid

  4. sarah siger:

    Hej Sigrid. Ikke brænd varm, men det er ok at den er lun. Kh. Sarah.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2013 - Sarahs Kager