Foto: Kam fotografer

Foto: Kam fotografer

Jeg kommer fra en familie med mange traditioner. Vi pyntede altid op på en helt speciel måde til alle højtiderne, og fødselsdagene var en big deal hjemme hos os. Det var trygt, godt og sindsygt hyggeligt med alle de traditioner, desværre er jeg ikke selv særlig god til at videreføre disse traditioner til mine egne børn, og det med at pynte op til jul, er lidt en kamp hvert år – men det er en helt anden snak vi kan tage til jul.

En af de faste traditioner fra min barndom, var, at mine lillesøster altid fik en lagkage lavet af mandelbunde med hindbærflødeskum i mellem til sin fødselsdag. Den smagte som englene synger; saftige bunde med den sur, søde og fede creme der supplerede bundene så godt.

Denne kage er inspireret af min søsters fødsesldagskage, den er glutenfri, men en af de glutenfri opskrifter, hvor man slet ikke fornemmer, at der mangler noget. I stedet for at lave flere bunde, har jeg lavet én stor bund som jeg har beklædt med min barndoms hindbærflødeskum og pyntet med granatæblekerner og hvid chokolade af bedste kvalitet. Husk at koge hindbærerne, hvis du bruger frosne.

Du kan sagtens købe dit mandelmel, men det er ret dyrt, så jeg finthakkede bare nogle smuttede mandler i en nøddehakker og brugte dem. Så kan du også selv bestemme, hvor finthakket eller groft du hakker dem og dermed hvor meget tektur du gerne vil have i kagen.

Jeg ved godt, at der har været langt mellem snapsene her på sarahskager, og det synes jeg er vildt øv. Men for tiden er der bare ikke nok timer i døgnet. Jeg er dog langt mere aktiv på instagram – der jo bare kræver, at man knipser et lille billede og uploader – så hvis du vil følge lidt mere med, ville jeg blive virkelig glad, hvis du begyndte at følge mig, jeg hedder ”sarahskager”. Og mens du er i gang, så kan du like sarahskager på facebooksiden, hvis du altså har lyst.

God søndag aften,
Kh. Sarah

Opskrift på 1 kage i springform

225 g. mandelmel
1 tsk. bagepulver
4 æggeblommer
175 g sukker
4 æggehvider
¼ l. piskefløde
1 bakke friske hindbær
3 spsk flormelis
Kernerne fra 1 granatæble
50 g hvid chokolade

 1. Forvarm ovnen til 180 grader.
 2. Beklæd bunden af en springform med bagepapir og smør siderne med smør.
 3. Bland mandelmel og bagepulver i en skål.
 4. Pisk æggeblommer og sukker sammen i ca. 30 sekunder i en anden skål.
 5. Pisk æggehviderne stive i en tredje skål og vend æggeblommerne i æggehviderne.
 6. Vend forsigtigt mandelmel i æggeblandingen af 3 omgange.
 7. Hæld kagen i springformen og bag den i 30 minutter eller til kagen er fast at mærke på.
 8. Pisk fløden til skum og vend mosede hindbær i. Smag til med flormelis.
 9. Pynt den afkølede kage med granatæblekerner og høvlet hvid chokolade.
Tagged with:
 

8 Responses to Lagkage med hindbærflødeskum, granatæblekerner og hvid chokolade

 1. Nina siger:

  Kære Sarah

  Har fulgt din side i mange år og vender altid tilbage hertil, når jeg skal bruge en kage til et arrangement :) Så skidt med, at der ikke kommer opskrifter så ofte for tiden – det er jo stadig et fantastisk opslagsværk.

  Jeg vil høre dig, om du tror, at disse bunde kan bages dagen i forvejen? Evt. fryses?

  Mange hilsner Nina

 2. sarah siger:

  Hej Nina, tusind tak for de søde ord, jeg blev vildt glad for din kommentar!! Jeg tror dog ikke at du kan fryse bundene, men de kan sagtens bages dagen inden. Er bange for at de smuldrer hvis de fryses og tøes op igen. Kh. Sarah.

 3. Nina siger:

  Kære Sarah.

  Det er mig, der har kommenteret på denne kage tidligere. Vil bare sige, at den er fantastisk! Den fik masser af ros da jeg bagte den. Jeg sidder nu og læser opskriften igennem igen, da jeg vil bage den til min datters fødselsdag, som vi holder på søndag.

  Endnu engang tak for en fantastisk side.

 4. sarah siger:

  Hej Nina,
  Tusind tak for din kommentar, jeg er glad for at du kan bruge opskriften : ). Tak for din søde kommentar,
  God jul,
  Kh. Sarah

 5. line siger:

  hej sarah
  Kan mandelmelet mon erstattes med hvedemel?
  Hilsner fra line

 6. KAGEKONE » siger:

  […] vi havde et liggende, der skulle bruges. Jeg googlede og endte med en af Sarahs kager i form af en lagkage med hindbærflødeskum, granatæblekerner og hvid chokolade, som altså hedder en lagkage på trods af, der ikke er mange lag i den. Men den tog kegler! Dét […]

 7. Bodil siger:

  Kunne du ikke give mulighed for at printe UDEN billede og kommentarer? Det gør andre opskriftsider

 8. Nina siger:

  Rigtig lækker kage. Bestemt ikke sidste gang jeg bager den :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2013 - Sarahs Kager