Egentlig har jeg altid tænkt, at rosincookies var lidt kedelige, hvorfor spise cookies med rosiner når man kan få dem chokolade? Men det var indtil jeg smagte Emmerys rosincookies, de var seje og ret uimodståelige og jeg fik med det samme lyst til at prøve at lave dem selv. Min version blev ikke helt blevet som Emmerys, men de er ikke dårligere af den grund. De er krydret perfekt med kanel og muskat og indeholder også havregryn og så er de perfekt chewy – selvfølgelig kun hvis man ikke bager dem for længe.
Opskriften kommer fra bogen Flour af Joanne Chang. Chang droppede sin karriere og skabte et lille bageri i Boston som simpelthen ser så hyggeligt og skønt ud. Og så kender jeg hende fra Food Network hvor hendes Sticky Buns fik meget opmærksomhed – den opskrift er også i bogen, i al beskedenhed vil jeg sige, at min egen Sticky Buns opskrift også er helt fantastisk og jeg kan anbefale alle at prøve den.

Opskrift på 12 cookies
110 g blødt smør
75 g sukker
110 g brun farin
1 æg
120 g mel
85 g havregryn
1/2 tsk. natron
1/2 tsk. salt
1/4 tsk. muskat
1/2 tsk. stødt kanel
120 g rosiner

 1. Forvarm ovnen til 170 grader på varmluft.
 2. Pisk smør, sukker brun farin sammen med en elpisker
 3. Pisk ægget i og fortsæt med at piske 2 minutter
 4. Bland mel, havregryn, natron, salt, muskat, rosiner og kanel i en anden skål.
 5. Bland de to skåles indhold sammen.
 6. Lad evt. dejen ”marinere” i køleskabet 3-4 timer, gerne natten over.
 7. Sæt kugler af dejen på en bageplade beklædt med bagepapir og tryk dem en smule flade. Der skal være ca. 5 cm. mellem hver cookie.
 8. Bag kagerne 10-15 minutter men hold øje med kagerne, de skal være bløde i midten og lysebrune i kanterne.
 9. Kagerne kan opbevares i en lufttæt beholder i max. 3 dage.

 

Tagged with:
 

17 Responses to Krydrede seje rosincookies

 1. Julie/Gane&Gaffel siger:

  Nejjj hvor ser de bare gode ud! Har haft samme rosin vs. chokolade-tanker som dig, men de her kunne godt få mig overbevist om at der er ræson i begge dele.
  Puha, godt vi skal have kage på arbejdet senere. Du har virkelig sat gang i min kagesult!

  Julie/Gane&Gaffel

 2. Jenny siger:

  og de fryser også godt..

  Har elsket rosin-oatmeal cookies siden jeg fik dem ved indtjekning på et hotel i USA.

 3. sofie siger:

  Syntes disse kager lyder skønne – jeg elsker nemlig rosiner. Jeg er også helt vild med rosiner i chokolade… måske kunne man lave en småkage med dem, men så passer krydringen måske ikke helt. Tror du det er noget at bygge videre på?

 4. sarah siger:

  Hej Sofie,
  Jeg synes du skal eksperimentere med det, kan ikke helt finde ud af hvad jeg synes om det,
  Mvh, Sarah

 5. Kamilla siger:

  Hej Sarah!
  Jeg her haft det præcis som dig. Hvorfor spise småkager med rosiner i når man kan få dem chokolade. Men jeg har allerede prøvet at lave dine rosinsmåkager 2 gange nu, og det er helt fantastiske. Tak for at du deler dine opskrifter og erfaringer med os andre:-)
  MVH Kamilla

 6. Sarah siger:

  Hej Sarah!

  Vil bare lige sige, at din blog jo er helt fantastisk. Den har også givet mig inspiration til at starte min egen blog omkring kagebagning, bare med et mere dansk/sønderjysk aspekt. Tag endelig et kig forbi!

  KH Sarah!

  (ps: har bagt de har småkager.. de er ret fantastiske!)

 7. Mette siger:

  Kan dejen fryses ned, tages op og bages omkring jul? jeg har det samme spørgsmål til din ingefærcookies?:)

 8. sarah siger:

  Hej Mette,
  Det ved jeg desværre ikke, du kunne jo prøve :)
  Mvh. Sarah

 9. Lone siger:

  De er bare alt for gode – jeg bagte dem i går og efter aftenkaffen var der kun 2½ tilbage. Og der var kun min kæreste og jeg til at spise dem, og han ikke er meget for rosiner i kage !!!
  Den opskrift skal helt bestem bruges igen, ligesom jeg skal have kigget lidt mere på de mange andre lækre opskrifter på din side :-)

 10. Mette siger:

  Hej Sarah nu har jeg lavet dejen og den ligger i min fryser. når jeg skal bage dem tror du så det er bedst at bage dem mens de er frosne (hvis jeg kan skære dem ud) eller skal de stå og tø først?
  vh mette

 11. sarah siger:

  Hej Mette,
  Jeg ville nok tø dem op lidt, ellers tror jeg også at det er svært at skære dem,
  Mvh. Sarah

 12. Majbrit siger:

  De ser gode ud, jeg tror de er helt perfekte til familieturen i Tivoli i weekenden. Har du prøvet at lave dem med tranebær istedet for rosiner? Jeg er nemlig meget glad for min opskrift på havregryn-tranebær-muffins…

 13. sarah siger:

  Hej Majbrit,
  Det synes jeg bare du skal prøve, det lyder lækkert,
  Mvh. Sarah

 14. Majbrit B. siger:

  Mums de er gode, og min mor har allerede bedt om opskriften! Jeg endte dog med at bage dem med rosiner alligevel, da jeg ikke kunne få tranebær i min lokale Netto. Jeg har dog stadig planer om at bage dem med tranebær, men vil isåfald udelade muskatnødden.

 15. Majbrit B. siger:

  Så fik jeg prøvet dem med tranebær, og de blev rigtig lækre. Jeg udelod dog kanel og muskat. Personligt er jeg nok mest til den krydrede variant med rosiner, men det andet er en fin afveksling

 16. Pernille siger:

  Havde ikke nogen rosiner, så brugte grofthakkede mandler med skald, for søren da! De er fantastiske!

 17. Lene siger:

  Hej Sarah

  Jeg sidder lige nu i Afghanistan, og hernede kan vi få nogle kager der ligner dem her :D Og de er bare suuuuuuuper gode, så er på jagt efter en opskrift jeg kan bruge når jeg kommer hjem. Dine skal helt sikket prøves!!!

  MVH Lene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2013 - Sarahs Kager