æblecookies1Da jeg startede sarahskager.dk for snart 4 1/2 år siden (!), var det fordi jeg syntes der manglede en hjemmeside med nemme, gode og velafprøvede kager. Der var masser af hjemmesider med opskrifter på kunstfærdige konditorkager, som jeg slet ikke havde tålmodighed eller tid til at lave, men jeg kendte ingen danske sider med netop den profil jeg havde i tankerne.

Da det har hele vejen igennem været mit mål at bringe mine læsere nemme kageopskirfter, har jeg i sagens natur måtte bage en masse. Ca. halvdelen af opskrifterne ryger gennem mit skrappe nåleøje og  havner på bloggen og resten bliver kasseret.æblekage1

Jeg har før skrevet om en dårlig bagestime her, og sådan en kom jeg ind i igen fornylig. Det hele begyndte med, at jeg havde kager med æbler på hjernen, og derfor prøvede jeg at lave nogle mini formkager med revet æble, dampende varme ud af ovnen skulle de dækkes af kanelsukker – desværre syntes jeg ikke at æblesmagen trådte nok frem. Kagerne var super søde og smagte lidt hen ad en luksus æbleskive, men jeg havde problemer med at få dem ud af formen, og det, kombineret med den manglende æblesmag = kasseret.æblecookie2

Så prøvede jeg en opskrift på banancookies med chokoladestykker, men de blev for bløde og kageagtige = kasseret. Jeg har dog planer om at give jer en opskrift på banancookies alligevel, men opskriften skal perfektioneres så cookies’ne stadig har en smule sprødhed.

Endelig i fredags lykkedes det mig at bage noget jeg var tilfreds med. Jeg tog denne opskrift og tilføjede et hakket syrligt cox orange æble og bingo, de lækreste cookies, hvor man stadig fornemmer æblets fine struktur og smag. Disse cookies kan laves på 20 minutter og så har man duftende efterårscookies at glæde sin familie eller venner med.æblecookie3

Opskrift på 12 cookies
110 g blødt smør
75 g sukker
110 g brun farin
1 æg
120 g mel
85 g havregryn
1/2 tsk. natron
1/2 tsk. salt
1/4 tsk. muskat
1/2 tsk. stødt kanel
2 skrællede æbler i små tern

 1. Forvarm ovnen til 170 grader på varmluft.
 2. Pisk smør, sukker brun farin sammen med en elpisker.
 3. Pisk ægget i og fortsæt med at piske 2 minutter.
 4. Bland mel, havregryn, natron, salt, muskat, æbletern og kanel i en anden skål.
 5. Bland de to skåles indhold sammen.
 6. Sæt kugler af dejen på en bageplade beklædt med bagepapir og tryk dem en smule flade. Der skal være ca. 5 cm. mellem hver cookie.
 7. Bag kagerne 10-15 minutter men hold øje med kagerne, de skal være bløde i midten og lysebrune i kanterne.
 8. Kagerne kan opbevares i en lufttæt beholder i max. 3 dage.
Tagged with:
 

10 Responses to Krydrede efterårscookies med æbler, havregryn og kanel

 1. Marie Bay siger:

  Mmmm. De lyder bare rigtig lækre. Det skal da vist afprøves. Elsker cookies – elsker æbler – så jeg må også elske disse!!! :)
  Tak for en lækker blog!

 2. sarah siger:

  Hej Marie. De er SÅ gode :), kh. Sarah.

 3. Nøj hvor ser det dog bare lækkert ud, og det er nogen vildt fede billeder, hvad er det for en kamera du bruger?

 4. sarah siger:

  Hej Nanna,
  Tusind tak, det er jeg glad for – det er et Canon DS126181 EOS 450D med modlysblænde på objektivet og image stabilizer,
  KH. Sarah

 5. […] Opskriften er fundet her: http://www.sarahskager.dk/krydrede-efterarscookies-med-aebler-havregryn-og-kanel/ […]

 6. Louise siger:

  Hej Sarah.
  Jeg er vild med at lave dine cookies, især dem med valnødder og chokolade. De er meget populære hjemme hos os :-) Vi skal snart på sommerhustur, og ville lave noget dej, og evt fryse det ned. Ved du om nogle af dine opskrifter egner sig til det ?
  Kh Louise

 7. sarah siger:

  Hej Louise,
  Det tror jeg stort set alle mine cookie opskrifter egner sig til. God sommerhustur : )
  Kh. Sarah

 8. Anna-Kathrine siger:

  De lyder fantastisk lækre! Er straks gået i gang

 9. Danielle siger:

  Hej Sarah

  Vil disse småkager blive hårde ligesom normale småkager? på billedet ligner det nemlig at de er helt bløde og går fra hinanden. Står og skal bruge dem imorgen til noget cafe halløj og de lyder virkeligt lækre!

 10. sarah siger:

  Hej Danielle, det er cookies så de bliver chewy og blødere end almindelige småkager. Du kan prøve at bage den mere, hvis du vil have dem hårdere : ). Kh. Sarah.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2013 - Sarahs Kager