Denne kage kombinerer det bedste fra kanelsneglen med det bedste fra kagen, og giver begge elementer en ny dimension. En af de mange gode ting ved denne kage er, at den er en del lettere at lave end de klassiske kanelsnegle, da du ikke skal lave en gærdej der skal rulles ud. Dejen til  kanelsneglekagen er hurtigt lavet og så skal fyldet bare ”swirles” i – og den smager altså så skønt og efterårshyggeagtigt.
På stort set alle de amerikanske blogs jeg læser, er de gået bananas i græskar EVERYTHING, jeg ved, at  græskar er lig med efterår i USA, men i Danmark har vi ikke rigtig nogen tradition for at bage med græskar. Jeg prøvede det faktisk engang, men var ikke ved at falde i svime over resultatet, og så var det lidt besværligt at stå og koge græskar og purere det, og som I ved, handler sarahskager.dk om lette opskrifter der ikke er tidskrævende og kræver de store konditorfærdigheder (med undtagelse af frostingen til cupcakes – der kan give problemer).
Derfor er dette mit forslag til en dejlig efterårskage og nej, der kommer ikke nogle græskaropskrifter, det værste jeg endnu har set, er en græskarsmoothie – så skal man virkelig være vild med græskar.
Nyd efteråret og god bagelyst
Sarah   
Ps. Jeg havde faktisk hakket 3 Bastognekiks og blandet dem i toppingen, men det behøver man ikke for at få et godt resultat.

Opskrift på 1 kanelsneglekage
1 form ca. 34 x 24 cm
380 g. mel
1/4 tsk. salt
200 g. sukker
4 tsk. bagepulver
3,5 dl. mælk
2 æg
2 tsk. vaniljesukker
120 g smeltet smør

Topping
200 g. blødt smør
220 g. brun farin
1 1/2 spsk. kanel
100 g. finthakkede nødder

Glasur
Flormelis
Mælk eller vand

  1. Pisk mel, salt, sukker, bagepulver, mælk, æg, vanilje og smeltet smør sammen med en elpisker, hvis dejen er for sej blandes en smule mere mælk i den.
  2. Til toppingen piskes det bløde smør, brun farin og kanel sammen i en anden skål og nødderne vendes i.
  3. Kagedejen hældes i en form der er foret med bagepapir og kanelblandingen sættes i klatter på dejen og arbejdes ind i dejen med en kniv eller ske, jeg lavede nogle baner og fordelte den jævnt (se billede nederst). Det virker som om der er meget topping, men når kagen hæver er det ikke for meget.
  4. Kagen bages i 25-30 minutter på 180 grader – jeg brugte varmluft.
  5. Mens kagen er i ovnen, røres ingredienserne til glasuren sammen og kagen pyntes når den er bagt færdig og afkølet.

 

Emner:
 

41 svar til Kanelsneglekage

  1. Jenny siger:

    Hej Sarah
    Fedt, at jeg ikke er den eneste i kongeriget, der dyrker amerikanske madblogs. Personligt synes jeg at pumkin spice latte (hvor i der også indgår grækar) er det mærkeligste, men Starbucks er rimelig kult.
    Jenny

  2. Josefine siger:

    Også stor begejstring for amerikanske mad – og i særdeleshed – bageblogs her :o)

    Skal bestemt prøve den kage, den ser simpelthen så lækker ud!

    /Josefine

  3. Marie siger:

    Hej Sarah.
    Jeg har nu besluttey mig for, at det skal være denne kanelsneglekage, som jeg skal bage til klassentime om en uge. Der er 22 i klassen og med klasselæreren 23. Derudover regner jeg med min mor, far og storebror også gerne vil smage. Så der skal være kage til 27 stykker. Hvor mange kanelsnegle kager skal jeg så bare?
    Mvh Marie

  4. sarah siger:

    Hej Marie,
    Jeg tror jeg ville bage dobbelt opskrift, tror jeg fil ca. 15 stykker ud af opskriften,
    Mvh. Sarah

  5. Gitte siger:

    Hej Sarah..

    Jeg har efterhånden prøvet flere af dine opskrifter, og de er bare super gode…. – især sydstatskagen, jeg kombinere den med hjemmelavet syltet pære, pynter kagen med pærene og servere kagen som dessert :-) super godt..

    Et spørgsmål til kanelsneglekagen. Kan man bage kagen dagen før og lune den dagen efter lige inden den skal serveres?

    De bedste hilsner fra
    Gitte.

  6. sarah siger:

    Hej Gitte,
    Du kan godt gøre det, men du ville få et bedre resultat hvis du bagte den på selve dagen. Kunne forestille mig at den blev en anelse tør dagen efter,
    Mvh. Sarah

  7. Marie Louise siger:

    Hej Sarah,
    det ligener en rigtig god kage :) ville det være en god ide at tilføje romessens til glasuren?
    / Marie

  8. Jeane siger:

    Hej Sarah

    Jeg har tit været udsat for at glasuren får en mere “sandagtig” struktur og så smager den heller ikke så godt, som den burde. Har prøvet at koge mælken og har også prøvet at koge vandet men det ender med et dårligt resultat og så smager det ikke godt, hvad skal jeg gøre? og hvordan laver man en god glasur til kagen??

    venlig hilsen jeanne

  9. sarah siger:

    Hej Marie Louise,
    Ja det synes jeg godt du kan, lyder lækkert,
    Mvh. Sarah

  10. sarah siger:

    Hej Jeanne,
    Jeg blander bare kold mælk og flormelis og det fungerer altså fint, men jeg er jo bare hobbybager så det kan være det ikke er den helt korrekte måde at lave det på, men det tror jeg nu det er. Du må nok google lidt videre,
    Mvh. Sarah

  11. Josefine siger:

    Har nu bagt denne – i en let modificeret version (havde ikke lige hakkede nødder, ej heller Bastognekiks desværre), så jeg tilsatte 50 g. mandelmel til toppingen i stedet. Det gik an – den var simpelthen SÅ lækker, må bestemt prøve at lave den i originalversionen også. Kan forestille mig den bliver lidt mere (dejligt) snasket med nødder og kiks. Uhm!

    Helt sikkert en kommende klassiker herhjemme, så mange tak for opskriften :o)

    /Josefine

  12. Louise siger:

    Så er kagen bagt og kom nok til at lave alt for dybe riller i kagen, for nu har jeg en kage i en masse mindre stykker, med fyld på siderne. ja så har man lært det :)

  13. Amalie siger:

    Mmh, denne kage skal jeg helt sikkert prøve at lave.
    ELSKER din hjemmeside, og har flere gange reklameret for den på min blog. hehe :)

    XX Amalie

  14. Jannie Munck siger:

    Den er fantastisk og et kæmpe hit hos os :-) Vi lavede halv portion så var der lige til mig og barnet lørdag og søndag. Den blev ikke så tør dagen efter pga alt det dejlige snask :-)…

  15. Marie siger:

    Hej Sarah.
    Denne kager var et stort hit.
    Jeg lavede en halvanden af portionen, og bagte den i en større form. Der var hvertfald kage nok til 25 stykker.
    Mvh. Marie.

  16. Marie siger:

    Til Gitte:
    Jeg bagte min kage dagen inden, og jeg lød den bare stå på køkkenbordet. Derudover var den med 6 timer i skole, før den skulle spises. Det gjorde ikke kagen tør overhovedet. Så det kan du roligt gøre.
    Mvh. Marie.

  17. Kanelsneglekage siger:

    [...] bage noget lækker kage. Og det var ærligt talt ikke svært at beslutte mig, da jeg for nylig så denne kage hos Sarah. Jeg synes normalt at almindelige kanelsnegle nemt har en tendens til at blive lidt [...]

  18. Charlotte siger:

    Jeg har lige lavet kagen her til aften. Dejen blev meget blød og kunne bestemt ikke sættes i klatter – men det fungerede. Dog vil jeg sige, at det er den sødeste kage jeg nogensinde har lavet. Den må række langt, for manden og jeg kunne i hvert fald kun spise et lillebitte stykke hver, og vi er ellers udstyret med en særdeles sød tand.

  19. Majbrit siger:

    Hejsa
    Tak for en fantastisk blog. Jeg har prøvet at lave denne kage og den var simpelthen SÅ god.. Kunne se at der var nogle der havde spurgt til om den kunne stå lidt tid.. Jeg bagte min fredag, og søndag aften var den stadig rigtig god og ikke spor tør…

    Jeg lavede dejen med en ½ spsk kanel og ½ spsk kardemomme, hvilket også var rigtig godt.. Men næste gang prøver jeg uden. :-)

    Men kan kun anbefale den

  20. Maria siger:

    Hejsa.

    Hvilken form er bedst til denne opskrift?

    Mvh

    Maria

  21. sarah siger:

    Hej Maria,
    Som jeg skriver i opskriften: en metalform der ca. måler 24 x 34 cm,
    Mvh. Sarah

  22. Anne Kjær siger:

    Har (endnu engang) denne fantastiske kage i ovnen! Den skal forkæle mine kolleger i morgen – jeg bliver bare SÅ populær :-) Den er et hit til både børn og voksne – MUMS!

  23. donna siger:

    hej sarah,
    hvad nødder passer bedst t denne kage?

  24. sarah siger:

    Hej Donna,
    Jeg vil sige at valnødder eller pecannødder passer bedst,
    Mvh. Sarah

  25. Line Pedersen siger:

    Kære Sarah, er ny på siden her, men allerede imponeret over det hele. Vil gerne bage din kanelsneglekage, men kan det virkelig passe du blander det hele på en gang, ikke noget med at piske æg og sukker for sig først…? Det lyder jo fantastisk nemt!

  26. sarah siger:

    Hej Line,
    Velkommen til!
    Du skal bare blande det hele på en gang, det behøver ikke være så svært at bage :)
    Mvh. Sarah

  27. Line Pedersen siger:

    Blev en stor succes, tak for det!

  28. Nette siger:

    Hej Sarah

    Jeg bagte denne kage igår.

    Brugte olie i stedet for smeltet smør

    Og kun 60 gram brun farin, og resten rørsukker.

    Den blev super god! Tak for opskriften !

    ^^ Og den er stadig god på 2. dagen!

  29. Nette siger:

    Hov og jeg brugte forresten hakkede mandler- det passede også fint :D

  30. Helle siger:

    Hej Sarah!
    Sikke en fin blog med en masse skønne opskrifter, du har lavet. Jeg har lovet en veninde at bage kanelsnegle til hende, men så så jeg både kanelsneglekagen og de der fantastiske sticky buns og nu kan jeg jo ikke vælge en af de tre. Så nu må det komme an på, hvilken af de tre slags kager, der bedst kan fryses ned?
    Venlig hilsen Helle

  31. sarah siger:

    Hej Helle,
    Jeg tror at kanelsneglekagen er den bedste til at fryse ned,
    Mvh. Sarah

  32. Monica siger:

    Hej

    denne kage er fantastisk, men har nu bagt den to gange og mit fyld har en dendens til at ligge nedderst og sidde lidt fast i bagepapiret (som jeg fik brugt anden gang, da kagen sad fast i formen første gang :-) )
    Hvad er der der gør at det ender på bunden af kagen? Jeg har ikke lavet om på opskriften – dog ikke kiks i.
    Kh Monica

  33. sarah siger:

    Hej Monica,
    Det ved jeg desværre ikke, har lidt svært ved at gennemskue det.
    Mvh. Sarah

  34. Marie Louise siger:

    Hej Sarah,
    Jeg har prøvet at lave den kage et par gange med stor succes, og nu vil jeg igang igen, men jeg ville gerne vide om man kunne lave den som muffins?
    vh
    Marie

  35. sarah siger:

    Hej Marie Louise,
    Det tror jeg godt du kan, men har ikke prøvet det selv – så du må prøve dig lidt frem,
    Mvh. Sarah

  36. Bagenymfen siger:

    Kære Sarah

    Nu er kanelsneglekagen også i ovnen hos mig :) En rigtig efterårskage, og jeg glæder mig til at se resultatet. Jeg blogger selv og vil gerne linke til din opskrift, hvis det er okay? Se gerne min blog: http://www.bagenymfen.wordpress.com
    Jeg havde ikke nok mælk, så jeg erstattede den sidste halve dl mælk med 1 dl yoghurt naturel. Det er måske også lidt amerikansk ;)
    En anden gang tror jeg revet eller hakket æble vil gøre sig godt i toppingen også, men efteråret er jo kun lige begyndt, så der er god tid endnu til eksperimenter med din fine opskrift!

    De bedste hilsner Katrine

  37. sarah siger:

    HEj Katrine,
    Ja. det er ok med link,
    Mvh. Sarah

  38. [...] danske ambassade i Berlin Før glasuren kom på!I kan finde opskriften på denne lækre kage på Sarahs blog, hvor Sarah, som sagt, kalder den [...]

  39. Sanne siger:

    Jeg har prøvet at få denne kage lavet om til muffins. Det kan varmt anbefales. Jeg vil selv prøve at bage den som muffins, senere på ugen :)
    Mangler kun at finde ud af hvor mange min. de skal bage.

  40. Camilla siger:

    Hej Sarah,
    Tusind tak for en masse lækre opskrifter!!
    Jeg har bagt kanelsneglekagen hele 3 gange og jeg elsker den. Men, jeg har et problem – som også tidligere er beskrevet, kan jeg se – mit fylder falder til bunden HVER gang. Det smager helt fantastisk, men det ser altså lidt fjollet ud :) Måske jeg “arbejder” fyldet for meget ind i dejen? Jeg kunne virkelig godt tænke mig at få det til at fungere. Måske du pludselig kommer til at tænke over hvad der dog kan være anderledes ved vores fremgangsmåde?
    Jeg har ikke opgivet! Må prøve igen. Men input modtages gerne :)
    Mvh Camilla :0)

  41. sarah siger:

    Hej Camilla,
    Jeg ved det desværre ikke, måske der er andre læsere der har et bud?
    Kh. Sarah

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2013 - Sarahs Kager