kanelsnegle-bagt-paa-amerikansk-2

Kanelsnegle kan virkelig være et lækkert stykke bagværk – men de skal ikke efter min mening bages på den traditionelle danske måde, hvor sneglene skæres og lægges på en bageplade hver for sig. Jeg er derimod tilhænger af at bage dem på den amerikanske metode, hvor sneglene står tæt side om side i en metalform. Ved at bage sneglene på den danske metode, synes jeg at det yderste af kanelsneglen bliver for tør, jeg ”skræller” tit den yderste ring af, så jeg når ind til den mere snaskede midte, den tørre yderskal undgås ved at bage dem tæt sammen i en form. Noget jeg til gengæld ikke er så glad for, ved den amerikanske måde at bage kanelsnegle på, er at de overhælder dem med ekstreme mængder glasur – det bliver lige en tand for sødt til min smag. Hvis man gerne vil dekorere sneglene, synes jeg en smule chokolade eller citronglasur fungerer godt. På billedet har jeg bare drysset noget smeltet chokolade over, men syntes egentlig i bagklogskabens lys, at chokoladeglasur ville have været bedre.

Opskrift på kanelsnegle bagt på amerikansk (12 – 14 stk.):
25 g gær
1 dl mælk
1 spsk sukker
½ tsk salt
1 æg
100 g blødt smør
ca. 300 g mel

Fyld
:
100 g blødt smør
100 g brun farin
½ spsk kanel
knivspids friskrevet muskat

Udrør gæren i lunet mælk. Rør sukker, salt og sammenpisket æg i. Findel smørret i melet. Kom gærvæden i og ælt alt sammen. Sæt dejen til hævning et lunt sted i en time til halvanden. Rul dejen ud til en stor firkant. Rør smør og farin sammen med kanel og muskat. Rul dejen sammen, skær dejpølsen i 1 cm. tykke skiver og sæt dem i en metalform side om side. Lad sneglene hæve en halv time.
Bages midt i ovnen i ca. 15 minutter ved 200 grader. Bland evt. en glasur eller smelt chokolade til at pynte med.

kanelsnegle-bagt-paa-amerikansk-1

 

Emner:
 

59 svar til Kanelsnegle bagt på amerikansk

  1. Christa siger:

    De er så gode de her kanelsnegle at de – og du fortjener stående applaus. Fantastiske! Bagte dem igår (dog med 1,5 gang fyld) og efter en nat i tætlukket plastik beholder, er de næsten endnu bedre idag. De bliver absolut den eneste opskrift på kanelsnegle jeg nogensinde får behov for!

    Tak for en god side! Du havde engang en opskrift på amerikanske chokolade cookies – de er stadig et hit hos alle hver eneste gang jeg laver dem.

    Glæder mig til at få prøvet flere af dine opskrifter :-)

  2. sarah siger:

    Tusind tak Christa, det er jeg glad for at høre. Og opskriften på cookies er skam stadig på bloggen: http://www.sarahskager.dk/amerikanske-cookies-med-chokoladestykker/ ☺. Kh. Sarah.

  3. Pia siger:

    Hey Sarah.
    Hvilken form bruger du til dette
    Og hvor stor er den ??
    Mvh Pia f. Jensen

  4. sarah siger:

    Hej Pia, den er ca. 22×22 cm. Kh. Sarah.

  5. Marie siger:

    Hej Sarah,

    Jeg skal have gæster, og vil bage en dobbelt portion af dine kanelsnegle (som i øvrigt er mega lækre). Jeg har tænkt at bage dem i en bradepande. Tror du at jeg kan bage dem aftenen før, uden at de bliver tørre til aftenen efter?

    Venlig hilsen
    Marie

  6. sarah siger:

    Hej Marie,
    Der er mange kager der passer godt til at man bager dem aftenen før, men lige præcis kanelsnegle er lidt kritiske at bage dagen inden, jeg synes de bliver enormt hurtigt tørre. Ellers kan du måske underbage dem lidt og bage dem helt færdige dagen efter. Ved ikke om det fungerer, men det er da et bud. Eller hvad med at putte mindre gær i dejen og lade dem hæve i køleskabet natten over, og så bage dem færdige dagen efter. Håber det kunne bruges.
    Held og lykke med bageprojektet.
    Kh. Sarah

  7. Kimi siger:

    Har lige bagt dine kanelsnegle og de er fantastiske! Og skønt at man slipper for den tørre kant ;-) tak for det :-)

  8. Eva siger:

    Jeg er også fan af dine kanelsnegle

  9. Emma siger:

    Hej Sarah, kan dejen sneglene godt laves dagen før og så bages om formiddagen dagen efter? Så man koldthæver dem – mængden af gær skal måske så mindskes?

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2013 - Sarahs Kager