Så er det blevet mandag igen, og jeg har taget endnu et hop over til Martha, for finde inspiration til mandagens opskrift, og der fandt jeg endnu en chokoladeopskrift. Chokolade crinkle cookies er en traditionel amerikansk julecookie, navnet stammer fra de rynker der kommer i cookien, når man vender dem i flormelis inden de skal bages, flormelisen giver en sprød cookie der er blød og sej indeni. Jeg tror, at amerikanernes instant espressopulver er mere fintmalet end det jeg havde i skabet, derfor vil jeg nok til næste gang jeg laver disse skønne cookies, putte pulveret ned i en plastpose og køre en kagerulle et par gange hen over det, så det bliver mere pulveriseret, dermed bliver kaffesmagen også bedre fordelt. Martha sigter melet og kakaopulveret, en ting jeg aldrig gider at gøre, men gør det endelig hvis du føler dig overbevist om at det er vigtigt.
Der er ikke mere at sige denne gang, udover at jeg lover, at næste omgang julemandag med Martha ikke bliver en chokoladeopskrift og at decembers nyhedsbrev er på trapperne med anmeldelse af bøger, nye kagesteder og tip til bagningen,
God bagelyst og vi ses på mandag,
Sarah

Opskrift på 18 chokolade espresso cookies
60 g. mel
30 g. god kakaopulvere
4 tsk. espressopulver
1 tsk. bagepulver
1/8 tsk. salt
60 g blødt smør
135 g brun farin
1 stort æg
120 g smeltet chokolade
1 spsk mælk
60 g flormelis

  1. Sigt eller bland mel og kakaopulver sammen og rør espressopulver, bagepulver og salt i.
  2. I en anden skål piskes smør og brun farin til en sammenhængende blød masse med en elpisker.
  3. Æg og den smeltede chokolade røres i smørblandingen og tilsidst røres mælken i.
  4. De to skåles indhold blandes sammen og røres til en ensartet masse.
  5. Film dejen og frys den i 45 minutter.
  6. Forvarm ovnen til 175 grader.
  7. Tag dejen ud af fryseren og form den til 18 kugler.
  8. Rul kuglerne i flormelis et par gange.
  9. Sæt kuglerne på to bageplader beklædt med bagepapir, de flyder lidt ud så sæt dem lidt fra hinanden.
  10. Bag cookies i ca. 12 til 14 minutter. Jeg bagte mine på varmluft i 12 minutter.

Emner:
 

20 svar til Julemandage med Martha: Crinkle cookies eller chokolade cookies med espresso

  1. Tine siger:

    Øijjj de lyder lækre!!!

  2. Mille siger:

    Kan espressopulveret udelades ?

  3. sarah siger:

    Hej Mille,
    Ja det kan det sagtens!
    God fornøjelse,
    Mvh. Sarah

  4. Majbrit B. siger:

    Wow hvor ser de gode ud, de skal helt sikkert på min bageliste! Jeg har dog et spørgsmål angående espresso-pulveret. Er det instant pulver eller almindelig espresso-kaffe du mener?

  5. Gitte Eskildsen siger:

    Har bagt dem i dag uden espressopulver. De er bare lækre. Tak for en inspirerende side og skønne opskrifter. God jul.

  6. sarah siger:

    Hej Majbrit,
    Jeg brugte instant kaffepulver, men jeg tror godt at du kan bruge almindelig kaffe,
    Mvh. Sarah

  7. Wille siger:

    Jeg går ud fra at man blander de to skåles indhold efter mælken er tilsat og før dejen sættes på køl? ;)

  8. sarah siger:

    Hej Wille,
    Du har ret, det har jeg glemt at skrive, retter det lige – tak!
    Mvh, Sarah

  9. Heidi Lundø siger:

    Hej Sarah

    Instant espressopulver (ikke instant kaffe) er helt pulveriseret, så det er nok det, der er nemmest at bruge. Har købt ind til dem, så de skal afprøves i weekenden!

  10. sarah siger:

    Hej Heidi,
    Jeg så¨det lige i dag da jeg var ude og handle :). Jeg har bare brugt almindelig instant kaffe, men espressopulver er er helt pulveriseret.
    God bagelyst,
    Mvh. Sarah

  11. Tanja siger:

    Hej Sarah,

    dine kager ser enormt lækre ud. Vil blot lige høre, inden jeg slipper min indre mormor løs, hvilken slags chokolade brugte du? Lys eller mørk?

  12. sarah siger:

    Hej Tanja,
    Jeg brugte mørk chokolade, ca. 60 %,
    Mvh. Sarah

  13. [...] nemmere at få af fingrene og en tur i ovnen dræber konfektens bacilleskræk. Jeg fandt dem hos Sara og de er virkelig gode. Kaffen giver et lille kick uden at smage bittert. Jeg har med stor succes [...]

  14. Lea siger:

    Kære Sarah
    Det er da lige de kager jeg skal bage til mødregruppen i morgen…
    Håber I har haft en dejlig jul og får et skønt nytår og så må vi snart finde en dag.
    Knus Lea

  15. Jeane siger:

    De smager skønttttt!!!!!. Ligesom dem man kan købe fra bageren fra føtex. Uhmmmm.

  16. Laura siger:

    Hej :-)
    Ville man kunne lave dem dagen før? eller bliver de så kedelige?

  17. sarah siger:

    Hej Laura,
    Kager er altid bedst samme dag de er bagt, så jeg synes du skal bage dem samme dag de skal spises,
    Mvh. Sarah

  18. Mette siger:

    Sætter du begge plader ind på samme tid ved varmluft, eller en ad gangen?
    Jeg forsøgte med en enkelt plade ad gangen ved varmluft i 14 minutter, og de smagte en anelse brændt, så fremover bliver det ved 12 minutter :)

  19. Hans siger:

    Virkelig lækkert! Skal helt sikkert lave dem i morgen:-)Hvad for noget instant pulver bruger du?

  20. sarah siger:

    Hej Hans,
    Jeg bruger ikke noget bestemt mærke, bare den helt fintkværnede slags,
    Mvh. Sarah

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2013 - Sarahs Kager