Julemandage med Martha: Citron cookies med ingefær
Amerika er en smeltedigel af forskellige kulturer og traditioner og fordi landet har været et multikulturelt samfund i så mange år, er mange af immigranternes traditioner blevet indoptaget som en del af de amerikanske traditioner. Derfor er det heller ikke så mærkeligt, at denne amerikanske julesmåkage oprindeligt stammer for Italien hvor den hedder Ciambelle. Kyndige udi italiensk bagværk vil måske sige, at sådan ser en Ciambelle slet ikke ud og opskriften er helt forkert, men den har jo også været igennem den amerikanske vridemaskine som sikkert har sat sit præg på opskriften. Jeg har også sat mit præg på opskriften, for den oprindelige opskrift fra Martha havde ikke ingefær i, det skal være helt op til dig om du er i ingefærhumør eller ej, men det var jeg, og jeg fandt noget tørret kandiseret ingefær i Irma og tilsatte en lille håndfuld som gav en dejlig ingefærsmag til kagen.
Dette er så den sidste julemandage med Martha og jeg har aldrig blogget så meget på en måned. Jeg tager derfor lige en lille pause med bloggeriet og vender tilbage i januar med nye amerikanske opskrifter – slanketips må i kigge efter et andet sted.
God jul,
Mvh. Sarah
Opskrift på ca. 14 citron cookies
190 g. mel
1/2 tsk. bagepulver
1/2 tsk. salt
70 g sukker
1 1/2 spsk. skal af en økologisk citron
110 g. blødt smør
1 stort æg
1 tsk. vaniljesukker
1 1/2 spsk. citronsaft
evt. en håndfuld tørret kandiseret ingefær
Glasur
190 g. flormelis
4 spsk. citronsaft
pynt
Forvarm ovnen til 175 grader.
Bland mel, bagepulver og salt sammen i en skål.
Brug en stavblender til at blende sukker og citronskal sammen så du får citronsukker.
Pisk citronsukkeret sammen med det bløde smør, til du får en luftig masse.
Pisk ægget, vaniljen og citronsaften i smørblandingen .
Rør smørblandingen sammen med melblandingen til en sammenhængende masse.
Hæld lidt mel ud på en tallerken og tag en spsk. fuld af dejen og vend den i melet så du kan forme en ring, gentag processen til alt dejen er brugt.
Sæt ringene på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i den forvarmede ovn i ca. 18 minutter til de er gyldne.
Rør flormelis og citronsaft sammen til glasuren
Lad kagerne køle på en bagerist og dekorer dem med glasuren og evt. pynt. Jeg brugte en pensel til at sprede glasuren med.
Emner
amerikansk ananas banan bananmuffin blondie blåbær brownie cheesecake chokolade citron cookie cupcake dessert fedtfattig flødeskum frosting give away glasur glutenfri gulerod hasselnød havregryn hindbær hvid chokolade is jordbær jul kaffe kanel kanelsnegl karamel kokos krydderier mandel marcipan marengs mint muffin oreo peanuts pecannødder rabarber skumfidus valnød æbleSeneste kommentarer
- Sine S til Citroncupcakes med blåbærfrosting
- opskrift p tærter – RDQD til Nemme P-tærter
- Lene Jensen til Rabarber Crumb kage
- Karen Nielsen til Rabarber Crumb kage
- lotte til Rabarber Crumb kage