Foto: Thomas Hjertén

Foto: Thomas Hjertén

Til julens kager hører krydderier, og det er noget af det, jeg bedst kan lide ved julen. Jeg er helt tosset med krydrede kager – og laver dem på alle tider af året, men specielt meget til jul. Disse cupcakes har dobbelt op på krydderier, fordi de er både dejligt krydrede i kagedelen men også er pyntet med en lækker sprød brunkagestjerne. Lav endelig kun stjernerne hvis du har lyst og tid til det, godt nok er opskriften nem, men stjernerne gør hele opskriften en del mere tidskrævende.

Den sidste juleopskrift der kommer her på sarahskager.dk er nok visuelt den kedeligste af de tre juleopskrifter jeg lægger på sitet her i december, men den er til gengæld min klare favorit. Det er en Chai Blondie – som simpelthen smager så skønt. Opskrift coming up soon.

Jeg GLÆDER mig til juleferie, hvor jeg har planer om at forsøge at være nærværende overfor mine børn, lige det, er nogen gange lidt svært at nå med to fuldtidsjobs og alle de gøremål der hører med til at have en familie. Vi skal helt ned i gear, og lave hyggelige ting sammen. Og vi skal have dage, hvor vi slet ikke skal noget, andet end at være sammen. En af tingene vi skal, er helt klart at bage nogle hyggelige børnevenlige kager som vi kan byde vores gæster juleaften.

Hvad skal i bage til jul?

Kh. Sarah

Foto: Thomas Hjertén

Foto: Thomas Hjertén

Opskrift på 11 cupcakes

96 g mel
1 tsk stødt ingefær
1 tsk kanel
en knivspids friskrevet muskat
¼ tsk stødt nelliker
1 tsk vaniljesukker
170 g blødt smør
150 g sukker
1 ½ spsk sirup
2 æg

Frosting:
100 g blødt smør
225 g philadelphia ved stuentemperatur
350 g flormelis
1 tsk kanel

  1. Forvarm ovnen til 175 grader.
  2. Bland mel, krydderierne og vaniljesukkeret sammen.
  3. Pisk smør og sukker med en elpisker, pisk til massen bliver hvid og cremet.
  4. Pisk siruppen i blandingen og tilføj et æg af gangen mens du pisker.
  5. Pisk melblandingen med smørblandingen sammen. Pisk kun til massen er ensartet.
  6. Fyld dejen ¾ op i muffinsformene og bag cupcakes i den forvarmede ovn i ca. 25 minutter. Lad cupcakes køle fuldstændigt inden de pyntes.
  7. Pisk alle ingredienserne til frostingen sammen, tilføj evt. mere flormelis hvis frostingen bliver for lind. Pynt de afkølede cupcakes med frostingen og brunkagestjernerne.

Brunkagestjerner

170 g mel
¼ tsk natron
½ tsk salt
1 tsk stødt ingefær
1 tsk kanel
½ tsk stødt nelliker
¼ tsk muskatnød
60 g smør
60 g brun farin
1 lille æg
125 g sirup

  1. Forvarm ovnen til 175 grader. Bland mel, natron, salt, ingefær, kanel, nelliker og muskat i en skål.
  2. Pisk smør og brun farin luftigt i en anden skål. Pisk æg og sirup i smørmassen.
  3. Bland melblandingen med smørblandingen og pisk til alle ingredienserne er blandet sammen.
  4. Lad dejen hvile minimum 1 time eller natten over.
  5. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir og tryk dejen ud i den ønskede form.
  6. Sæt brunkagerne på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen i 8 -10 minutter.
  7. Lad kagerne køle på en rist. Pynt de afkølede brunkager med glasur.
Emner:
 

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2013 - Sarahs Kager