ingefaer-cookies

Jeg elsker ingefær cookies og synes de skal være bløde og seje i stedet for hårde og sprøde. Jeg synes, at en cookie skal have noget tekstur for at være spændende, så derfor tilføjede jeg hakket syltet ingefær til dejen – det fungerede rigtig godt. For at gøre smagen af ingefær endnu mere intens, tilføjede jeg frisk revet ingefær sammen med den tørrede ingefær – der er altså tale om triple ingefærcookies!. Hvis man ikke kan lide ingefær, skal man altså ikke lave denne opskrift – disse cookies er virkelig intense. For at gøre kagerne ekstra julede tilføjede jeg allehånde og nelliker. Cookies skal have mellem 10 og 12 minutter, jeg gav mine 10 minutter og de blev meget bløde – kun lige bagt, hvis man vil have en mere sprød cookie, skal man blot give dem et par minutter længere. Disse cookies smager perfekt med en kop te.

Opskrift på ca. 10 store ingefær cookies

280 g mel
2 tsk. natron
¼ tak. salt
1 tsk. kanel
2 tsk. tørret ingefær
½ tsk. tørret nelliker
½ tsk. allehånde
1 tsk. frisk revet ingefær
170 g blødt smør
220 g brun farin
1 æg
85 g sirup
100 g hakket syltet ingefær i sukkerlage

Forvarm ovnen til 185 grader.
Pisk det bløde smør med brun farin og sirup og rør ægget i blandingen.  Bland mel, natron, salt, kanel, frisk og tørret ingefær, nelliker og allehånde sammen i en anden skål. Bland de to skåles indhold sammen og ælt den hakkede syltede ingefær i dejen.
Form bolde af dejen og tryk dem flade – de flyder lidt ud så de skal ikke stå for tæt.
Bag kagerne 10-12 minutter.

ingefaer-cookies2

Tagged with:
 

6 Responses to Ingefær cookies til jul

 1. Anna-Vera siger:

  Kære Sarah, hvor ser de ginger cookies lækre ud!

  Jeg skal til at bage pebernødder og vaniljekranse til jul, da man ikke kan få den slags her, og det fik mig til at kigge forbi din bolg. Jeg glæder mig rigitg til at kigge alle dine opskrifter igennem. Billederne er superflotte, og det jeg har set indtil videre ser fantastisk ud. :)

  Håber I trives alle tre!

 2. sarah siger:

  Kære Anna-Vera,
  Glad for at du kan lide opskrifterne og billederne. Håber I nyder sommeren i Australien – kunne godt bruge lidt varme her i Danmark. Hils Rasmus.
  Knus Sarah

 3. Lea siger:

  Prøvede at lave de her forleden dag – mega gode. Tror du man kan erstatte noget af melen med havregryn, for en mere chewy tekstur?

 4. sarah siger:

  Hej Lea,
  Det tror jeg sagtens du kan :)
  Mvh. Sarah

 5. Helena Koux siger:

  Kære Sarah
  Sikke en flot og inspirerende hjemme-bage-side.
  Den skiller sig virkelig ud fra så mange andre kedelige bage-blogs!
  Din blog minder mig bare så utrolig meget om filmen Julie&Julia med Meryl Streep! Hvis du ikke har set denne, kan jeg bestemt råde dig til det! Filmen handler om en ung pige ved navn Julie der blogger om den gamle verdens berømte kok Julia og til sidst selv ender med at blive berømt! Den er virkelig sød – ligesom dine skønne opskrifter. – Jeg glæder mig til at lave disse lækre ingefærkager! Ingefær er bare det lækreste mad ingrediens – MUMS!

  Kærlig hilsen
  Helena Koux

 6. sarah siger:

  Hej Helena,
  Tak for din søde kommentar!
  Mvh. Sarah

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2013 - Sarahs Kager