Hummingbird kage
Foto: Line Thit Klein
Det har været valentines dag, og det var egentlig min plan at lave pink lemonade cupcakes til bloggen, men hvorfor var der så ingen cupcakes på bloggen? Jeg er begyndt at arbejde, og inden jeg kom hjem, fik bagt og skulle til at fotografere, var lyset så dårligt, at billedet ikke blev godt nok. Det bliver meget nemmere nu, hvor lyset langsomt begynder at vende tilbage, og jeg også kan tage billeder om aftenen.
Denne kage var originalt en opskrift til Alt for Damerens bagetillæg Bageliv, og billedet bliver jeg bare så glad af at kigge på – er det ikke smukt? Man kan slet ikke se, at det blev taget på en kold februar dag, der er så meget varme i det.
Denne kage er en hyldest til sydstaternes søde sager – og sød, det er den. Kagen er saftig med smag af banan og ananas og knasende nødder. Hvis du ønsker en mindre sød kage, kan opskriften halveres og frostingen kan blot smøres på toppen.
God bagelyst,
Kh. Sarah
Opskrift på 1 kage med 3 lag
300 g sukker
3 æg
3 dl smagsneutral olie
250 g mosede modne bananer
2 tsk. kanel
300 g mel
1 tsk. natron
1/2 tsk. salt
1 tsk. vaniljesukker
150 g frisk ananas skåret i små stykker
100 g pecan – eller valnødder + ekstra til dekoration
3 springforme med bagepapir i bunden og siderne smurt med smør
Frosting
600 g flormelis
100 g usaltet meget blødt smør
250 g flødeost
1 – 2 spsk. citronsaft
- Forvarm ovnen til 170 grader
- Pisk sukker, æg, olie, mosede bananer og kanel med en elpisker til en ensartet masse
- Tilføj mel, natron, salt og vanilje til æggeblandingen, og rør, til alt er blandet sammen.
- Vend ananasstykkerne og nødderne i dejen
- Fordel dejen mellem de 3 forme, og bag kagerne, til de er gyldne ca. 20 -25 minutter. Lad kagerne køle fuldstændig.
- Pisk alle ingredienserne til frostingen sammen. Smag til med citronsaften.
- Placer en af kagerne på en kagetallerken og fordel 1/4 af frostingen på toppen af kagen, fortsæt med de resterende to kager og dæk tilsidst hele kagen med frosting på siderne og toppen
- Pynt med hele pecannødder.
Foto: Line Thit Klein
3 Responses to Hummingbird kage
Skriv et svar Annuller svar
Emner
amerikansk ananas banan bananmuffin blondie blåbær brownie cheesecake chokolade citron cookie cupcake dessert fedtfattig flødeskum frosting give away glasur glutenfri gulerod hasselnød havregryn hindbær hvid chokolade is jordbær jul kaffe kanel kanelsnegl karamel kokos krydderier mandel marcipan marengs mint muffin oreo peanuts pecannødder rabarber skumfidus valnød æbleSeneste kommentarer
- Sine S til Citroncupcakes med blåbærfrosting
- opskrift p tærter – RDQD til Nemme P-tærter
- Lene Jensen til Rabarber Crumb kage
- Karen Nielsen til Rabarber Crumb kage
- lotte til Rabarber Crumb kage
mmmh
Den ser super lækker ud
Hvilken str form bruger du?