Foto: Line Thit Klein

Foto: Line Thit Klein

Det har været valentines dag, og det var egentlig min plan at lave pink lemonade cupcakes til bloggen, men hvorfor var der så ingen cupcakes på bloggen? Jeg er begyndt at arbejde, og inden jeg kom hjem, fik bagt og skulle til at fotografere, var lyset så dårligt, at billedet ikke blev godt nok. Det bliver meget nemmere nu, hvor lyset langsomt begynder at vende tilbage, og jeg også kan tage billeder om aftenen.

Denne kage var originalt en opskrift til Alt for Damerens bagetillæg Bageliv, og billedet bliver jeg bare så glad af at kigge på – er det ikke smukt? Man kan slet ikke se, at det blev taget på en kold februar dag, der er så meget varme i det.

Denne kage er en hyldest til sydstaternes søde sager – og sød, det er den.  Kagen er saftig med smag af banan og ananas og knasende nødder.  Hvis du ønsker en mindre sød kage, kan opskriften halveres og frostingen kan blot smøres på toppen.

God bagelyst,
Kh. Sarah

 

Opskrift på 1 kage med 3 lag
300 g sukker
3 æg
3 dl smagsneutral olie
250 g mosede modne bananer
2 tsk. kanel
300 g mel
1 tsk. natron
1/2 tsk. salt
1 tsk. vaniljesukker
150 g frisk ananas skåret i små stykker
100 g pecan – eller valnødder + ekstra til dekoration
3 springforme med bagepapir i bunden og siderne smurt med smør

Frosting
600 g flormelis
100 g usaltet meget blødt smør
250 g flødeost

1 – 2 spsk. citronsaft

 

  1. Forvarm ovnen til 170 grader
  2. Pisk sukker, æg, olie, mosede bananer og kanel med en elpisker til en ensartet masse
  3. Tilføj mel, natron, salt og vanilje til æggeblandingen, og rør, til alt er blandet sammen.
  4. Vend ananasstykkerne og nødderne i dejen
  5. Fordel dejen mellem de 3 forme, og bag kagerne, til de er gyldne ca. 20 -25 minutter. Lad kagerne køle fuldstændig.
  6. Pisk alle ingredienserne til frostingen sammen. Smag til med citronsaften.
  7. Placer en af kagerne på en kagetallerken og fordel 1/4 af frostingen på toppen af kagen, fortsæt med de resterende to kager og dæk tilsidst hele kagen med frosting på siderne og toppen
  8. Pynt med hele pecannødder.
    Foto: Line Thit Klein

 Foto: Line Thit Klein

 

Emner:
 

1 svar til to Hummingbird kage

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2013 - Sarahs Kager