Foto: Kam fotografer

Foto: Kam fotografer

Citronmåne, kæmpelæske, skumbananer og filur – det er søde sager, som man normalt forbinder med industrifremstillede produkter, og det er også søde sager, som jeg har lavet hjemmelavede versioner af. Jeg synes, det er sjovt at lave mine egne udgaver af produkter, som man normalt forbinder med masseproduktion. Det var også derfor, at jeg besluttede mig for at lave en kæmpelæske til min sag om hjemmelavede ispinde til Mad og venner. Det er ret nemt at lave en hjemmelavet kæmpelæske, man laver en citronsorbet og fryser den på isforme og når den er frosset dyppes den i smeltet mørk chokolade – wupti, så har du din egen kæmpelæske.

For et stykke tid siden blev jeg kontaktet af P4, de ville gerne interviewe mig om trenden ”hjemmelavede ispinde”. Jeg ELSKER radio, og ville vildt gerne prøve et radiointerview. Interviewet blev båndet, så jeg var slet ikke nervøs, og havde en vildt god formiddag på P4. Klippet kan høres her, jeg taler først om ispinde som trend, og efter musikken gengiver jeg opskriften på kæmpelæske.

Jeg har i øvrigt fået endnu en meget spændende opgave til august, hvor det svenske magasin Hembakat – som er nordens største bagemagasin, kommer og laver en julet bagesag med mig. Vi pynter derfor op og tænder ild i pejsen – helt syret at gøre det i august. Jeg glæder mig til alle de fremtidige eventyr sarahskager.dk sender mig ud på.

God sommer,
Kh. Sarah

Kæmpelæske med chokolade (4 stk)

6 dl vand
175 g sukker
3 økologiske citroner, revet skal af 2 og saft af 3
1 pasteuriseret æggehvide
100 g smeltet mørk chokolade

Udstyr:
isforme
ispinde

  1. Hæld vand, sukker og den revne skal af  2 af citronerne i en gryde, og lad blandingen småsimre i 10 minutter, til alt sukkeret er opløst.
  2. Lad derefter blandingen blive helt kold.
  3. Tilsæt saft af 3 citroner og sæt blandingen i fryseren, til den bliver grynet som tøis. Pisk æggehviden stiv med en elpisker, og vend den i den kolde citronblanding. Hæld isen i isforme, og stik en ispind i isen, når den er frosset tilstrækkeligt.
  4. Dyp ispindene i smeltet mørk chokolade, når de er dybfrosne.
Emner:
 

8 svar til Hjemmelavet kæmpelæske

  1. Sysleren siger:

    Øj, det er en af mine favoritter, så dem skal jeg da prøve at lave. Hvor heldigt at jeg netop har et par æggehvider uden formål. Smager de sådan helt rigtig og hvordan er konsistensen?

  2. sarah siger:

    Hej Sysleren, de smager mere af citron og mindre af rengøringsmiddel hvis du forstår. Jeg elsker den originale udgave men synes den har en lidt kedelig bismag. Konsistensen er lidt “skummende” som sorbet der er lavet på æggehvider godt kan være. Håber at det giver mening. God fornøjelse. Kh. Sarah.

  3. Anne-Marie siger:

    Kæmpe læske er også min favorit. Når jeg laver hyldeblomstsorbet synes jeg også den minder meget om kæmpe læske. Mon ikke man kan køre denne i ismaskine også, eller tror du den bliver for luftig, til at hænge sammen?

    Kh.
    Anne-Marie

  4. sarah siger:

    Hej Anne-Marie. Jeg tror ikke at den egner sig til ismaskine, men jeg har aldrig prøvet det. Så du kunne give det et forsøg og fryse den almindeligt hvis det ikke virker. Sorry for mit sene svar, havde overset din kommentar. Kh. Sarah.

  5. Simone siger:

    De ser super lækre ud! Har altid været kæmpe fan af kæmpelæske – dem bliver jeg nødt til at prøve at lave :)

  6. sarah siger:

    Tak Simone, det synes jeg bestemt at du skal gøre :)

  7. Laura siger:

    Hej Sara!

    Er det på nogen som helst måde muligt, at du kunne lave en sommerstang? Lyserød med chokoladetop. Jeg kender den ikke, men jeg kender en dame, der er MEGET nastolgisk, når det kommer til denne is. Det kunne være en kæmpe hjælp. Den gik vist under navnet sommer Læske for et par år siden? Håber du kan være behjælpelig! :-)

  8. sarah siger:

    Hej Laura, jeg kan ikke huske denne is, så det er lidt svært for mig at vedlede dig i at genskabe den. Men er den lyserød, så lyder det som om der er brugt hindbær eller jordbær. Så vi jeg anbefale at du googler jordbærsorbet og laver sådan en og derefter følger de anvisninger som jeg har i kæmpelæske opskriften. Held og lykke med isprojektet

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2013 - Sarahs Kager