Jeg ved ikke hvad det er med Oreos, det er jo egentlig ikke et særlig lækkert produkt, men jeg kan godt lide dem alligevel og derfor har jeg haft lyst til at bage den hjemmelavede version i lang tid, så jeg kunne spise dem med lidt bedre samvittighed. Jeg fandt opskriften i Flour af Joanne Chang og den fungerede fint og kagerne giver præcis samme fornemmelse som en Oreo, bare på en bedre og mere luksusagtig måde. Det betyder også, at jeg var ret bombet efter at have spist 2, måske havde det noget at gøre med, at jeg løbende havde smagt lidt for meget på smørcremen! Disse Oreos smager intenst af chokolade og kakao og er lidt mere bløde og kageagtige i forhold til almindelige Oreos som er virkelig knasende, de er SÅ lækre, så prøv dem. Jeg kunne ikke modstå at putte en vaniljestang i smørcremen – udelad det endelig, hvis du ikke har lyst til vaniljesmagen.

Jeg har fået en pinlig mail fra en pige der bad om blive sat på nyhedsbrevslisten igen, hun tænkte at hun var røget af listen, og at det var derfor hun ikke havde fået nyhedsbrevet, jeg måtte skrive til hende, at hun stadig var på listen, men at jeg ikke fik lavet et nyhedsbrev i december – pinligt. Men i går fik jeg faktisk skrevet det, og det skal lige tjekkes, der skal sættes links og billeder ind og så er det klar til at blive mailet til alle nyhedsbrevstilmeldte.

God bagelyst,

Sarah

 

Opskrift på ca. 13-15 Oreos

115 g. smeltet og afkølet smør

75 g sukker

1 tsk. vaniljesukker

100 g. smeltet og afkølet chokolade af god kvalitet ca. 50 – 60%

1/2 sammenpisket æg

105 g mel

45 g usødet god kakao

1/4 tsk. natron

1/2 tsk. salt

Vanilje smørcreme

60 g blødt smør

115 flormelis

kornene fra 1 vaniljestang

1/2 spsk. mælk

  1. Forvarm ovnen til 160 grader varmluft.
  2. Pisk det smeltede smør, sukker, chokolade, æg og vanilje sammen til en sammenhængende masse.
  3. Bland mel, kakao, salt og natron i en anden skål.
  4. Bland de to skåles indhold sammen, dejen er meget blød og nemmest at blande med hænderne.
  5. Hæld dejen ud på et stykke bagepapir og form en pølse ved at rulle bagepapiret rundt om dejen, det er lidt tricky, men kan godt lade sig gøre. Du bestemmer selv hvor store dine oreos skal være, jeg lavede rullen lige så tyk som diameteren på købte Oreos.
  6. Prøv at få rullen så ensartet som muligt.
  7. Læg rullen i køleskabet i et par timer eller natten over.
  8. Tag dejen ud og køleskabet, skær skriver af dejen på ca. 2 cm. og læg skiverne på 2 bageplader beklædt med bagepapir.
  9. Jeg trykkede dejstykkerne flade til den tykkelse jeg ønskede de skulle være, kagerne flyder ikke ud i ovnen, forsøg at få dem så ensartede som muligt.
  10. Bag i ca. 15 – 20 minutter alt efter hvor store du har lavet dem. Når de er faste at røre ved, er de færdige.
  11. Kagerne afkøles på en rist.
  12. Til smørcremen piskes alle ingredienserne sammen med en elpisker.
  13. Når kagerne er kolde, smøres cremen på bunden af kagerne og de lægges sammen to og to.
  14. Server evt. med et glas koldt mælk.
Emner:
 

50 svar til Hjemmelavede Oreos

  1. Amalie siger:

    Uhmm!! Lækkert!

  2. Camilla Gravgaard siger:

    Vil bare komme med et lille tip. Prøv at bland lakridspulver i smørcremen næste gang. Det gør at smagen fra chokolden bliver endnu mere intens, tror det eller prøv det ;)

  3. Laura siger:

    Hej Sarah,
    mums hvor ser de her oreos bare lækre ud. Jeg elsker dem, så det her er helt sikkert en opskrift, jeg vil prøve :-)
    rigtig fin blog du har- er fast følger fra nu af!
    Hilsen Laura

  4. Tine siger:

    Åhhhhr det lyder alt for lækkert!

  5. sarah siger:

    PS. Kagerne blev helt eminente efter en tur i køleskabet – de er virkelig, virkelig gode!

  6. Cæcilie siger:

    Mums hvor ser de gode ud! Har du smagt Oreo’s med chokoladeovertræk? Jeg tænker om man kunne overtrække disse med mørk chokolade – eller vil det blive alt for meget? Hvilken chokolade plejer du i øvrigt at bruge – et specielt mærke?
    Rigtig god weekend!
    Cæcilie

  7. sarah siger:

    Hej Cæcilie,
    Du kan godt overtrække dem, men personligt ville jeg synes det ville være lidt for meget af det gode. Hvis jeg føler mig rig, køber jeg Valhrona chokolade, ellers bruger jeg lidt forskelligt.
    Mvh. Sarah

  8. Mie siger:

    De ser super lækre ud, og skal helt sikkert prøves.
    Bruger du smør uden salt til cremen? :)

  9. sarah siger:

    Hej Mie,
    Jeg brugte smør med salt, men hvis du ikke kan lide smørsmagen, så brug smør uden salt for en sikkerheds skyld,
    Mvh. Sarah

  10. Majbrit B. siger:

    De ser virkelig lækre ud! Personligt har jeg altid undret mig over min svaghed for Oreo’s, for de er jo egentlig ikke ret gode, men fornemmelsen af Oreo’s i iskold mælk er toppen
    Nu har jeg set at du skriver “god kakao” i alle dine opskrifter, men hvilken kakao anser du for at være god? Kan godt regne ud at det næppe er Nettos den billigste (som jeg plejer at bruge…). Er helt enig med dig i, at Valrhona er fantastisk chokolade. Jeg besøgte en gang deres fabrik i Frankrig, og der var alt det fyldte chokolade man kunne spise, og når man købte chokolade hældte de tonsvis af små cafechokolader oveni posen. Jeg tvivler på at jeg nogensinde får en chokoladeoplevelse der slår det!

  11. sarah siger:

    Hej Majbrit,
    Det lyder som en fantastisk chokoladeoplevelse! Jeg brugte faktisk Valrhona kakao, tror det må være en af de bedste på markedet og selvfølgelig er den også ret dyr,
    Mvh. Sarah

  12. Tine siger:

    Ejjjj hvor fantastisk!

    Dog synes jeg det var længe at forvarme ovnen hi hi

  13. Trine siger:

    Hold op, hvor er de goe:0) De holdt ikke ret længe her i huset, da mand og børn var VILDE med dem. (^^;)

  14. Dorte siger:

    De se gode ud :-)
    de skal snart prøves….

  15. louise siger:

    Mine blev meget skrøbelige – tror du jeg har givet dem for meget i ovnen (synes det tog lidt inden de blev faste, fik nok 20 min i alm ovn med luftcirkulation) eller har jeg mon æltet dem for lidt? Hvad var din erfaring mht skrøbelighed?

  16. sarah siger:

    Hej Louise,
    Jeg ved ikke hvad du har gjort galt, du har måske skåret dem lidt tyndt ud eller givet dem for meget som du selv skriver,
    Mvh. Sarah

  17. Kristian siger:

    2 cm tykke skiver, er det rigtigt?
    Bliver de så tyndere i ovnen?

    En Oreo er jo kun ca. 2-3mm.

  18. sarah siger:

    Hej Kristian,
    I denne opskrift er de 2 cm, du kan eksperimentere med at lave dem tyndere, men som en læser skrev, blev hendes meget skøbelige. Kagerne bliver rigtig gode efter en tur i køleskabet når de er bagt,
    God weekend,
    Mvh. Sarah

  19. Natasha siger:

    Min veninde og jeg bagte dem i går. En tur i køleskabet natten over og de var bedre end rigtig oreos. MEGET nemt at lave.

  20. sarah siger:

    Hej Natasha,
    Det er jeg glad for at høre,
    Mvh. Sarah

  21. maria thestrup schmidt siger:

    Måtte bage disse, da jeg i hemmelighed elsker Oreo’s (og altid har dårlig samvittighed over at spise et så usselt produkt!). De er blevet fantastiske! Tak for endnu en vellykket og lækker opskrift. – Jeg tilsatte lidt revet øko-appelsinskal og lidt af saften istedet for mælk, da jeg er vild med chokolade-appelsin kombinationen – det fungerer perfekt!
    knus til dig – håber alt skrider planmæssigt frem med kagebagningen;-)

  22. Stinna siger:

    Jeg er helt vild med din side – den er så fin :-)
    Derfor har jeg givet dig en blog-award.. Du kan se den her :
    http://stinna.dk/?p=722 .
    Ved ikke helt hvordan det fungerer, men synes du fortjener den :-)

  23. Majbrit B. siger:

    Så fandt jeg endelig en lejlighed til at få afprøvet dine Oreos, og jeg blev ikke skuffet (og det gjorde gæsterne bestemt heller ikke!). Jeg synes det er super, at kagerne kan laves færdige dagen inden gæsterne kommer, og så er der overraskende meget credit at hente ved selv at lave Oreos. Det eneste minus er at de er lidt omstændige at lave, og så er portionen for lille ;-)

  24. Mariann siger:

    Tak for denne forrygende opskrift, som virkelig imponerede min læsegruppe ved vores årlige ‘julefrokost’.

    Næste gang (og der BLIVER en næste gang), vil jeg skærer kiksene i lidt tyndere skiver, da hver oreo blev meget stor.

    Tak for alle dine tips!! :)

  25. Malene siger:

    SUPER lækre ! Og nemme at lave ! :)

  26. Amalie siger:

    Jeg forstår ikke hvad du mener med “Hæld dejen ud på et stykke bagepapir og form en rulle ved at rulle bagepapiret rundt om dejen.”???

  27. sarah siger:

    Hej Amalie,
    Jeg kan godt høre at det er lidt tricky skrevet, men du skal lave en “pølse” ved at rulle bagepapiret rundt om dejen og prøve at få den så ensartet som muligt,
    Mvh. Sarah

  28. DaisyD siger:

    Hvordan er de på anden dagen? :) Lyder alt for lækkert ! Elsker virkelig dine opskrifter, og elsker at de er så nemme at følge at selv en “kagearm” som mig kan få det til at lykkes. Så tusind tak!

  29. sarah siger:

    hej daisy,
    jeg syntes de var rigtig gode på 2. dagen,
    mvh. sarah

  30. Bruno siger:

    Hej Sarah
    Først og fremmest vil jeg sige tak for, at du har lagt opskriften ud på din fantastiske hjemmeside. Jeg var så heldig, at de blev bagt til min 27 års fødselsdag og mmmmmmm! De var bare lækre! Jeg spiste 8 og fik helt ondt i mavsen! Resten blev frosset ned, så jeg kunne få en med på min madpakke hele næste uge. Nøj, hvor blev de andre på jobbet misundelige! Men de måtte ikke smage! :-D

    Mange Oreo-hilsner

    Bruno

  31. Jane Rüsz siger:

    Hej Sarah.

    Jeg siger 1000 tak på min mands vejne…han er helt pjattet med disse Oreos.

    Så det er 10 her fra…

  32. Stine siger:

    Lyder spændende! Det skal bofælle have i ‘smut-væk gave.

    Kan ‘pølsen’ fryses ned?
    Eller kan de godt fryses ned færdiglavet (med smørcreme)?
    Kan se Bruno skrev, at han frys dem ned, men er lidt spændt på, hvordan det ville være :D

    Ps. herlig blog. Jeg og min søster er glad for den :)

    - Stine

  33. sarah siger:

    Hej Stine,
    Jeg har desværre ikke prøvet at fryse ‘pølsen’ ned, men tror godt du kan gøre det. Jeg ville ikke fryse dem med smørcremen i, held og lykke :)
    Mvh. Sarah

  34. Anne siger:

    Hej Sarah.
    Rigtig lækre kager du laver! Jeg har lige været i New York og fik Oreos med mint cremefyld – de var SÅ lækre! Tror du man ville kunne gøre det i denne hj.lavet udgave?

  35. sarah siger:

    Hej Anne,
    Ja, du putter bare et par dråber pebermynteessens i cremen,
    Mvh. Sarah

  36. Emma siger:

    Hejsa, de ser virkelig lækre ud – jeg tænkte bare om man kunne undlade det halve sammenpiskede æg? (:

  37. sarah siger:

    Hej Emma,
    Du kan prøve men jeg kan ikke garantere for udfaldet,
    Mvh. Sarah

  38. Signe Baldvinsson siger:

    Hej Sarah
    Jeg kastede mig ud i dine oreos igår. Smørcremen blev nærmest helt flydende for mig og slet ikke hvid som på dit billede. Har du en forklaring på det, og kan man evt supplere med lidt cream Cheese?
    Mvh Signe

  39. sarah siger:

    Hej Signe,
    Måske du har brugt Kærgården, så kan det godt blive flydende. Kærgården er ikke et godt produkt at bage med, så brug altid rigtig rent smør og ikke et blandingsprodukt. Ellers har du puttet for meget væde i, og det kan kun redes med ekstra flormelis,
    Mvh. sarah

  40. Nikolaj siger:

    Hej,

    Et lille spørgsmål i forhold til smørcremen.
    Behøves elpisker, eller kan det måske lade sig gøre “manuelt”?

  41. sarah siger:

    Hej Nikolaj,
    Tvivler på at det bliver godt hvis du bare rører den manuelt, jeg ville vove at påstå at den skal piskes med en elpisker,
    Kh. Sarah

  42. Nikolaj siger:

    Hej igen Sarah,

    Mange tak for dit hurtige svar.
    Så må jeg hellere ud og investere, lad os se hvordan det går.

  43. Selena siger:

    Hej Sarah,
    Laver du dine egne opskrifter eller finder du dem?
    Jeg har undret mig over det i lidt tid nu…:)
    Men jeg elsker din blog og det er meget inspirerende.

  44. sarah siger:

    Hej Selena,
    Tak for din kommentar. Jeg tager altid udgangspunkt i en anden opskrift, men ofte justerer jeg den så den bliver min egen. Hvis jeg direkte kopierer den, skriver jeg det altid i teksten,
    Kh. Sarah

  45. Selena siger:

    Okay. Tak for svaret :)
    Fortsæt god Påskeferie.

  46. [...] Forrige weekend gik jeg amok med Oreos. Der blev både lavet de her åndsvagt gode cookies med Oreos og så lavede jeg også Oreos som også var virkelig gode – dog noget mere heftige i smagen men det er jo super smart for så spiser man ikke så mange Denne her opskrift tyvstjal jeg også ovre hos Sarah [...]

  47. Mikala siger:

    Åh! De er bare virkelig gode. Jeg lavede dem i miniudgaven og de blev så gode! Jeg leger med tanken om at bage en oreobund til chokolademoussekagen – eller laver en islagkage hvor jeg for-bager bunden af denne oreodej… Det kan ikke blive andet end godt :-)

  48. sarah siger:

    Hej Mikala, det lyder super lækkert ☺

  49. laura Nylander siger:

    hvor mange oreos kommer der ud af en potion

  50. sarah siger:

    Hej Laura, ca. 15 oreos. Kh. Sarah.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2013 - Sarahs Kager