Jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg har lavet disse muffins, men det er mange gange og over en periode på mindst 7 år tror jeg. Opskriften stammer fra den britiske kok Ainsley Harriott som jeg lærte at kende gennem BBC Food, en kanal jeg havde et usundt overforbrug af i en periode. Konsistensen på disse saftige hindbær – og hvid chokolademuffins er superb og de smager rigtig lækkert og passer perfekt til en hjemmelavet brunch. Og så har jeg jo en stor forkærlighed for opskrifter, hvor man kun skal bruge én skål som alle ingredienserne røres sammen i!.
Der var dog noget der gik lidt anderledes denne gang, jeg syntes nemlig ikke at muffins blev helt søde nok, jeg ved ikke, om jeg havde puttet mindre af den hvide chokolade i end jeg plejer, eller om det var fordi jeg brugte en speciel rørsukker, men jeg syntes i hvert fald godt at de kunne bruge 50 g sukker mere. I opskriften nedenfor, har jeg tilføjet lidt mere sukker og mere hvid chokolade – så må I jo melde tilbage hvad I synes. Jeg skal lige huske at sige tusind tak for alle kommentarerne til gryde give away’en, det var en fornøjelse at læse dem alle sammen! Jeg må jo sige, at der tegner sig et billede af hvilke opskrifter der er mest populære hos mine søde læsere, gennemgående nævnte i opskrifter med chokolade i, derfor bliver næste opskrift en super lækker og nem chokolademousse - og karamelkage med kiksebund.
God bagelyst,
Sarah

Opskrift på 8 store muffins

300 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
180 g. sukker
1 æg
2 tsk. vaniljesukker
2 1/4 dl. mælk
50 g. smeltet smør
150 g. hindbær
150 g. hakket hvid chokolade

  1. Forvarm ovnen til 200 grader på varmluft.
  2. Bland mel, bagepulver og sukker i en skål.
  3. Rør æg, vaniljesukker, mælk og smeltet smør i melblandingen.
  4. Vend den hakkede hvide chokolade og hindbærrene i dejen
  5. Bag muffins til de er faste og gyldne ca. 20 minutter.

Emner:
 

71 svar til Hindbærmuffins med hvid chokolade

  1. sarah siger:

    Hej Camilla.
    Det er en meget nem opskrift, og jeg tror det er svært at gøre noget forkert. Dejen skal ikke piskes med en elpisker, så kagen sin struktur. Du skal praktisk talt bare røre alle ingredienserne sammen, men selvfølgelig skal du røre lidt kraftigt så alle ingredienserne bliver blandet sammen.
    Kh. Sarah

  2. Nina siger:

    Har fået din side anbefalet af min søster og nevø og i særdeleshed disse muffins, så de skal prøves i aften :-)
    Vil nu prøve at lave dem i min Kitchen Aid men bare bruge K-spaden. Det må jo give samme resultat :-)

  3. Jeanne Rytorp siger:

    De lyder super lækre :-) men tænker lige om man kan bruge andet end hindbær? er nemlig ikke så vild med hindbær.
    Kh
    Jeanne

  4. sarah siger:

    Hej Jeanne,
    Du kan sagtens bruge en anden slags frugt eller bær,
    Kh. Sarah

  5. stine siger:

    Hej, dine opskrifter ser super lækre ud. Vil prøve at lave disse, men vil lige høre om man kan bruge frosne hindbær?
    Mvh stine

  6. stine siger:

    Hov, havde ikke set at du har svaret på det tidligere har:-)

  7. Helle siger:

    Hej super gode opskrifter

  8. Jane siger:

    Hej Sarah,
    Jeg mener at have bagt ovenstående opskrift på hindbærmuffins for et par år siden, og at de var rigtig gode. Men mener bare at der sammen med var en opskrift på en icing til at putte ovenpå. er det noget du kan hjælpe mig med?
    mvh. Jane

  9. sarah siger:

    Hej Jane,
    Der har aldrig været frosting som del af denne opskrift, disse muffins ville blive for søde hvis der kom frosting på. Hvis du gerne vil alligevel, kan du bare bruge en af de talrige opskrifter på frosting på sarahskager.dk
    Kh. Sarah

  10. Manja siger:

    Jeg elsker selv at bage og prøver alverdens opskrifter. Jeg valgte i stedet at bruge mindre sukker og chokolade i kagen, hvilket gjorde den mindre sød – på den gode måde, hvis man gerne vil have en lækker icing på toppen.

    Som icing på toppen forslår jeg en hvid chokolade icing!

    Hvid chokolade frosting

    Indgredienser:
    100 g chokolade
    100 g philadelfiaost (naturel – andre friskoste kan også bruges)

    Fremgangsmåde:
    1. Hak chokoladen og smelt den i en skål over simerende vandbad. Lad den køle lidt af (bare det ikke bliver stift).
    2. Rør chokolade og flødeost sammen.

    Men jeg vil kun anbefale det, hvis man gør kagerne mindre søde… Eller hvis man bare elsker at noget er MEGET sødt. :)

  11. sarah siger:

    Hej Manja. Tusind tak for din kommentar :)

  12. Jeanette siger:

    Hej,

    Kom “desværre” til at lave for mange af disse lækre muffins, så ville høre om man kan fryse dem ned?

  13. sarah siger:

    Hej Jeanette,
    Det kan du sagtens,
    Kh. Sarah

  14. Emilie siger:

    Hvor mange muffins bliver der

  15. sarah siger:

    Hej Emilie, 8 store muffins, kh. Sarah

  16. Annemette siger:

    Hej. De smager helt vidunderligt :-) Kan man evt bytte hindbær og choko ud med revet gulerod?

  17. sarah siger:

    Hej Annemette, det er jeg altså ikke helt sikker på. Jeg vil anbefale at du laver min gulerodscupcakes i stedet for, dem går man ikke galt i byen med, kh. Sarah.

  18. Rikke siger:

    De lyder bare rigtig lækre :-) kan man bruge frosne hindbær?

  19. Rikke siger:

    Hvis jeg nu læste ordentlig, kan jeg jo se, at det kan man godt :-)

  20. Inger ? siger:

    Kan man bruge frossen bær … Og tak for alle de dejlige opskrifter du bare lige smyger ud af ærmet :-)

  21. sarah siger:

    Hej Inger, ja det kan du godt : ) kh. Sarah

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2013 - Sarahs Kager