Foto: Kam fotografer

Foto: Kam fotografer

Denne sommer har ikke artet sig som vi havde forventet. Og det skyldtes en nyre-bækkeninfektion hos familiens yngste medlem, dette resulterede i en indlæggelse på Riget i 4 dage. Det var egentlig meningen, at vi skulle have været i sommerhus, men det droppede vi pga indlæggelsen. Syge børn ER bare det værste, og hvor blev jeg bare glad, da vi blev udskrevet og kunne tage hjem. Solen skinnede da vi havde fået den gode nyhed, og jeg gik straks i BR med storebror August og købte en ny dukke til min lille tapre pige – der faldt selvfølgelig også noget af til storebror, der havde tilbragt en del af sin længe ventede sommerferie på hospitalet.

Jeg er nu efterladt med følelsen af, virkelig at nyde hver stund jeg har med min familie, ikke at vi var rigtig bekymrede for lille Laura. Men kunne ikke lade være med at bemærke, nogle af de andre familier der nærmest boede på børnegangen på Riget. Deres liv var sat på stand by og de blev ved med at få forskellige beskeder fra lægerne, der ikke kunne finde ud af, hvad deres meget blege, næsten grå barn fejlede. Umenneskeligt hårdt.

Jeg vil dog sige, at personalet på børnegangen på Riget var helt exceptionelt søde. Og i min rus over at vi var blevet udskrevet, gik jeg straks ned på Trianglen og købte en stor buket blomster til dem, det havde de fortjent.

Nu rejser vi til Grækenland på søndag, og vi har alle sammen så meget brug for ferie. Vi skal ligge i poolen hele ferien og de voksne skal nyde ikke at lave mad, ikke at skulle købe ind og at vi får gjort rent – og måske nyde et glas vin på terrassen når børnene sover mens vi lytter til bølgeskvulp og cikader. Vi satser på at få den bedste ferie, og at jeg er nogenlunde afslappet når jeg, dagen efter vi kommer hjem, begynder nyt og spændende job.

Lav disse små himmerigsmundfulde til nogen du holder af, og øv dig i at have fokus på livet lige nu og her – for nogle gange tager livet en overraskende drejning som man ikke lige havde forventet, lidt corny but true.

Hasselnøddekys (ca. 12-15 stk.)

4 æggehvider
270 g sukker
1 tsk eddike
1 tsk maizena
100 g malede hasselnøddekerne

250 g mascarpone
2 tsk. instant espresso-pulver
1-2 spsk flormelis
1 spsk mælk

endvidere:
evt. 1 stjerneformet tyl
evt. 1 Sprøjtepose

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Pisk æggehviderne meget stive i en helt ren skål.
  3. Pisk sukkeret i marengsmassen én skefuld ad gangen til den bliver skinnede og tyk.
  4. Vend eddike, maizena og hakkede hasselnødder i marengsmassen.
  5. Sæt den stjerneformede tyl i sprøjteposen, og sæt kyssene på en bageplade beklædt med bagepapir.
  6. Skru ovnen ned til 100 grader og sæt pladen i ovnen. Bag kyssene i ca. 30 – 40 minutter
  7. Når kyssene let kan løftes af bagepapiret, er de færdige. Lad kyssene køle mens espresso-mascarponecremen laves.
  8. Rør mascarponen med espresso-pulver, og smag til med flormelis. Rør evt. mælk i for at gøre konsistensen nemmere at arbejde med.
  9. Når kyssene er kølet fuldstændigt, lægges de sammen med espressocremen i midten. Brug evt. den stjerneformede tyl til at sprøjte espressocremen på halvdelen af kyssene og læg dem sammen med den anden halvdel.
Emner:
 

9 svar til Hasselnøddekys med espresso – mascarponecreme

  1. Sikke fine de er, lige til et fødselsdagsbord!
    God idé med fyld imellem kys – et ordentligt kys kan man vel sige? ;-)

    Sikke en dum oplevelse I har haft, må I få den bedste ferie i skønne Grækenland,
    Hilsen La Cucina Nada

  2. sarah siger:

    Tusind tak La Cucina Nada – satser på den bedste ferie ☺

  3. Katrine Vendrup siger:

    Hej Sarah

    de ser super lækre ud – jeg er allergisk overfor hasselnødder – har du et forslag til noget andet jeg kunne bruge i stedet for.?

    venlig hilsen
    Katrine

  4. sarah siger:

    Hej Katrine, brug mandler i stedet for. Tror du kan bruge stort set alle andre nødder. God fornøjelse. Kh. Sarah.

  5. Katrine siger:

    Hej sarah

    Det prøver jeg – tak for tippet

    Vh katrine

  6. Anne P P siger:

    Hej Sarah

    Hvor lang tid holder de her kager sig? Og ved du om man kan fryse dem?

    Tak

  7. sarah siger:

    Hej Anne, du kan ikke fryse dem. Og de kan sagtens Holde sig et par dage. Men husk så snart du putter creme i, så forkortes holdbarheden. Kh. Sarah.

  8. Freja siger:

    Hej Sarah,
    Jeg er stor fan af din side og elsker mange af dine opskrifter. Jeg har nu prøvet denne for anden gang (de står pt. i ovnen), men de flyder ud for mig hver gang. Allerede under udsprøjtningen begynder de at miste formen, og inde i ovnen er nu bare runde klatter i stedet for de fine kys jeg startede med :-( Har du nogen idé om hvorfor? Jeg pisker LÆNGE og massen er også helt stiv… Hjælp!

  9. sarah siger:

    Hej Freja, det lyder altså som om du skal piske endnu mere, når du tror du har pisket nok, så pisk lidt længere. Og husk at nødderne skal vendes forsigtig i, kan være at du får slået luften ud af massen når du blander dem i. Håber det kommer til at lykkes for dig : ). Kh. Sarah.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2013 - Sarahs Kager